Skip to main content

Vandrereise til Kypros

Bli med oss på vandrereise til naturskjønne Kypros

Opplev det ekte og autentiske Kypros på denne reisens kulturelle utflukter og enkle, men spektakulære vandringer i slåene vakker natur. Denne middelhavsøya har hele 330 regnfrie dager i året, noe som gjør at vi så godt som kan garantere deg en solrik tur, så ta med gode sko, men la regnjakken bli igjen hjemme. 

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1+.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.

Opplev middelhavsøya Kypros

Med en beliggenhet sørøst i Middelhavet er Kypros et av de mest solrike stedene i Europa. Kypros er den tredje største middelhavsøya, og innlandet er grønt og frodig med et fredfullt landsbyliv, vinranker og små kirker.

Infrastrukturen er velutviklet, og denne herlige øya har et klima som gjør at det dyrkes mange grønnsaker og forskjellige typer frukt, noe kypriotene vet å utnytte til det fulle. Det kypriotiske kjøkkenet er en unik og eksotisk blanding av kultur og mat fra alle nabolandene, som omkranser denne fascinerende øya.

Kypros – et paradis for deg som er glad i å gå tur

De fleste som reiser til Kypros, gjør det på grunn av det solfylte været og øyas paradisiske strender, men «Island of the Gods», som øya gjerne kalles, tilbyr også et bredt spekter av gode turmuligheter.

Troodos-fjellene i det indre av øya tilbyr optimale forhold for fotturer. Ingen andre steder finner du mer skog, fosser, fjell eller andre naturhøydepunkter enn i denne regionen. Panoramautsikt over hele øya er garantert.

På denne reisen kan du forvente deg spektakulære kystturer over bratte klipper, fotturer langs nydelige strender eller gjennom dype kløfter, men ingen av turene er så avanserte at du trenger å være spesielt godt trent. Les programmet nøye før du bestiller, der står det nærmere beskrevet hvor krevende hver tur er.

Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Dette får du inkludert i prisen

Denne turen har det aller meste inkludert i prisen, slik at du etter ankomst bare kan lene deg tilbake og bli med på reisen, uten å bekymre deg for utgiftene. Her kan du se alt du får inkludert:

 • Fly t/r Oslo-Larnaca 
 • Overnatting på hotell i 7 netter
 • Hotellfrokost hver dag
 • Middag 7 kvelder
 • 1 lunsj på restaurant
 • 2 piknik-lunsjer
 • 1 vinsmaking
 • Vandringer som nevnt i program
 • Skandinavisktalende reiseleder 
 • Transport
 • Alle skatter og avgifter

Gruppereise til Kypros

Denne gruppeturen går til den vakre middelhavsøya, Kypros. Vår dyktige og kunnskapsrike reiseleder tar deg imot og guider deg gjennom hele reisen. Reiseleder er med på alle turer, og spiser også sammen med gruppen på alle de inkluderte måltidene.

Reisen passer like godt for deg som drar alene og deg som har med en venn eller partner. Vi skal gjøre så mye hyggelig og interessant på denne turen, og det er lett å bli kjent med andre.

Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Fulltekstsøk

Om hotellet

Om hotellet

Poseidonia Beach Hotel, i Limassol på Kypros

Poseidonia Beach Hotel ligger på stranden i Limassol, og har en flott hage, basseng, restaurant og spa. 

Alle rommene er store, og har eget bad, internett, aircondition, TV, telefon og hårføner. Noen av rommene har utsikt til Middelhavet.

I spaområdet kan du bestille deg en massasje eller slappe av i badstuen eller boblebadet. Det er også tennisbane, treningssenter og bordtennis her. Solsenger og parasoller kan leies til stranden.

Poseidonia Beach Hotel serverer kypriotisk frokostbuffet, samt en rekke internasjonale retter. Småretter og drikke serveres i snackbaren ved bassenget. Romservice er også mulig.

Adresse:
B1 25 Amathus Avenue,
Agios Tychon, Cyprus

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Vi reiser fra Norge tidlig ettermiddag og etter ankomst venter reiselederen på oss for å ta oss med på en kort transport til hotellet vårt i Limassol.

  Hyggelig middag på hotellet om kvelden, som er inkludert i prisen.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Curium, sitroner og Limassol

  Etter frokost kjører vi til den arkeologiske parken Curium, som var et viktig gammelt byrike grunnlagt av grekerne på 1300-tallet e.Kr.

  Vi besøker det gresk-romerske-teateret og Eustolios hus, opprinnelig en privat romersk villa som ble et offentlig rekreasjonssenter i tidlig kristen periode. Det består av et kompleks av bad og flere rom med vakre mosaikkgulv.

  Vi fortsetter turen med å kjøre gjennom flere flotte sitronplantasjer. Vi skal også stoppe innom en av plantasjene, hvor vi vil få muligheten til å plukke frisk frukt og smake på leskende limonade. En herlig opplevelse!

  Etter pausen i plantasjen fortsetter vi til sentrum av Limassol, hvor vi går gjennom gamlebyen og opp til markedet. Vi vil passere et middelalderfort, og det var visstnok her at Richard Løvehjerte giftet seg med Berengaria av Navarre og kronet sin dronning av England i 1191.

  Etter litt egentid i byen drar vi tilbake til hotellet.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Curium, sitroner og Limassol
 • Dag 3: Pafos og vandring til «Petra tou Romiou»

  Etter frokost kjører vi til Pafos. Underveis stopper vi for en lett fottur til Petra tou Romiou, stedet hvor Afrodite, gudinnen for skjønnhet og kjærlighet, ifølge gresk mytologi, ble født.

  Etter en pause, litt egentid og en koselig piknik med lokale spesialiteter på Petra tou Romiou, fortsetter vi kjøreturen til Kato Pafos hvor vi besøker Dionysos-huset, en av fire romerske villaer kjent for sine utsøkte gulvmosaikker. Disse mosaikkene, omhyggelig sammensatt av kalksteinfliser, antas å ha blitt opprettet i løpet av 2. og 3. århundre e.Kr. Denne ekstraordinære villaen, som har et samlet areal på 2000 kvadratmeter, er oppkalt etter den greske guden Dionysos. Mosaikkene skildrer scener fra mytologi, historie og jakt, og gir verdifull innsikt i tidens kulturelle og kunstneriske påvirkninger.

  I Pafos blir det egentid, og et godt tips vil være å besøke den flotte fiskehavnen i byen.

  På ettermiddagen drar vi tilbake til Limassol, og spiser middag sammen på hotellet på kvelden.

  ❗ Vandring til Petra tou Romiu| 2-3 t | 5-6 km | +100 m / -100 m | Frokost og middag

  Pafos og vandring til «Petra tou Romiou»
 • Dag 4: Fridag

  Tid på egen hånd. Reiseleder gir deg nyttige tips, om du ønsker det. Kanskje stranden i byen vil friste?

  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Fridag
 • Dag 5: Vandring i Troodos-fjellene

  Etter frokost på hotellet kjører vi til Troodos Square, en liten by rett nedenfor den siste oppstigningen til Mount Olympos. Her begynner vår vandring gjennom skog og langs Kryos Potamos-elven til Kaledonia Falls.

  Etter vandringen kjører vi til vingårdsområdet Limassol. Vi spiser en tradisjonell lunsj i landsbyen Omodos, hvor vi skal ha vinsmaking og fritid på landsbytorget.

  Vi reiser tilbake til hotellet på ettermiddagen.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

  ❗ Vandring til Kaledonia Falls| 2 t | 4 km | -250 m | Frokost og middag

  Vandring i Troodos-fjellene
 • Dag 6: Vandring i Cape Greco

  Etter frokost drar vi til Cape Greco, hvor vi begynner vår vandring i nasjonalparken.

  Cape Greco, også kjent som Kavo Greko, er en halvøy og et nasjonalparkområde sørøst på Kypros. Det er kjent for sin naturskjønne utsikt og uberørt natur, og det er et populært sted for fotturer, samt sightseeing med mange vakre stopp.

  Hele Cape Greco dekker et område på 385 hektar og fikk status som National Forest Park i 1993.

  Vi tar en koselig piknik underveis.

  Etter turen kjører vi til Larnaca, hvor vi skal ha tid for en byvandring og litt egentid på Palm Trees Promenade.

  Tilbake til hotellet på ettermiddagen.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

  ❗ Vandring i Cape Greco nasjonalpark| 2-3 t | 5-6 km | Frokost og middag

  Vandring i Cape Greco
 • Dag 7: Vandring i Lavendelstien

  Etter frokost på hotellet kjører vi til Polítiko, en landsby i Nikosia-provinsen som ligger rundt 20 kilometer sørvest for hovedstaden.

  I dag vandrer vi i den vakre lavendelstien langs Pedieos elven, og deretter kjører vi til landsbyen Lefkara, en pittoresk landsby, kjent for sine lokale blonder og for sølvtøy. De steinbygde husene i landsbyen er bygget på den gamle romerske måten med et atrium. Ifølge historien besøkte selvete Leonardo Da Vinci landsbyen og kjøpte en alterklut, som han donerte til Katedralen i Milano.

  Tilbake til hotellet på ettermiddagen. Middag på hotellet.

  ❗ Vandring i Lavendelstien| 3-4 t | 8 km | +300 m / -100 m | Frokost og middag

  Vandring i Lavendelstien
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter frokost er det mye av dagen til egen disposisjon, før vi reiser til flyplassen og flyr hjem til Norge

  Hjemreise