Skip to main content

Førjulsreise til Vadstena

Bli med på førjulstur til Vadstena i Sverige

Denne fine juleturen går til den idylliske middelalderbyen Vadstena og det tradisjonsrike julemarkedet «Gammeljul» på Vadstena slott.

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Vadstena i Sverige

Middelalderbyen Vadstena har en helt spesielt fin atmosfære. Sjarmerende arkitektur, et vakkert slott, naturskjønt landskap og hyggelige innbyggerne. Vadsteda er en herlig by det er vel verdt å få med seg.

Vi skal ta turen i desember, når byen er fylt med deilig julestemning.

Julestemning i Vadstena

I Vadstena får vi på denne turen oppleve hyggelig førjulsstemning med gløgg og pepperkakeduft, samt travle håndverkere som lager julepynt og gaver basert på hundre år gamle tradisjoner.

Vakker pynt i halm og never, nydelige linduker, varme votter i ull og skinn og selvsagt kniplingene, som Vadstena er viden kjent for. Her kan du kjøpe julepynt til deg selv, om du vil, eller gjøre unna julehandelen. Det er også koselig å bare gå rundt og ta inn stemningen. 

Gammeljul på Vadstena

Under "Gammeljul" er hele Vadstena slott fylt med julestemning og opplevelser. Her skal vi vandre rundt i hallene og se kunst og håndverk og kanskje også smake på det gode utvalget av lokal mat. Er vi heldige møter vi kanskje også på selveste julenissen?

Vadsterna slott

Slott er blitt meget godt vedlikeholdt i alle år, og er et av Sveriges beste eksempler på renessansearkitektur. Det ble bygget av Gustav Wasa i 1545, og det populære julemarkedet arrangeres i år for 38. gang.

Klässbols Linneveveri

På vei til Vadstena besøker vi Klässbols Linneveveri i Klässbol, Värmland, som har spesialisert seg på linstoff vevd i jacquardmaskiner.

Selskapet er kongelig hoffleverandør.  De leverer også duker og servietter til blant annet Nobel-banketten og alle norske og svenske ambassader. Her blir det omvisning og tid til å handle mye fint. 

Vadstena kloster

Det blir også tid til en spennende omvisning på Vadstena Kloster. Klosteret ble grunnlagt av den hellige Birgitta i år 1370, og var et kloster for Birgittinerordenen i Vadstena, som omfattet både nonner og munker.

Klosteret spilte en viktig rolle i middelalderen, da det var moderkloster for andre klostre av samme orden, og dette skal vi lære litt om på denne omvisningen.  

Gruppereise til Vadstena i Sverige

En komfortabel buss frakter oss til Vadstena, hvor vi skal bo på Vadstena Klosterhotell. 

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid, og vi opplever de ulike reisemålene i samlet flokk. Vi møter fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn. På våre hyggelige, felles samlinger er det lett å bli kjent med andre. Det er også satt av tid til egentid, slik at du får nyte din ferie akkurat slik det passer for deg.

Enten du tar med deg en venn eller reiser alene, kan du forvente deg en koselig gruppereise med deilig julestemning. Bli med, da vel!

🧡 Klikk her for å se alle våre temareiser

Alt dette får du inkludert:

 • Buss Oslo - Vadstena t/r
 • 2 netter i dobbeltrom på Vadstena Klosterhotell med frokost
 • Lunsj fredag
 • Toretters middag fredag og lørdag 
 • Alt av nevnte program
 • Reiseleder fra Story Travel er med på hele turen

Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

  Fulltekstsøk

  Vadstena Klosterhotell

  Vadstena Klosterhotell

  Vadstena Klosterhotell

  Vadstena Kloster hotell er et førsteklasses hotell som ligger sentralt i den lille byen.

  Alle rom har dusj/WC, telefon, TV og trådløst internett.

  Dagsprogram

  • Dag 1: Ankomst

   Vi kjører i egen buss fra Oslo. På vei ned skal vi spise lunsj på et hyggelig sted og innom Klässbols Linneveveri for omvisning og shopping, for de som er interessert i det. Innsjekk på Vadstena Klosterhotell, og felles middag på kvelden.

   Ankomst
  • Dag 2

   Frokost på hotellet, før vi drar i samlet flokk til julemarkedet på slottet. Felles middag på kvelden.

  • Dag 3: Hjemreise

   Hjemreise

   Hjemreise