Skip to main content

Strikketur til Toscana med strikkedesigner Kari Hestnes

Bli med til Toscana i Italia, på strikkekurs med strikkedesigner Kari Hestnes

Har du en kjærlighet for pinner, farger og design? Ønsker du påfyll av kunnskap og inspirasjon, og det i vakre omgivelser i Italia? Dette er reisen for deg!

Nå kan du bli med på en fargerik inspirasjonsreise til Toscana sammen med strikkedesigner Kari Hestnes og andre strikkeentusiaster!

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Sammen med strikkedesigneren Kari Hestnes inviterer vi til strikketur, hvor du blant annet vil lære deg å lage ditt helt eget strikkedesign! 

Du får bli med på skattejakt etter inspirasjon, blant annet på tekstilmuseet i Prato, hvor vi får se en flott kimonoutstilling. I den sjarmerende byen setter vi også av tid til et besøk hos en garnfabrikk.

Vi bor på Grand Hotel Tamerici & Principe i Montecatini, og herfra er det kort vei bort til Villa Rosita, hvor Kari lever drømmen sammen med mannen Per. Villa Rosita ligger like ved den lille landsbyen Santa Maria a Monte, en kort kjøretur fra Firenze og Pisa.

Her vil Kari holde lærerike foredrag og spennende workshops, og du vil blant annet lære hvordan fargene påvirker oss. Det blir også satt av god tid til å sitte og nyte ferien med strikketøyet i fanget. 

Under disse dagene i Toscana garanterer vi god stemning i selskap med andre strikkeentusiaster, fantastisk natur og omgivelser, samt et lærerikt og inspirerende innhold. 

🧡 Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Strikkereise med Kari Hestnes, norsk strikkedesigner i Toscana

Kari Hestnes har lang fartstid som strikkedesigner, og har siden åttitallet jobbet for kjente garnprodusenter og norske ukeblader. Strikke har hun gjort helt siden hun var seks år gammel!

Etter et opphold i Danmark tidlig i karrieren, hvor hun arbeidet som agent for en rekke italienske spinnerier, fikk hun jobb som markedssjef på Dale fabrikker. Der fikk hun et godt innblikk i norsk garnproduksjon og lærte bransjen enda grundigere å kjenne. Da hun flyttet tilbake til Oslo, startet hun opp Colours, hvor hun arbeidet med farge- og stilanalyse i en årrekke. Hun solgte også garn i alle regnbuens farger og mange lærte seg å sette pris på den fargerike butikken i Vika i Oslo.

Strikkedesign har alltid vært en stor del av Karis liv, og ofte kjennetegnes designene hennes av vakre, sterke farger. Parallelt med strikkedesign, har hun også utforsket andre uttrykksformer, og våren 2016 stilte hun en installasjon med 13 store, heklede hjul, «Wheels of life - a pilegrimage to inner wisdom» på Hadeland glassverk. Disse hjulene har nå fått bli med til deres nye hjem i Italia, hvor hjulene skal stilles ut i den store, flotte hagen til Villa Rosita. ​

Kari og mannen Per er grunnleggerne av Du Store Alpakka, og introduserte alpakka til norske strikkere i 1999. De har vært med å bygge en skole for alpakkagjeterenes barn i Andesfjellene og Kari har, gjennom sin 40 år lange karriere som strikkedesigner, gitt ut en rekke strikkebøker, og selger også sine fargerike og tidløse design på nettsiden Karihdesign.com.

I tillegg til å være en meget habil strikker, er Kari også en dyktig fotograf og maler.

Eksklusiv opplevelse

For å sikre god plass og at alle gjestene får god oppfølging, har vi kun 15 plasser på denne strikkereisen, det er med andre ord begrenset antall plasser. Dette blir en helt spesiell og herlig opplevelse ikke så mange andre har fått være med på!

Vi skal hjem i hagen til strikkedesigner Kari Hestnes, hvor hun bor sammen med mannen sin i naturskjønne omgivelser i Toscana.

På denne reisen er både strikkekurset, reise- og boutgifter, utflukter, samt flere av måltidene inkludert i prisen. I tillegg får du med deg flotte strikkepinner fra House of Yarn, samt en digital utgave av boka Designguide for strikkere, skrevet av Kari Hestnes.

🧡 Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Villa Rosita i Toscana

På denne herlige strikkereisen, blir du invitert hjem til Kari Hestnes' egen hage i Toscana. Her skal du få boltre deg i farger og garn, og få inspirerende foredrag og workshops, samt hyggelig samvær med andre strikkeentusiaster.

Kari, og mannen Per, åpner sitt Italienske hjem for deg, et flott hus som kalles Villa Rosita. Villa Rosita ligger like ved den lille landsbyen Santa Maria a Monte, en kort kjøretur fra Firenze og Pisa.

Villa Rosita ligger like ved den lille landsbyen Santa Maria a Monte, en kort kjøretur fra Firenze og Pisa. Her vil Kari holde lærerike foredrag og spennende workshops, og du vil blant annet lære hvordan fargene påvirker oss. Det blir også satt av god tid til å sitte og nyte ferien med strikketøyet i fanget. 

Har du lyst til å lese mer om Villa Rosita kan du ta en kikk på bloggen til Per og Kari.

 

Alt dette får du inkludert på denne strikkereisen til Toscana

 • Fly Oslo-Pisa t/r 
 • Hotell i 4 netter 
 • Frokost på hotellet hver dag
 • Lunsj 2 dager 
 • 3 kursdager med strikkedesigner Kari Hestnes
 • Strikkepinner 'Symfonie Rundpinner' fra House of Yarn
 • PDF av boken 'Designguide for strikkere' av Kari Hestnes
 • Norsktalende reiseleder: Kristine Nytrøen, strikkeentusiast som jobber for ukebladene Familien og Norsk Ukeblad
 • Transport i henhold til program
 • Alle skatter og avgifter

Gruppereise til Toscana med strikking som tema

Denne gruppeturen går til Toscana i Italia, og flere av reisens aktiviteter holdes hjemme i hagen til den kjente strikkedesigneren, Kari Hestnes.

Det er kun 15 plasser på kurset, så reisen har begrenset med plasser.

Reisen passer like godt for deg som drar alene og deg som har med en venn eller partner. Vi skal gjøre mye hyggelig på denne turen og den passer for deg som kan strikke fra før, men som ønsker utfordre deg litt på å prøve nye farger og fargesammensetninger, nye fasonger og bli inspirert til å være mer kreativ. 

Dette er ikke et kurs hvor du lærer deg å strikke, her lærer du å tenke litt mer kreativt og ta strikkingen et hakk videre.


Tips! Vi har også generelle gruppereiser til Toscana, hvor du kan utforske byen sammen med andre turister fra Norge, samt kyndige, skandinavisktalende guider.

Fulltekstsøk

Om hotellet

Grand Hotel Tamerici & Principe i Montecatini

På denne herlige gruppereisen til Toscana skal vi bo på Grand Hotel Tamerici & Principe, et deilig hotell som ligger sentralt til i den termiske byen Montecatini.

Hotellet har klassiske italienske rom med aircondition,wifi, dusj/WC, telefon og TV. Hotellet har bar, restaurant, utendørs svømmebasseng (ikke åpent i april) og spa. 

På dette hotellet er det mulig å bestille treretters middager seks kveldermot et gunstig tillegg i prisen. Dette gjøres eventuelt samtidig med bestilling av reisen.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Vi reiser fra Norge på ettermiddagen og ankommer Pisa tidlig kveld.

  Vi drar rett til hotellet vårt i Montecatini for innsjekk og overnatting.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Prato

  Vi møter Kari på hotellet, og hun vil gi oss en godt med informasjon i bussen på vei til Prato.

  I dag blir det å jakte på inspirasjon til de kommende dagene.

  Tekstilmuseet i Prato, med besøk på både den faste utstillingen og Kimonoutstillingen. Sistnevte er både nydelig og inspirerende, med en rekke vakre Kimonoer fra Japan.

  Lunsj i Prato på egenhånd. Kari vil foreslå en koselig restaurant, men du velger selv om du vil spise med gruppen eller for deg selv.


  Så går ferden tilbake til hotellet, og resten av kvelden har du tid til å utforske området og hotellet på egen hånd. Frister det med en tur i spaet, kanskje?

  Prato
 • Dag 3: Kurs

  Etter frokost reiser vi til Kari og Villa Rosita, og her vil vi få et foredrag som har fått navnet «Med farger på pinnene».

  Foredraget går blant annet gjennom Ittens Fargelære, og Kari vil vise fram mange eksempler på ulike typer design og farger.

  Vi skal også snakke om hvordan fargene påvirker oss, og så blir det en herlig fargemeditasjon i hagen.

  Lunsj spiser vi i dag her hos Per og Kari, og vi vil få servert klassisk toskansk mat.

  Vi fortsetter med fargeworkshopen etter lunsj, og reisen mot å kreere et eget strikkedesign fortsetter.

  Vi får utdelt fargestifter og malesaker, og skal få boltre oss i garn og farger. Vi jobber videre med fargeinspirasjon fra hagen, og henter fram inspirasjonen etter gårsdagens utflukt.

  På ettermiddagen reiser vi tilbake til hotellet og har tid på egen hånd.

  Kurs
 • Dag 4: Kurs

  Etter frokost står et nytt foredrag på programmet, der Kari tar utgangspunkt i boken sin, 'Designguide for strikkere', som du i forkant av reisen har fått tilsendt på PDF.

  Vi fortsetter så med å jobbe med fasong, plassering av mønster og arbeidet med egendesignet.

  Det blir felles lunsj hjemme hos Per og Kari.

  Etter lunsj jobber vi videre med design, og setter også av tid til prøvestrikking.

  På ettermiddagen, før vi tar avskjed med Kari, får vi noen smakebiter fra Villa Rositas hjemmekjøkken.

  Så reiser vi tilbake til hotellet, hvor resten av kvelden er satt av til egentid.

  Kurs
 • Dag 5: Hjemreise

  Avreise fra hotellet tidlig ettermiddag.

  Vi reiser til Pisa for besøk på domkirkeplassen - der vi ser Mirakelplassen og det skjeve tårn.

  Etter litt tid på egen hånd, reiser vi mot flyplassen og flyr hjem til Norge.

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
17/10-2023OsloStrikketur til Italia113 850,-Bestill
24/10-2023OsloStrikketur til ItaliaFullt13 850,-Fullt