Skip to main content

Fototur til Berlin

Fotoworkshop i Berlin med fotograf Trond Lindholm

Denne reisen er for deg som vil lære mer om fotografering, og samtidig oppleve fantastiske Berlin.  På denne fotoworkshopen skal du få utvikle dine ferdigheter innen fotografering, og vi skal konsentrere oss mest om reisebilder og fotografering i bymiljø. Uavhengig av nivå og kamerautstyr – dette er et fotokurs for deg som vil lære å ta gode bilder, mens du er på farten. 

Hvordan lykkes med fotografering i det offentlige rom? Hva skal du ta bilde av? Hvilken tilnærming skal du bruke? Hva er lov og hvordan går du frem? 

På denne interessante fotoreisen vil du få inspirasjon og læring som gjør at dine bilder går fra å være ren dokumentasjon til å bli en liten fortelling.  Det vil også, avhengig av ferdighetsnivå, gis grunnleggende opplæring i fotografi. Du velger selv om du tar med deg speilrefleks/system- eller kompaktkamera, eller om du ønsker å bruke mobiltelefonen din. 

På denne reisen får alle deltagere sitt eget rom på hotellet! 

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Fotoreise til Berlin

På denne reisen starter vi hver dag med undervisning, hvor fotografen lærer dere det dere trenger å kunne før dere skal ut i gatene og utføre dagens fotooppdrag. Noen dager går vi i samlet flott, andre ganger kan du utforske byen og finne fotomotivene dine på egen hånd. På ettermiddagen møtes vi igjen, for en gjennomgang av dagen og bildene vi har tatt. Fotografen gir deg individuell tilbakemelding på dine bilder. Fotografen vil tilpasse tilbakemeldingene etter nivå og erfaring. 

Dette blir veldig lærerikt, men også kjempegøy!

Hvem passer dette fotokurset for?

Det er ingen krav til spesielt fotoutstyr på denne reisen. Du velger selv om du tar med deg speilrefleks/system- eller kompaktkamera, eller om du kun tar med deg mobiltelefonen din.  

Du vil få veiledning etter hvor mye kunnskap du har fra før, og fotografen tilpasser læringen til ditt nivå. Er du en erfaren fotograf fra før, vil du på denne reisen få masse ny og deilig inspirasjon, og er du nybegynner vil dine fotokunnskaper helt klart løftes opp til et helt nytt nivå.

Fotokurs i Berlin med fotograf Trond Lindholm

Denne gruppeturen går til Berlin i Tyskland med vår dyktige og kunnskapsrike fotograf Trond Lindholm. 

Trond Lindholm er en norsk fotograf som er publisert i en rekke norske og internasjonale magasiner, og han har også gitt ut fotobøker fra eget forlag.

I tillegg til å fotografere, er Trond en meget etterspurt og attraktiv kurs- og inspirasjonsforedragsholder innen dokumentar- og street-sjangerene, og har holdt foredrag eller workshop på alle norske fotoklubber.

Trond har studert ved Oslo Fotokunst skole og er medeier og primus motor for galleriet og fotokunstverkstedet Kollektivet i Oslo.

👉 Sjekk ut Trond Lindholms Instagram her.

👉 Les mer om Trond Lindholm her.

Dette får du inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Berlin t/r
 • Overnatting på hotell i 4 netter i enkeltrom
 • Hotellfrokost hver morgen
 • To-retters middag 2 kvelder
 • Undervisning som nevnt i programmet
 • Kursholder som er proff fotograf og snakker norsk
 • Transport
 • Alle skatter og avgifter

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Fulltekstsøk

Om hotellet

Om hotellet

Hollywood Media Hotel i Berlin

På denne reisen får alle sitt eget rom på hotellet!

Hollywood Media Hotel Berlin er et firestjerners hotell, og ligger veldig sentralt til i forhold til programmet vårt, og stedene vi vil fotografere ved.

Temaer som «film» og «Hollywood» går igjen på hele hotellet, og alle rom har fått navn etter en skuespillere og filmprodusenter.

Rommene har bad med dusj og wc, wifi, airconditioning, safe, TV, minbar og hårføner.

Adresse: 
Kurfürstendamm 202 ,
10719 Berlin 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Du møter reiseleder og kursholder Trond Lindholm allerede utenfor ankomsthallen i Berlin.

  Gruppa blir deretter transportert med buss til hotellet, som ligger i sentrum.

  Etter ankomst og innsjekk på hotellet, treffes vi for å bli litt kjent. Trond vil fortelle om planen for oppholdet og litt om Berlins historie.

  Det blir også muligheter for individuelle samtaler med Trond dersom noen har ønske om det.

  Vi tar en felles velkomstmiddag (inkludert i prisen) på en god restaurant i byen.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Fotoworkshop

  Etter frokost samles vi for litt undervisning, med visning av bilder, teori, historie, inspirasjon tips og triks. Vi skal blant annet lære om hva som er lov og ikke lov ved fotografering på offentlig sted. Det blir en gjennomgang av generell fototeknikk tilpasset deltakernes ferdighetsnivå, inkludert individuell veiledning.

  Så er det tid for å gå ut på gata for å fotografere. Enkeltvis, eller i flokk, avhengig av hvilken oppgave dere får beskjed om å løse.

  Lunsjen tar vi ute i byen et sted (ikke inkludert).

  Det blir deretter gjennomgang av bilder fra oppgaven, med individuelle tilbakemeldinger og erfaringsutvekslinger.

  Felles middag, eller på egen hånd (ikke inkludert).

  Fotoworkshop
 • Dag 3: Fotoworkshop

  Etter frokost tar vi en enkel gjennomgang av redigering på mobil eller PC/Mac, tilpasset deltagernes nivå. Vi redigerer egne bilder fra forrige oppgave, og tar en gjennomgang av disse.

  Ny oppgave blir gitt, og vi legger ut på en felles tur til fotovennlige steder. Vi ser an vær og forhold, men Tiergarten, C/O Berlin eller Helmut Newton Foundation, er noen av stedene vi kan besøke til dette formålet.

  Her blir det lagt inn tid til lunsj (ikke inkludert), og egen tid til fotografering for de som ønsker det.

  Middag på slutten av dagen (ikke inkludert).

  Fotoworkshop
 • Dag 4: Fotoworkshop

  Etter frokost blir det sluttredigering av bilder fra dagen før, og gjennomgang av disse.

  Så blir alle sendt ut i byen for å gjøre siste oppgave, og deltakerne får også litt egentid.

  Lunsjen tas i byen på egen hånd, eller samlet hvis gruppen vil det.

  Vi tar en felles gjennomgang av siste oppgave, og deltagerne velger ut sine beste bilder fra turen. Vi lager en liten «miniutstilling», der de beste bildene fra hver deltager blir printet ut, og satt opp slik at alle får se og kommentere hverandres bilder. Dette er en lærerik og inspirerende øvelse, der tilbakemeldingene er en del av læringsprossessen.

  Felles avslutningsmiddag på kvelden (inkludert i prisen)!

  Fotoworkshop
 • Dag 5: Hjemreise

  Frokost og egentid før utsjekk og busstransport til flyplassen.

  Hjemreise