Skip to main content

Moros y Cristianos-festivalen i Altea

  • Langtidsferie
  • Temareiser

Opplev Moros y Cristianos-festivalen i Altea

Moros y Cristianos-festivalen feires i september hvert år i Altea, og er en livlig og fargerik feiring som minnes perioden i spansk historie da kristne hærer tok tilbake kontrollen over den iberiske halvøya fra maurerne.

(Foto: Miguel Llinares / Patronato de Turismo Costa Blanca)

Altea i Costa Blanca

Moros y Cristianos-festivalen finner sted hvert år i Altea, en sjarmerende by på Costa Blanca i Spania. 

Story Travel har to langtidsferie-hoteller på Costa Blanca; Albir Hills i Albir, et kvarter med bil fra Altea, og Santa Pola som ligger en time unna.

Tips! Les mer om langtidsferie i Albir her.

(Foto: Miguel Llinares / Patronato de Turismo Costa Blanca)

Moros y Cristianos-festivalen er et vitnesbyrd om Spanias komplekse historie og blandingen av kulturer som har formet landet. Under festivalen kler deltakerne seg i forseggjorte kostymer for å representere enten den kristne eller mauriske hæren. Gatene blir levende med lyden av trommer og trompeter, mens paradene snor seg gjennom byen. Spektakulære liksomkamper gjenopptas, med hester og geværer. Atmosfæren er elektrisk, og virkelig en opplevelse for både lokalbefolkningen og besøkende.

Dette er en tid for å hedre fortiden, feire mangfoldet og komme sammen som et fellesskap. Er du på reise i Costa Blanca i september, er en tur inn til Altea for å oppleve Moros y Cristianos-festivalen noe du absolutt bør få med deg. 

Tips! Finn alle reiser til Spania i september i vår reisekalender.


🧡 Meld deg inn i Reiseklubben - få de beste tilbudene og info om nyheter først + mulighet til å delta i konkurranser og vinne reisegavekort verdt 3000.-

🧡 Følg Story Travel på Facebook

🧡 Følg Story Travel på Instagram


Fulltekstsøk