Skip to main content

Gruppereise til solrike Kypros

Innholdsrik gruppereise til solrike Kypros

Midt i hjertet av Middelhavet ligger den fortryllende øya Kypros, og lokker til seg reisende med sin rike historie, kultur og naturlig skjønnhet, for ikke å glemme gode vær! Denne Middelhavsøya har 330 regnfrie dager i året, noe som gjør at vi så godt som kan garantere deg en solrik reise, helt fritt for regntøy og frosne fingre.

På Kypros kan du nyte sjøen og det vakre landskapet, fordype deg i den spennende, varierte kulturen og nyte de velsmakend, lokale rettene, samt den store gjestfriheteten som råder på øya.

På denne gruppereisen skal du få oppleve både Lefkara, Pafos og de majestetiske Troodos-fjellene, for å nevne noe. Det er også satt av plass til egentid i programmet.

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Kypros er mer enn bare strandliv

Fra de brosteinsbelagte gatene i Lefkara til de gamle ruinene av Pafos og de majestetiske Troodos-fjellene - Kypros tilbyr et mangfold av opplevelser som venter på å bli utforsket av deg.

Lefkara, kjent for sine intrikate blonder og tradisjonelle håndverk, frakter besøkende tilbake i tid med sin sjarmerende landsbyatmosfære. Vandre gjennom de trange smugene, utsmykket med fargerike blomster, og bli kjent med de lokale håndarbeidsdamene som lager utsøkte blonder, et arbeid som er gått i arv gjennom generasjoner.

I Pafos kan du spasere gjennom den UNESCO-listede arkeologiske parken, hvor restene av romerske villaer, fantastiske mosaikker og den legendariske Kongenes grav gir et innblikk i Kypros interessante fortid.

Enten du er tiltrukket av Kypros for sin kulturelle arv, vakre natur, eller bare ønsker en reise for å slappe av på solfylte strender, gir denne gruppereisen deg uforglemmelige øyeblikk.

Mat og drikke på Kypros

Med en beliggenhet sørøst i Middelhavet er Kypros et av de mest solrike stedene i Europa. Infrastrukturen er velutviklet, og Middelhavsøya har et klima som gjør at det dyrkes mange gode råvarer her. Potetene er verdensberømte, men det dyrkes mange andre grønnsaker og forskjellige typer frukt, noe kypriotene vet å utnytte.

På vår gruppetur til Kypros vil vi dykke ned i den kypriotiske historien, kulturen og nåværende daglige liv.

Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid det er program, og vi opplever de ulike reisemålene sammen. Vi møter fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke, noe som gjør reisen interessant og uforglemmelig.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn. På våre hyggelige, felles samlinger er det lett å bli kjent med andre. Det er også satt av tid til egentid, slik at du får nyte din ferie akkurat slik det passer for deg.

🧡 Klikk her for å se alle våre temareiser


Andre reisemål: De idylliske byene langs Amalfikysten i Italia klynger seg til de stupbratte klippene over Middelhavet. Bli med og finn din favorittby

Fulltekstsøk

Om hotellet

Poseidonia Beach Hotel ligger på stranden i Limassol, og har en flott hage, basseng, restaurant og spa. 

Alle rommene er store, og har eget bad, internett, aircondition, TV, telefon og hårføner. Noen av rommene har utsikt til Middelhavet.

I spaområdet kan du bestille deg en massasje eller slappe av i badstuen eller boblebadet. Det er også tennisbane, treningssenter og bordtennis her. Solsenger og parasoller kan leies til stranden.

Poseidonia Beach Hotel serverer kypriotisk frokostbuffet, samt en rekke internasjonale retter. Småretter og drikke serveres i snackbaren ved bassenget. Romservice er også mulig.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Vi reiser fra Norge tidlig ettermiddag, og etter ankomst venter reiselederen på oss for en kort transport til hotellet vårt i Limassol.

  Hyggelig middag på hotellet om kvelden.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Limassol

  Etter frokost kjører vi til den arkeologiske parken Curium, som var et viktig gammelt byrike grunnlagt av grekerne på 1300-tallet f.Kr.

  Vi besøker det gresk-romerske teateret og Eustolios hus, opprinnelig en privat romersk villa som ble et offentlig rekreasjonssenter i tidlig kristen periode. Det består av et kompleks av bad og flere rom med vakre mosaikkgulv.

  Vi fortsetter turen med å kjøre gjennom flere sitronplantasjer. Vi skal besøke en plantasje hvor vi vil få muligheten til å plukke frisk frukt og smake på leskende limonade.

  Etter pausen i plantasjen fortsetter vi til sentrum av Limassol, hvor vi går gjennom gamlebyen og opp til markedet. Vi vil passerer også et middelalderfort, og det var visstnok her at Richard Løvehjerte giftet seg med Berengaria av Navarre og kronet sin dronning av England i 1191.

  Etter litt fritid i byen drar vi tilbake til hotellet.

  Middag på hotellet om kvelden.

  Limassol
 • Dag 3: Pafos

  Etter frokost går turen langs vestkysten til «Petra tou Romiou», stedet hvor Afrodite, gudinnen for skjønnhet og kjærlighet, ifølge gresk mytologi ble født.

  Etter en kort pause fortsetter vi kjøreturen til Kato Pafos, hvor vi besøker kongenes graver. Spredt over et stort område dateres disse imponerende underjordiske gravene tilbake til 300-tallet f.Kr. De er skåret ut av stein, hvor noen er dekorert med klassiske greske doriske søyler. Disse gravene ble brukt i de første kristne årene som katakomber.

  I Pafos blir det egentid, og et godt tips vil være å besøke den flotte fiskehavnen i byen.

  På ettermiddagen drar vi tilbake til Limassol, og spiser middag på hotellet på kvelden.

  Pafos
 • Dag 4: Fridag

  Fridag, og tid på egen hånd.

  Reiseleder gir deg nyttige tips. Kanskje stranden i byen vil friste?

  Middag på hotellet.

  Fridag
 • Dag 5: Choirokotia, Lefkara, Larnaca

  Etter frokost drar vi til Choirokoitia, en 20 minutters kjøretur fra hotellet. Det gamle stedet Choirokoitia har siden 1998 vært å finne på UNESCOs offisielle liste over kulturarv. Dette er stedet for en neolittisk bosetning som er bedre bevart enn de fleste andre fra denne perioden - ikke bare på Kypros, men i hele det østlige Middelhavet.

  Etter å ha besøkt Choirokoitia, fortsetter vi turen til landsbyen Lefkara. Lefkara er en pittoresk landsby, kjent for sine lokale blonder og for sølvtøy. De steinbygde husene i landsbyen er bygget på den gamle romerske måten med et atrium. Ifølge historien besøkte selvete Leonardo Da Vinci landsbyen og kjøpte en alterklut, som han donerte til Katedralen i Milano.

  Vi fortsetter turen til Larnaca. Etter 20 minutters kjøring kommer vi til landsbyen Kition, hvor vi besøker den bysantinske kirken Angeloktistos fra 1000-tallet. I Apsis er bysantinsk mosaikk fra 500-tallet godt bevart, og som er av svært viktig arkeologisk og kunstnerisk verdi.

  Deretter fortsetter vi til Saltsjøen i Larnaca for å besøke Hala Sultan Tekke.

  Etter et besøk hos Pierides Museum i sentrum av Larnaca, vil en deilig tradisjonell lunsj bli servert i en av restaurantene ved kysten, før vi besøker kirken St. Lazarus og har egentid på Palm Trees Promenade.

  Kirken St. Lazarus ble bygget på 800-tallet over Graven til St. Lazarus. Ifølge historien kom St. Lazarus til Kypros etter sin oppstandelse og ble den første biskopen av Kition (gamle Larnaca).

  Tilbake til hotellet på ettermiddagen.

  Middag på hotellet.

  Choirokotia, Lefkara, Larnaca
 • Dag 6: Troodos fjellene og tradisjonelle landsbyer

  Etter frokost på hotellet kjører vi til landsbyen Laghoudera for å besøke den bysantinske kirken Panagia tou Araka.
  Kirken og dens veggmalerier fra 1100-tallet er veldig godt bevart.

  Etter å ha sett kirken fortsetter vi turen til landsbyen Kakopetria, hvor vi besøker Agios Nikolaos tis Stegis-kirken fra 1000-tallet, med veggmalerier som stammer fra 1000- til 1600-tallet.

  Begge kirkene står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

  Etter en spasertur i den gamle delen av landsbyen Kakopetria, kjører vi til vingårdsområdet Limassol.

  Fritid på Omodos landsbytorg og vinsmaking.

  Vi reiser tilbake til hotellet på ettermiddagen.

  Middag på hotellet.

  Troodos fjellene og tradisjonelle landsbyer
 • Dag 7: Nicosia og Nord Kypros

  Etter frokost kjører vi til Nikosia.

  Johanneskirken ble bygget av erkebiskop Nikiforos i 1662, på stedet til det tidligere lusignanske benediktinerklosteret Saint John of Bibi (St. Johannes evangelisten). «Bibi» er en forkortelse av det arabiske ordet «Habibi», som betyr «elsket» og refererer til Saint John som Kristi elskede elev. Da benediktinerordenen forlot øya i 1426 på grunn av Mamluk-raidene, gikk klosteret i ortodokse hender og ble dedikert til St John theologian.

  Vi tar så en spasertur gjennom den gamle byen med guiden og kjører så til Check Point of Agios Dometios for å passere til den nordlige delen av Kypros.

  Etter en kjøretur på 30 minutter krysser vi Pentadaktylos-fjellene og når havnen i Kyrenia, som fortsatt beholder sin opprinnelige karakter og er dominert av et imponerende slott fra 1900-tallet.

  Etter å ha besøkt slottet og tilbrakt litt fritid ved havnen, vil vi fortsette vår reise til landsbyen Bella Pais. Her vil det også bli litt fritid i landsbyen, samt et besøk i klosteret Bella Pais, som ble bygget på 1200-tallet og er et av de viktigste gotiske monumentene på øya.

  Vi reiser tilbake til hotellet på ettermiddagen.

  Middag på hotellet.

  Nicosia og Nord Kypros
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter frokost er det mye av dagen til egen disposisjon, før vi reiser til flyplassen og flyr hjem til Norge.

  Hjemreise