Skip to main content

Hagereise til Halland i Sverige

Inspirerende hagereise til Halland på Sveriges vestkyst

Unn deg en deilig pustepause på Sveriges blomstrende riviera! Bli med til Halland i Sverige, hvor det bugner av flotte besøkshager, slott, gårder og vakre strender.

På denne reisen skal du bli inspirert, lære noe nytt, spise god mat og bare nyte en herlig ferietur sammen med andre hageinteresserte.

🧡 Hagereisen arrangeres to helger i august, se tider nederst på siden. Passer ikke datoen for denne hagereisen deg? Vi har en hagereise i juni også, klikk her for å lese om den.
🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Perfekt reise for deg som er glad i planter, blomster og hageliv

Er du en dreven planteentusiast? Eller er dette med å skape og ta vare på en hage nytt for deg?

Uansett hvor vant du er til blomster og hagearabeid fra før, vil Story Travels Hagereise til Halland inspirerere og motivere. Vi skal få oppleve fantastiske hager og møte inspirerende hageeksperter – dette er en perfekt reiste for deg som er glad i planter, blomster og hageliv! 🌿

Interessen for planter, blomster og hageliv bare øker og øker, og derfor har Story Travel i samarbeid med magasinet Hageliv & Uterom satt sammen en inspirerende gruppereise til naturskjønne omgivelser i Sverige, nærmere bestemt i Halland.

All inclusive hagereise til Halland – Sveriges riviera

Her på Sveriges vestkyst, kun noen få timer fra Oslo, får du nyte mange fantastiske hageopplevelser sammen med andre hageinteresserte. 

Vel framme skal vi sjekke inn på Grand Hotel i Falkenberg, og spise både frokost, lunsj og middag på hyggelige, lokale spisesteder – alle måltider er inkludert i prisen! 

Les mer om hotellet lenger ned på siden. 👇

Alt dette får du inkludert:

 • Busstur til og fra Oslo, samt transport til og fra alle utflukter.
 • Eget rom på Grand Hotel Falkenberg.
 • Frokost på hotellet på lørdag og søndag. 
 • Lunsj fredag, lørdag og søndag.
 • Felles middag på hyggelig restaurant fredag kveld og lørdag kveld.
 • Omvisning i hagen på Gunnebo slott utenfor Göteborg. Det er også her en av lunsjene skal holdes.
 • Besøk hos Obbhults gård, som holder til i naturskjønne omgivelser, og også har egen gårdsbutikk. Her skal du også få kose deg med en deilig lunsj.
 • Besøk i hagen til de kjente forfatterne og hageprofilene Trädgård med utsikt. De gir deg en omvisning i sin hage som er laget i den flotte hagestilen «arts & crafts».
 • Omvisning på Ugglarps grönt, et anerkjent og fascinerende gartneri ved sjøen. Her skal du få kose deg med spennende tur i naturskjønne omgivelser, og tilbake på gården skal vi kose oss med kaffe og hjemmebakt kake. Her finner du også en koselig gårdsbutikk det er hyggelig å titte i.
 • Besøk i hagen til Runevads trädgård, hvor du får omvisning, samt kaffe og kake.
 • Egentid til å nyte feriedagene slik du selv ønsker.

 

Inspirerende besøkshager, vakre slott, koselige gårder og fantastiske spisesteder i Halland

Vi skal besøke flere spennende hager i Halland, og både gårder og slott står på programmet. Vi skal også besøke eksepsjonelt vakre hager hjemme hos dyktige hageprofiler, og lære direkte fra hageekspertene.

Spisestedene vi har valgt ut har koselig atmosfære og nydelig mat på menyen. 

Disse hageekspertene skal vi besøke på denne reisen

Vi skal få oppleve flere flotte besøkshager, og noen av hagene er hjemme hos kjente og dyktige hageeksperter. 

I tillegg til dette skal vi også se fine hager i Falkenberg, samt besøke Gunnebo Slott.

Dette er noen av de dyktige hageekspertene du skal få besøke:

Trädgård med utsikt

Trädgård med utsikt drives av hagebokforfatterne Rebecca Malmsköld og Staffan Eklund, som har en flott hage som er bygget med inspirasjon fra den engelske Arts and Crafts-bevegelsen. Det innebærer en tydelig rominndeling og spennende kontraster mellom formelt og viltvoksende. Her skal vi få et spennende og informativt foredrag og lære mer om denne fine og historiske stilen. 
🌸 Trädgård med utsikt på Instagram

Runevads Trädgård

Runevads Trädgård eies av hagedesigner Camilla Runevad og hennes mann, David. Camilla har skapt en opplevelseshage med stauder og prydbusker, hvor fine stier fører deg til et orangeri med roser. Det er også en dam med vannliljer og gullfisk her, samt en liten butikk med hageinteriør og vakre ting. 
🌸 Runevads Trädgård på Instagram

Ugglarps Grönt

Ugglarps Grönt er et av Sveriges mest innovative gartnerier, som produserer kvalitetsråvarer til 
landets mest eksklusive restauranter. Her skal vi få en omvisning og kose oss med typisk svensk fika. Det er også en fantastisk gårdsbutikk her. 
🌸 Ugglarps Grönt på Instagram

Vi har også satt av plass i programmet til egentid, slik at du kan utforske dette fine området slik du selv vil. Hver kveld møtes vi til felles middag og hygge. 


Gruppereise til Sveriges vestkyst

Denne gruppeturen går til Halland i Sverige, og vi skal ha med oss en hyggelig og dyktig reiseleder.

Reisen passer like godt for deg som drar alene og deg som har med en venn eller partner. På våre hageturer har vi tidligere hatt gjester fra 25 til 80 år, så disse hagene passer for alle, bare du er glad i hageliv!

Vår særdeles trivelige bussjåfør, Svein, er ansvarlig for å frakte oss alle trygt rundt fra sted til sted.

🧡 Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇


Tips! Bli med til blomsterøya, Madeira!

Fulltekstsøk

Grand Hotel Falkenberg

Grand Hotel Falkenberg

Grand Hotel Falkenberg

Dette hotellet ligger i en bygning fra 1930-tallet, rett ved elva Ätran, og har en sentral beliggenhet i den lille kystbyen Falkenberg. Hotellet har en stor terrasse og en avslapningsavdeling med badstue og treningsstudio.

Du får et eget rom, Wi-Fi og frokost er inkludert.

Storgatan, hovedgaten i Falkenberg, ligger bare 100 meter fra hotellet, og den koselige gamlebyen ligger en fem minutters spasertur unna. 

Alle måltidene på denne hagereisen er inkludert, men har du lyst til å stikke innom hotellets restaurat, Harrys, er det greit å vite at det på fredager og lørdager ofte er musikkbegivenheter her.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst og slottsbesøk

  Vi møtes utenfor Radisson Blu Plaza Hotel, Sonja Henies plass 3, 0185 Oslo. Det er enkelt å komme seg hit med buss, tog eller t-bane. Klokken 09.00 kjører Story Travel-bussen mot Sverige.

  Første stopp er Gunnebo Slott utenfor Göteborg, hvor en hyggelig erfaren reiseleder vil ta oss imot.

  På Gunnebo skal vi spise en deilig lunsj, og få en inspirerende omvisning i den vakre slottshagen og i oransjeriet.

  Så kjører vi videre til Grand Hotel i Falkenberg, sjekker inn og har litt egentid, før det er felles middag på kvelden.

  Ankomst og slottsbesøk
 • Dag 2: Gårds- og hagebesøk

  Vi starter dagen med frokost på hotellet, før vi reiser til dagens første besøkshage.

  Hos "Trädgård med utsikt" får vi en omvisning i den nydelige hagen, som er bygget med inspirasjon fra den engelske Arts and Crafts-bevegelsen. Hagebokforfatterne som eier denne hagen skal også kort fortelle oss om prinsippene denne hagestilen består av - dette blir både lærerikt og hyggelig.

  Så reiser vi videre til Obbhults gård, som ligger vakkert til i landlige omgivelser. Her skal vi spise en deilig lunsj. Det blir også tid til å gå rundt på gården på egen hånd, og eventuelt handle litt i den koselige gårdsbutikken.

  Neste stopp er "Ugglarps Grönt", et av Sveriges mest innovative gartnerier, hyppig frekventert av landets beste restauranteiere og kokker. Her får vi en utrolig fin og lærerik omvisning, i tillegg skal vi kose oss med ekte svensk "fika", bestående av kaffe og hjemmelagd kake.

  På ettermiddagen får du litt egentid til å sjekke ut Falkenberg, ta deg et bad, shoppe eller hva du enn måtte ønske. Vi møtes til felles middag på kvelden.

  Gårds- og hagebesøk
 • Dag 3: Hagebesøk og hjemreise

  Vi starter dagen med frokost, før vi sjekker ut av hotellet og reiser til dagens besøkshage.

  Hos "Runevads Trädgård" får vi en omvisning i den vakre hagen, et spennende foredrag og vi rekker også å sette oss ned og nyte kaffe og kake.

  Så setter vi oss i bussen og vender nesen hjemover, men på veien stopper vi innom fantastiske Tjolöholms slott, hvor vi skal spise en god lunsj, og får litt tid til å utforske stedet på egen hånd.

  Ankomst Oslo sentrum på kvelden.

  Hagebesøk og hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
2/8-2024Oslo SentrumHagereise til Halland i SverigeMer enn 88 950,-Bestill
9/8-2024Oslo SentrumHagereise til Halland i SverigeMer enn 88 950,-Bestill