Skip to main content

Vinvandring i Porto og Dourodalen

Bli med til vinbyen Porto for en lett vandring i Dourodalen

Velkommen til en uforglemmelig tur til portvinens vugge, denne reisen gir deg en spennende kombinasjon av vin, mat og kultur!

Vi vandrer gjennom romantiske Dourodalen, Portugals viktigste vinregion og enhver vinelskers drøm. Vi skal følge de rubinrøde dråpenes reise fra vinmark til vinkjeller, med besøk på vingårder, hvor vi får smake på hetvinen som dufter sjenerøst av sol, varme og krydder.

Du trenger ikke vært godt trent for denne turen, her skal vi bare gå deilige rusleturer i vakker natur og ha god tid til å nyte god mat og vin.

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.

Opplev Porto og Dourodalen i vakre Portugal

Denne reisen går gjennom et frodig landskap med vinåser kronet med hvitkalkede vingårder, såkalte quintas, og terrasserte vinmarker med utsikt over elven Douro.

Her har man dyrket vindruer i  århundrer, og menneskers innsats og lidenskap for vin kombinert med naturens skjønnhet, gir landskapet en helt spesiell estetikk.  Verdensarvbyen Porto  er inngangsporten til Dourodalen, og ligger der elven møter Atlanterhavet.  Til tross for at byen nå har fått Unescos  adelsmerke, har den bevart sin sjarm og landsbysjel.


Vi tilbringer de første dagene i Porto, hvor vi opplever byens severdigheter til fots og med buss. 
Vi besøker lokale vinkjellere, og  naturligvis hører smaksprøver med.  Det  populære vinsenteret "World of Wine", eller  WOW, er idag knutepunkt for portvinsindustrien. 

Den fjerde dagen på turen fortsetter vi til byen Douro , hvor vi skal begynne vår vinvandring, og bo den siste natten på turen. 

Hvem passer denne reisen for?

Denne reisen passer for deg som liker å gå i vakker natur. Turene går i lett terreng, uten stigning.  Dagsetappene er ikke lange, men på reisens 4. dag skal vi gå en noe lenger tur i normalt tempo, i cirka 6 kilometer, en vandring som vil ta om lag 2 timer. Du trenger ikke å være godt trent for å bli med på denne turen, den passer for alle med normal helse og klarer å gå på ulendt terreng gjennom vinmarker.  

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.

Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid det er program, og vi opplever de ulike reisemålene i samlet flokk. Det er selvfølgelig også satt av plass til egentid, slik at du kan utforske litt på egen hånd.

Vi møter også  fantastiske lokale guider som deler sin imponerende kunnskap om både vin og historie med oss.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn. På våre hyggelige, felles samlinger er det lett å bli kjent med andre og det er selvfølgelig en fordel at du er glad i god mat og drikke!

🧡Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Fulltekstsøk

Om hotellene

Om hotellene

Turim Oporto Hotel

Turim Oporto Hotel er et nylig åpnet 4-stjerners hotell, med god beliggenhet i sentrum av Porto og nær byens hovedattraksjoner.

Hotellet har 100 rom, alle med skrivebord, flatskjerm-TV , eget bad og safe.

Det også tilbyr restaurant, bar, kafeteria, leserom og multimediarom.

Adresse:
Praça da Trindade, 115
4000-539 Porto
Portugal 

Hotel Folgosa Douro

Hotel Folgosa Douro ligger i hjertet av Dourodalen i landsbyen Folgosa, på venstre bredd av elva, ved Riksvei 222 - betraktet som en av de vakreste panoramaveiene i verden.

Hotellet har moderne rom innredet i fargergene av de landlige omgivelsene. De har klimaanlegg, satellitt-TV og eget bad med badekar og dusj.

Hotellet tilbyr utendørs svømmebasseng, solterrasse, hageområde, restaurant og bar.

Adresse:
Estrada Nacional 222, Folgosa
5110-204 Armamar  
Portugal

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst Porto

  Vi ankommer Porto flyplass, hvor vi blir møtt av vår lokale guide. Vi tar privat buss til hotellet.

  Etter innsjekking på hotellet vårt i Poro, og et kort velkomstmøte, møtes vi til felles middag på kvelden for å bli bedre kjent med hverandre.

  ❗ Velkomstmiddag inkludert i prisen.

  Avreise fra Norge og ankomst Porto
 • Dag 2: Halvdags sightseeing i Porto, med buss og til fots

  Etter frokost skal vi besøke Porto, Dourodalens fargerike "hovedstad".

  Vår lokalguide tar oss med på en spasertur for å beundre byens mange severdigheter. Helt siden romerne bygde sin festning for å vokte den viktige handelsveien som krysset Douro, har Porto vært en blomstrende havneby. Under korsfarertiden tjente man penger på å selge varer til de som var på vei til Det Hellige Land. De store oppdagelsenes tid på 1400- og 1500-tallet gjorde Portugal til et av verdens rikeste land.

  Vinhandel, spesielt med England, brakte også med seg velstand, som gjenspeiler seg i byens mange praktfulle kirker og palasser. Porto er idag først og fremst kjent for sine historiske vinhus og vakre fliser, og byen kan faktisk konkurrere med Lisboa med henhold til arkitektur og kunst.

  Vi skal se jernbanestasjonen, São Bento, et ombygget kloster og estetisk høydepunkt: På veggene i stasjonshallen blir Portugals historie fortalt i cirka 20 000 azulejos, majolikafliser som skildrer scener fra Portugal. Dette er en enestående fortelling i azurblått og hvitt som beretter om landets historie, og utfolder seg elegant mellom de høye buene og det hvelvede inngangspartiet. Et vakkert, mørkegrønt pendelur forteller de reisende hva klokken er.

  Portos store katedral Sé er et imponerende syn. Den ligger på et platå med utsikt over byen, og har et overveldende barokkinteriør i gull og glaserte fliser. I det gamle arbeiderkvartalet Ribeira, som skråner ned mot Douroelven, kan man gjerne tilbringe en hel dag med å slentre rundt og nyte omgivelsene og de skjeve, fargerike husene som ser ut som de er limt fast i skråningen.

  Havnebydelen Foz ligger der elven Douro møter havet, og har utsikt til den pittoreske Dom Luis I-broen og portvinshusene i Cais de Gaia.

  I Vila Nova de Gaia langs elvebredden, skal vi utforske portvinens verden med besøk i en av de lokale vinkjellerne, inkludert smaking av portvin.

  Ettermiddag er fri til egne gjøremål.

  Overnatting i Porto.

  ❗ Frokost inkludert i prisen.

  Halvdags sightseeing i Porto, med buss og til fots
 • Dag 3: Vi besøker WOW - The Wine Experience Museum

  Etter frokost spaserer vi med vår reiseleder til den andre siden av elven for å besøke WOW - World of Wine.

  Historien startet ved elvebredden i Vila Nova de Gaia i 2021, da gamle, litt slitne varehus, tapperier og vinkjellere ble forvandlet til byens mest spennende utstillingsvindu. WOW har virkelig en dobbel betydning her, med 7 interessante museer som blant annet forteller om portvinens historie og dens reise fra vinmark til glass. Her er restauranter, butikker for mote, design, håndverk og mat, og er idag et knutepunkt for portvinsindustrien.

  Ettermiddagen er fri til egne gjøremål.

  Overnatting i Porto.

  ❗ Frokost inkludert i prisen.

  Vi besøker WOW - The Wine Experience Museum
 • Dag 4: Vinvandring i Dourodalen

  Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og bussen kjører oss til den lille vinbyen Provosende, i hjertet av Dourodalen (120km fra Porto, ca 2 timer).

  Vel framme får vi en guidet rundtur i byen, før vi starter vandringen fra Provosende til Pinhao (ca 6 km), først langs dalen som følger bielven Pinhão, og deretter ned mot selve Dourodalen. Hele turen byr på flotte utsyn over et frodig fjellandskap med velfriserte vinmarker så langt øyet kan se. Terrenget er behagelig, da det for det meste skråner nedover. Et barskt klippelandskap skifter med velfriserte vinmarker og olivenlunder, mens elven flyter dovent nedover.

  Det er en lett 2 timers vandretur mot landsbyen Pinhão som ligger i et spesielt malerisk distrikt, hvor elven runder en klippe, og vi forstår hvorfor hele denne dalen er på Verdensarvlisten. Ved ankomst i Pinhão skal vi innta dagens lunsj på en restaurant.

  Dette er et område hvor befolkningen ser ut til å leve og ånde for mat og vin, så lunsjen er dagens høydepunkt!

  Om ettermiddagen kan vi nyte et hyggelig 1-timers cruise i en typisk rabelo langs den vakreste strekningen av Douro-dalen. Disse portvinsbåtene fraktet vinen fra quintaene ut til havnen. Siden tidenes morgen har vinfatene blitt transportert nedover elven i disse klassiske, flatbunnede seilbåtene. Man må nesten knipe seg i armen for å være sikker på at man befinner seg i det 21. århundre.

  Deretter besøker vi en lokal vingård, som produserer bord- og portviner, fulgt av vinsmaking, før vi returnerer med buss til vårt hotell.

  Middag på lokal restaurant, i gangavstand fra hotellet

  Innsjekking og overnatting i Douro.

  ❗ 6 kimometers vandring i dag. Husk gode sko!

  ❗ Frokost, lunsj og middag inkludert i prisen.

  Vinvandring i Dourodalen
 • Dag 5: Avreisedag og besøk i Régua

  Vi sjekker ut av vårt hotell etter frokost, og kjører langs elvebredden mot byen Régua. Dette er et av verdens eldste vindyrkingsområder med tradisjoner tilbake til 1700-tallet, og regnes for å være et av de vakreste i verden på grunn av sin nærhet til elven og kombinasjonen av det naturlige og det menneskeskapte landskapet. Eller som de lokale sier: "Gud skapte verden, men menneskene skapte Douro".

  Régua er den største byen langs elven og er omgitt av vingårder. Den spilte en grunnleggende rolle i produksjon og salg av portvin. Herfra ble tønnene fraktet i de spesialbygde båtene, kjent som rabelos, nedover elven. Disse unike trebåtene, med ett seil og en åre, er helt unike for området, historien går mer enn 1000 år tilbake, da det verken fantes jernbaner eller veier her. I de historiske vinhyttene i Vila Nova de Gaia blir vinen lagret på eikefat, før den havner på flaske og sendes til hele verden.

  Vi skal besøke en lokal vingård hvor vi får smake på vinen, og blir servert dagens lunsj.

  Etter lunsj fortsetter vi Porto flyplass for å fly hjem til Norge.

  ❗ Frokost, lunsj og vinsmaking inkludert i prisen.

  Avreisedag og besøk i Régua

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
21/10-2024OsloVinvandring i Porto og DouroMer enn 817 800,-Bestill