Skip to main content

Vandreturer for alle nivåer

  • Aktive reiser

Finn en aktiv reise som passer for akkurat deg

Story Travel arrangerer vandreturer for alle – her skal du finne noe som passer enhver form og fysiske nivå. Vi har vandreturer for de fleste fysiske ferdighetsnivåer, slik at du som ønsker en aktiv ferie kan finne din drømmereise.

For å gjøre det enklere for deg å velge riktig reise, har vi plassert turene inn i fire ulike aktivitetsnivåer. Det er viktig at du leser om din reise, og finner en tur som passer til dine ønsker og din fysiske form.

🧡 Se beskrivelse av aktivitetsnivåene lenger ned på siden. 

🧡 Klikk her for å se alle tilgjengelige vandreturer.

Vandreturer med guide

En av våre dyktige, skandinavisktalende reiseledere er med deg på hele turen, i tillegg er det flere av reisene som også har guidede turer sammen med kunnskapsrike, lokale guider. Det skal være trygt, fint og moro å være med oss på vandretur!

Vandreturer med ulik vanskelighetsgrad

Her finner du våre 4 ulike nivåbeskrivelser, slik at du kan vurdere hvilken vandretur som passer for deg. Vær oppmerksom på at dette er generelle beskrivelser og enkelte turer vil kunne ligge mellom to kategorier. Hvis en vandretur ligger mellom to kategorier markeres dette med et plusstegn.

Du får også opplyst om reisen krever noe spesielt utstyr eller tidligere erfaring. 

Alle vandrereiser er markert med hvilket nivå turen har. Les reisebeskrivelsene nøye.


Vandreturer – nivåbeskrivelse:

Nivå 1: LETT

Denne turen passer for deg med normal kondisjon. Her kreves det ingen spesiell erfaring, og det er ikke krav til at du må være spesielt veltrent. 

Vandringene går i relativt lett terreng, uten mye stigning. Dagsetappene er ikke lange, men kan varierer melleom 2-4 timer, pluss flere fine pauser.

Gode og behagelige joggesko er tilstrekkelig utstyr for denne turen.

Nivå 2: MIDDELS

Denne turen passer for deg med normal kondisjon, men merk at her er etappene noe lengre og terrenget mer variert. Turen kan inneholde en del opp- og nedstigninger, noen ganger bratte, men ikke nødvendigvis så lange.

For å ha det fint på en vandretur med middels nivå må du være vant til å ferdes i ulendt, variert terreng, og du må klare å gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser.

Antallet kilometer kan variere, så turene krever en viss utholdenhet. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer.

Behagelige joggesko med god demping er vanligvis tilstrekkelig for denne turen, men har du gode tur- eller fjellsko passer det også fint på denne typen vandreturer. 

Nivå 3: KREVENDE

Denne turen passer for deg som er turvant og kan bevege deg i et mer krevende terreng. Etappene er ofte litt lengre, og kan vare opptil hele dagen med innlagte pauser.

Du må være fjellvant da terrenget kan være variert og enkelte steder krevende. Vi går delvis i terreng med gode opp- og nedstigninger, og underlaget kan variere. Du må være i god form og ikke ha problem med knær eller hofter.

Behagelige joggesko med god støtte og demping, eller lette vandresko er vanligvis tilstrekkelig for denne turen.

Nivå 4 - ANSTRENGENDE

Denne turen passer for deg som er turvant og gjerne har gått en del i fjellet før. For å ha en god opplevelse av disse reisene, må du være i god form og gjerne ønske deg en utfordring i nytt terreng.

Etappene er ofte litt lengre og tøffere, og kan vare opptil hele dagen med innlagte pauser. Du bør være fjellvant og ha gode knær og hofter, slik at du takler mange opp- og nedstigninger, samt et underlag som kan være krevende.

Gode vandresko som går over ankelen bør brukes på disse turene.


🧡 Klikk her for å se alle tilgjengelige vandreturer.


🧡 Meld deg inn i Reiseklubben - få de beste tilbudene og info om nyheter først + mulighet til å delta i konkurranser og vinne reisegavekort verdt 3000.-

🧡 Følg Story Travel på Facebook

🧡 Følg Story Travel på Instagram


 

Fulltekstsøk