Skip to main content

Strikketur til Toscana med strikkedesigner Kari Hestnes

Bli med til Toscana i Italia, på strikkekurs med strikkedesigner Kari Hestnes

Har du en kjærlighet for design, form og farge og ønsker å bruke dette som verktøy til å bli bedre kjent med deg selv og din kreativitet? 

Elsker du å strikke?

Ønsker du påfyll av inspirasjon og fargeglede sammen med likesinnede?

Da er dette er reisen for deg!

Nå kan du bli med på en fargerik reise til Toscana, Italia, sammen med strikkedesigner Kari, hennes kjæreste Per og andre strikkeentusiaster!

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

 

La deg inspirere av strikkedesigner Kari som inviterer til en helt unik strikketur. Kari har over 40 års erfaring som designer, forfatter og kunstner. Hun deler raust av sin kunnskap og erfaring innen design, fargelære, mindfullness og strikking. Underveis hentes det inspirasjon fra den vakre naturen i Toscana og på Villa Rosita hvor Kari bor sammen med sin kreative mann Per.

Du vil også få med deg mange tips og råd slik at du kan fortsette reisen når du kommer hjem!

Reisen blir en skattejakt etter inspirasjon, og vi besøker den sjarmerende byen Prato, der vi setter av god tid til et besøk hos garnfabrikken Effe Elle hvor du får kjøpt all verdens garn til meget gode priser.

Vi bor på Grand Hotel Tamerici & Principe i Montecatini, og herfra er det ikke så langt til Villa Rosita, hvor Kari og Per lever drømmen. Her vil Kari holde lærerike foredrag og spennende workshops, og du vil blant annet lære hvordan fargene påvirker deg både i den indre og ytre verden.

Under disse dagene i Toscana garanterer vi mye latter og livsglede i selskap med andre strikkeentusiaster, fantastisk natur og omgivelser, samt et lærerikt og inspirerende kursinnhold. 

🧡 Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Strikkereise med Kari Hestnes, norsk strikkedesigner i Toscana

Kari Hestnes er en av våre mest anerkjente strikkedesignere, og hun har siden åttitallet jobbet for kjente garnprodusenter og norske ukeblader. Strikke har hun gjort siden hun var seks år gammel!

Etter et opphold i Danmark, tidlig i karrieren, hvor hun arbeidet som agent for en rekke italienske spinnerier, fikk Kari jobb som markedssjef på Dale fabrikker. Der fikk hun et godt innblikk i norsk garnproduksjon og lærte bransjen enda grundigere å kjenne. Da hun flyttet tilbake til Oslo, startet hun opp Colours, hvor hun arbeidet med farge- og stilanalyse i en årrekke. Hun solgte også garn i alle regnbuens farger og mange lærte seg å sette pris på den fargerike butikken i Vika i Oslo.

Strikkedesign har alltid vært en stor del av Karis liv, og ofte kjennetegnes designene hennes av vakre, sterke farger. Parallelt med strikkedesign, har hun også utforsket andre uttrykksformer. Våren 2016 stilte hun en installasjon med 13 store, heklede hjul, «Wheels of life - a pilegrimage to inner wisdom» på Hadeland glassverk. Disse hjulene har nå fått bli med til deres nye hjem i Italia, hvor hjulene lever videre i den store, flotte parken til Villa Rosita. ​ ​

 

Eksklusiv opplevelse

For å sikre god plass og at alle gjestene får god oppfølging, har vi kun 15 plasser på denne strikkereisen, det er med andre ord begrenset antall plasser. Dette blir en helt spesiell og herlig opplevelse ikke så mange andre har fått være med på!

Vi skal hjem i hagen til strikkedesigner Kari Hestnes, hvor hun bor sammen med mannen sin i naturskjønne omgivelser i Toscana.

På denne reisen er både strikkekurset, reise- og boutgifter, utflukter, samt flere av måltidene inkludert i prisen. I tillegg får du med deg en digital utgave av boka Designguide for strikkere, skrevet av Kari Hestnes.

🧡 Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Villa Rosita i Toscana

På denne herlige strikkereisen, blir du invitert hjem til Kari og Pers egen hage i Toscana. Her skal du få boltre deg i farger og garn, spasere i parken, ta en kaffekopp på trappa eller bare nyte fargene og stemningen.

Kari, og mannen Per, åpner gjestfritt sitt Italienske hjem for deg. Villa Rosita ligger like ved den lille landsbyen Santa Maria a Monte, en kort kjøretur fra Firenze og Pisa.

Her vil Kari holde lærerike foredrag og spennende workshops, og du vil blant annet lære hvordan fargene påvirker deg.Har du lyst til å lese mer om Villa Rosita kan du ta en kikk på bloggen til Per og Kari.

Alt dette får du inkludert på denne strikkereisen til Toscana

 • Fly Oslo-Pisa t/r 
 • Hotell i 4 netter 
 • Frokost på hotellet hver dag
 • 3-retters lunsj  på Villa Rosita 2 dager 
 • 3 kursdager med strikkedesigner Kari Hestnes
 • PDF av boken 'Designguide for strikkere' av Kari Hestnes
 • Norsktalende reiseleder.
 • Transport i henhold til program
 • Alle skatter og avgifter

Gruppereise til Toscana med strikking som tema

Denne gruppeturen går til Toscana i Italia, og flere av reisens aktiviteter holdes hjemme i hagen til den kjente strikkedesigneren, Kari Hestnes.

Det er kun 15 plasser på kurset, så reisen har begrenset med plasser.

Reisen passer like godt for deg som drar alene og deg som har med en venn eller partner. 

Denne turen er en kreativ reise og den passer for deg som kan strikke fra før. Her vil du bli utfordret til å tenke på nye måter, bli bedre kjent med den kreative prosessen og til å tørre å utforske nye fargekombinasjoner og fasonger.


Tips! Vi har også generelle gruppereiser til Toscana, hvor du kan utforske byen sammen med andre turister fra Norge, samt kyndige, skandinavisktalende guider.

Fulltekstsøk

Om hotellet

Grand Hotel Tamerici & Principe i Montecatini

På denne herlige gruppereisen til Toscana skal vi bo på Grand Hotel Tamerici & Principe, et deilig hotell som ligger sentralt til i den termiske byen Montecatini.

Hotellet har klassiske italienske rom med aircondition,wifi, dusj/WC, telefon og TV. Hotellet har bar, restaurant, utendørs svømmebasseng (ikke åpent i april) og spa. 

På dette hotellet er det mulig å bestille treretters middager seks kveldermot et gunstig tillegg i prisen. Dette gjøres eventuelt samtidig med bestilling av reisen.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Vi reiser fra Norge på ettermiddagen og ankommer Pisa tidlig kveld.

  Vi drar rett til hotellet vårt i Montecatini for innsjekk og overnatting.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Kurs og garnshopping

  Vi står tidlig opp for å reise til Per og Kari på Villa Rosita.

  I dag skal vi trene oss på å få ned tempoet, på å åpne sansene og være til stede. Da er det også lettere å ta inn alle inntrykk og ta inn inspirasjon til de kommende dagene.

  Kari vil også fortelle om hvordan hun og mannen fikk inspirasjon til å følge drømmen om å flytte til Italia og prosessen med å tilpasse seg ett nytt liv. Deretter holder Kari foredraget «Med farger på pinnene».

  I foredraget gjennomgås Ittens Fargelære, og Kari vil vise fram mange eksempler på ulike typer design, snitt og fargekombinasjoner i hovedsak inspirert av naturen.

  Felles lunsj for de som ønsker det i den italienske byen Prato (denne lunsjen er ikke inkludert i prisen).

  På ettermiddagen tar vi buss fra Prato til garngrossisten, Effe Elle, som har garn i alle tenkelige kvaliteter og farger til meget gode priser.

  Så går ferden tilbake til hotellet, og resten av kvelden har du tid til å utforske området og hotellet på egen hånd. Eller kanskje vil du bare slappe av med ett strikketøy på hotellet?

  Kurs og garnshopping
 • Dag 3: Kurs

  Vi starter dagen med frokost på hotellet og deretter tar vi bussen til Villa Rosita.

  Vi fortsetter å utforske fargenes verden. Nå skal vi kjenne på hvordan fargene påvirker oss. Teori settes ut i praksis med en fargemeditasjon i hagen. Så finner vi frem maling og pensler og jobber videre med farger fram til lunsj.

  Lunsj spiser vi i dag hos Per og Kari, og vi vil få servert en treretters hjemmelaget lunsj med Toskanske smaker.

  Etter lunsj er det egentid i hagen med mulighet for å la seg inspirere i denne vakre kunsthagen. Du kan også sette deg med ett strikketøy eller begynne å arbeide på ditt eget design. Kari vil være til disposisjon med råd og veiledning.

  På ettermiddagen reiser vi tilbake til hotellet og har tid på egen hånd.

  Kurs
 • Dag 4: Kurs og landing

  Etter frokost står et nytt foredrag på programmet, der Kari tar utgangspunkt i boken sin, 'Designguide for strikkere', som du i forkant av reisen har fått tilsendt på PDF. Kari går grundig igjennom innholdet i boken og alle deltagere noterer ned egne mål slik at det blir lettere å tilpasse strikkedesignet til egen kropp. Vi fortsetter så med å jobbe med fasong, plassering av mønster og arbeidet med egendesign.

  Hjemmelaget 3 retter lunsj på terrassen på Villa Rosita.

  Nå kan du velge hva du ønsker å bruke resten av dagen til. Spasere i hagen mens du hilser på sommerfuglene, ta frem strikketøyet og slå deg ned i en hengekøye eller åpne sansene og bare være. Du kan også fortsette å male, tegne mønsterdiagrammer, konstruere ett nytt design med hjelp av Kari som er til din disposisjon hele dagen. Vi finner fram massevis av garnprøver, strikkeblader og -bøker som du kan la deg inspirere av, i tillegg til at du kan bruke alt du har fått av inspirasjon på turen.

  På ettermiddagen, før vi tar avskjed, feirer vi dagen med noen bobler i glasset før vi reiser tilbake til hotellet.

  Kvelden er satt av til egentid.

  Kurs og landing
 • Dag 5: Hjemreise

  Avreise fra hotellet tidlig ettermiddag.

  Vi reiser til Pisa for besøk på domkirkeplassen - der vi ser Mirakelplassen og det skjeve tårn.

  Etter litt tid på egen hånd, reiser vi mot flyplassen og flyr hjem til Norge.

  Hjemreise