Skip to main content

Bli med på gruppereise til Albania

Bli med på en spennende rundreise i Albania

Bli med til Albania, en ny og spennende feriedestinasjon med interessant historie, sjarmerende byer, vakre strender og et deilig middelhavsklima.

Reiser du hit med Story Travel, har du med en norsktalende reiseleder som guider deg fram til de aller beste stedene i det sentrale Albania. 

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Opplev skjulte skatter i det ukjente Albania

Albania, som offisielt heter Republikken Albania, er et middelhavsland på Balkan-halvøya i Sørøst-Europa. Landet grenser til Kosovo i nordøst, Montenegro i nordvest, Nord-Makedonia i øst, Hellas i sør og Adriaterhavet i vest.

Albania er et spennende land som i lang tid var stengt for omverden. Nå kan vi reise hit og oppleve den fascinerende historien, det vakre kystlandskapet, herlige sandstrender og god mat. 

Vi bor ved stranden på Durres Riviera langs Adriaterhavets bredd, og skal bruke tiden denne uken til å se alt fra små fjellandsbyer til urørte badeviker og arkeologiske skatter – skjulte skatter i ukjente Albania.

Les mer om hotellet lenger ned på siden. 👇

Ferie i Albania

Det å reise på ferie til Albania, er noe som er forholdsvis nytt.

Landet var lenge stengt fra omverden, og fra 2. verdenskrig og fram til sin død i 1985 styrte kommunistdiktatoren Enver Hoxha landet med jernhånd. Etter at diktaturet falt i 1992 har Albania gjennomgått store forandringer. Selv om man fortsatt ser spor av forlatte bunkers og statuer av Hoxha, så har landet så absolutt begynt sin reise inn i framtiden.

Det er veldig spennende å få stifte bekjentskap med et land som har vært isolert så lenge!

Utflukter til historiske steder og spennende severdigheter

Naturen er preget av høye fjell og brusende elvestryk. Rundt de søvnige fjellandsbyene gjetes saueflokkene slik de alltid har gjort, og en tur på landsbygda er som å ta en reise i tiden.

På denne gruppereisen vil vi se historiske byer, templer, høre landets interessante og spennende historie, og smake på lokale spesialiteter denne uken.

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Deilig middelhavsmat

Det albanske kjøkken er som en miks av det italienske og greske, men naturligvis finnes det også lokale spesialiteter her.

På menyene står det ofte friske salater. mye skalldyr, risotto, lokale gryteretter og piroger. Nasjonaldrikken er raki, et brennevin som er populært på Balkan og i det indre Middelhavet i litt ulike varianter.

Det er en ren fornøyelse å spise ute i Albania, som vi skal gjøre alle kveldene!

Alt dette får du inkludert i prisen på denne gruppereisen

 • Fly tur/retur
 • Hotell i 7 netter. Les  mer om hotellet lenger ned på siden.
 • Frokost på hotellet hver morgen
 • 5 lunsjer
 • 7 middager
 • Transporter og utflukter som nevnt i program
 • Engelsktalende guide og norsk reiseleder 

 

Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid, og vi opplever de ulike reisemålene i samlet flokk. Vi møter fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn. På våre hyggelige, felles samlinger er det lett å bli kjent med andre. Det er også satt av tid til egentid, slik at du får nyte din ferie akkurat slik det passer for deg.

🧡 Klikk her for å se alle våre temareiser

Fulltekstsøk

Om hotellet

Hotel Iliad, i Durres, Albania

Hotellet vi skal bo på på denne spennende gruppereisen ligger på stranden i Durres, og er et fint hotell med moderne rom og god standard.

 Alle rom har god størrelse, med eget bad med dusj og WC. På rommet finner du telefon, TV, wifi og aircondition.

Hotellet har videre restaurant og bar. 

Hotellet ligger om lag 35 km fra Tirana internasjonale lufthavn flyplass. Vi kjører til hotellet i samlet tropp, en tur som tar i underkant av 20 minutter. 

Hotellet ligger om lag to kilometer fra Durrës sentrum, like ved Vollga Promenade.

Volga Promenade er en flott promenade som både turister og lokalbefolkning drar til for å nyte synet av den magiske solnedgangen. Her er det rett som det er gatemusikanter som setter stemningen, og du finner også flere hyggelige restauranter og kafeer. 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Tidlig avreise fra Oslo og tidlig ankomst til Tirana.

  Vel framme blir det en kort busstur til hotell Iliad i Durres, der vi skal bo denne uken. Etter innsjekk på hotellet vil vi bruke ettermiddagen til byvandring i Durres.

  Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Og så blir det litt fritid, før vi møtes til middag om kvelden.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Tirana

  Etter frokost reiser vi først til hovedstaden, Tirana, der vi blant annet skal se en gammel bunkers, som er omgjort til et museum over kommunisttiden.

  Vi spiser luns på en lokal restaurant, før vi reiser videre til den historiske byen Kruja, der vi blant annet skal besøke borgen og byens kjente basar. Her kan vi bli fristet til å handle litt eller bare sitte og ta livet med ro på en av de mange hyggelige kafeene.

  Middag på en lokal restaurant i Durres på kvelden.

  Tirana
 • Dag 3: Shkodër

  Etter frokost reiser vi nordover og til den viktigste byen i nord-Albania, Shkodër. Byen, som var landets hovedstad for lenge siden, har en godt bevart borg og et museum der vi får et godt innblikk i landets historie.

  Det blir lunsj på en lokal restaurant, der vi får smake denne denne regionens kokekunster.

  På tilbakeveien stopper vi på en vingård for å smake lokal vin.

  Middag i Durres på kvelden.

  Shkodër
 • Dag 4: Fridag

  I dag er det egentid, og reiseleder står klar med tips til aktiviteter om du trenger det. Kanskje du vil prøve stranda i dag?

  Middag i Durres på kvelden.

  Fridag
 • Dag 5: Berat

  Etter frokost skal vi på tur til Berat.

  Denne byen ligger i et vakkert fjellandskap, med Tomorrfjellet, med sine 2417 moh, som det høyeste.

  Gamlebyen, som står på UNESCOs verdensarvliste, består av vakker middelalderarkitektur, med hvitkalkede steinhus og den fantastiske kongemoskeen.

  Vi skal selvfølgelig spise lunsj på en tradisjonell restaurant i gamlebyen.

  På veien tilbake blir det en ny vingård som skal besøkes og litt vinsmaking!

  Berat
 • Dag 6: Fridag

  Egentid til å utforske området på egen hånd.

  Middag i Durres på kvelden.

  Fridag
 • Dag7: Apolonnia

  Etter frokost blir det besøk på Apollonia, en fascinerende arkeologisk nasjonalpark. Dette anses som et av de viktigste historiske stedene i Albania.

  Vi stopper også innom Ardenica-klosteret, for å se de berømte maleriene fra 1740- tallet.

  Lunsj i nasjonalparken.

  Middag i Durres på kvelden.

  Apolonnia
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter tidlig frokost blir det avgang til flyplassen i Tirana og fly hjem til Norge.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
4/6-2024OsloAlbania i juni414 450,-Bestill