Skip to main content

Skrivekurs i Spania med Tom Egeland

Bli med på skrivekurs i Spania med forfatter Tom Egeland

Har du skrivekløe og lyst til å ta hobbyen din et hakk videre? Bli med Tom Egeland på reise til Spania og litteraturens verden, sammen med andre skriveglade mennesker!

Enten du drømmer om å bli forfatter selv eller bare ønsker å forbedre skriveferdighetene dine, er dette en opplevelse som garantert vil inspirere og motivere deg. 

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Skrivekurs med Tom Egeland

Krimforfatter Tom Egeland har solgt millioner av bøker i over 20 land. På denne reisen til Albir i Spania vil han gjennom flere kursøkter dele av sin erfaring, sine triks og arbeidsmetoder. Innholdet i kurset dekker alt fra research, plotutvikling og det å skape intrikate karakterer til hvordan å foredle språk og struktur. Du vil få verdifull innsikt i kunsten å fortelle. Tom vil også oppmuntre deg til å bruke din egen kreativitet og å utforske litteraturens verden.

I tillegg til å finpusse dine skriveferdigheter, vil du få utforske Costa Blancas ikoniske landemerker og skjulte perler sammen med Tom.

Herlige dager på Costa Blanca i Spania

På dette skrivekurset skal du bo like utenfor Albir og Altea i fine leiligheter på vårt idylliske boutiquehotell, Camp el Planet, og her vil dere være helt for dere selv.  Her på hotellet foregår også selve kurset. Det er også satt av tid i programmet til å nyte god mat og drikke og  utforske noen av Costa Blancas vakre perler sammen med Tom. 

Den tradisjonelle festivalen Moros y Cristiano feires i Altea samtidig med kurset, så den skal vi også sjekke ut. Spektakulære liksomkamper gjenopptas mellom kristne og maurere i denne feiringen, og både hester og geværer blir å se i gatene. Atmosfæren er elektrisk, og virkelig en opplevelse for både lokalbefolkningen og besøkende. Kanskje er det her du finner inspirasjonen til ditt neste skriveprosjekt?

🧡 Les mer om Moros y Cristian-festivalen her
🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Fulltekstsøk

Om hotellet

Camp El Planet i Altea

På denne reisen skal vi bo på vakre Camp El Planet.

Camp El Planet er et såkalt aparthotel, altså et leilighetshotell med få, men fine boenheter i. På dertte skrivekurset har vi hotellet helt for oss selv.

Vi har flotte studioleiligheter som varierer i størrelse fra 28 m² til 52 m². Alle leilighetene er moderne og nyrenoverte, og har et lite kjøkken, bad med dusj og WC, samt wifi inkludert. 

Om reiseleder

Om reiseleder

Skrivekurs med Tom Egeland og reiseleder Lise Rannem

Vår herlige reiseleder Lise har lang erfaring og kjenner området Costa Blanca særdeles godt. Hun er reiseleder for dette skrivekurset, på våre matkurs i Spania og på langtidsferiehotellene våre i Albir og Fuengirola.

Lise har mange gode tips om området du skal bo i, og er i tillegg en sprudlende dame som lager god stemning. 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Fly fra Oslo til Alicante (vi ordner med tilslutningsfly, om du trenger det).

  Vel framme tar vi felles buss til vårt boutique hotell «Camp El Planet», en tur som tar om lag 1 time.

  Ankomsten feires med et glass sprudlende, før du sjekker inn på rommet.

  Lunsj serveres kl. 13:30 på Camp El Planet, slik at alle gjestene kan bli litt kjent med hverandre. Tom Egeland er på plass, og forteller om skrivekurset og hva dere skal oppleve på denne turen.

  På kvelden tar vi turen sammen til Altea, hvor vi skal ha en times byvandring, etterfulgt av middag på Alteas mest kulturelle restaurant.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Guadalest

  🧡 Frokost kl. 08:00

  🧡 Skrivekurs med Tom fra 10:00 -13:00

  🧡 Lunsj på Camp El Planet 13:00 – 14:00

  🧡 15:00 – buss til Guadalest

  Med sine pittoreske omgivelser, rike historie og fengslende kultur er Guadalest et sted som gir alle som reiser hit en uforglemmelig opplevelse. Gled deg til å vandre gjennom de trange brosteinsgatene, omkranset av hvitkalkede hus og vakre blomster, og til å nyte den fantastiske utsikten. Her ser du ned på det turkise reservoaret og opp på det gamle slottet som ligger på klippene. Et syn som tar pusten fra de fleste!

  Guadalest er imidlertid mer enn bare et vakkert reisemål – dette stedet vitner om motstandskraft og utholdenhet. Til tross for sin lille størrelse, har nemlig denne landsbyen motstått tidens tann, overlevd kriger, naturkatastrofer og århundrer.

  Slottet Castell de Guadalest ble bygget av maurerene for over 1300 år siden, og kan kun nås ved å gå gjennom en lang tunnel, skåret ut av fjellet. Dette er kjent som Portal de San Jose, og en av grunnene til at slottet har vært så motstandsdyktig. I 1609 ga kong Felipe den tredje ordre om at alle maruerne skulle bortvises, noe som første til et opprør, hvor maurerene ble beseiret og forlot Spania.

  Vi tar en times rusletur rund demningen sammen med Tom Egeland, og legger inn et stopp for en lett piknik, før vi tar bussen tilbake til Camp El Planet.

  På Camp El Planet er kvelden satt av til mingling med pizza, vin og øl, samt tid for at alle skal få en én-til-én prat med Tom Egeland.

  Guadalest
 • Dag 3: Moros y Cristianos-festivalen

  🧡 Frokost kl. 08:00

  🧡 3 timer skrivekurs med Tom kl. 10:00-13:00

  🧡 Lunsj: 13:30 – 14:30

  🧡 Egentid – bli med reiseleder Lise inn til Altea hvor byens viktigste festival er i full gang.

  🧡 Paella på Camp El Planet: kl. 20:00 – 1:1 prat med Tom Egeland

  Moros y Cristianos-festivalen er Alteas viktigste festival, hvor de feirer historien om maurene og de kristne.

  Festivalen har røtter helt tilbake til 1400-tallet og er en årlig begivenhet som er verdt å få med seg.
  Markeringen er til for å minnes kampene mellom muslimene og de kristne, og i Altea varer festen fem dager i strekk. De kristne allierer seg med berberske pirater. Maurerne angriper borgen, og slaget om Altea er i gang!

  Les mer om denne festivalen høyere opp på siden.

  Moros y Cristianos-festivalen
 • Dag 4: Hjemreise

  🧡 Frokost kl. 09:00-11:00

  🧡 Utsjekk og avreise til flyplassen ca.kl. 12:30.

  🧡 Fly hjem kl 15:45 – 19:25

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
23/9-2024OsloBli med Tom Egeland på skrivekursMer enn 816 900,-Bestill