Skip to main content

Deilig herregårdsferie med kunst, kultur og litteratur 

Kunst- og litteraturreise til Sverige

Bli med på en uforglemmelig kunst- og litteraturreise til de vakre regionene Värmland og Dalarna i Sverige!

Her skal vi utforske det naturskjønne og kreative hjertet av Sverige, mens vi besøker fantastiske steder som Zorngården – hjemmet til den verdensberømte maleren Anders Zorn, og Carl Larsson-gården, hvor du kan oppleve den sjarmerende atmosfæren som inspirerte den kjente kunstneren til å skape sine mest elskede verk.

Vi skal også ta en tur til Mårbacka, hjemmet til den kjente og kjære forfatteren Selma Lagerlöf, hvor vi skal få en guidet omvisning og la oss fortrylle av historiene og atmosfæren som omgir dette litterære ikonet.

Under oppholdet vil vi bo på luksuriøse og koselige herregårder, hvor vi kan kose oss med deilig mat, spa og førsteklasses gjestfrihet.

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Kunst-, kultur- og litteraturreise til Värmland og Dalarna i Sverige

For deg som er glad i kunst, kultur, litteratur og god mat og drikke er dette drømmeturen! 

Sammen med vår dyktige og erfarne reiseleder, som også er krimforfatter, kjører vi buss fra sted til sted, gjennom det idylliske svenske landskapet. Vi skal innom fantastiske museer og bli bedre kjent med store kunstnere og forfattere, og vi skal bo fint og komfortabelt, på tre ulike overnattingssteder.

🧡 Les mer om hvert museum og overnattingssted lenger ned på siden. 

Overnattingssteder i herregårdsstil og deilig spa

Etter en dag hvor du har fått fordype deg i kunst, kultur og litteratur, kan du slappe av på overnattingsstedenes spa- eller wellness-avdelinger, og skjemme deg selv bort med avslappende behandlinger, om du vil. 

🧡 Les mer om hvert overnattingssted lenger ned på siden. 

God mat – inkludert i prisen!

Ingen reise til Sverige er komplett uten å utforske det kulinariske landskapet. På denne reisen skal vi nyte deilige måltider med lokal mat laget av ferske, sesongbaserte ingredienser, og oppleve den autentiske smaken av svensk matkultur.

Det som er ekstra deilig, er at alle måltider er inkludert i prisen. Og måltidene du får er blant annet flereretters herregårdsmiddager og innholdsrike frokostbuffeter. Og ja, det blir selvsagt også "fika"!

Mange fantastiske stoppesteder

På denne herlige kulturreisen skal vi stoppe innom mange spennende og inspirerende steder, både kunstmuseet Gamla Kraftstationen og Grännas Dalahest-verksted, samt hjemmene til svenske kulturstorheter som Selma Lagerlöf, Anders Zorn og Carl Larsson.

Med oss på reisen har vi en reiseleder og forfatter, og vi skal også møte og få høytlesing av den svenske forfatteren Helén Wigh.

🧡 Les mer om reiseleder og forfatter Tove Taalesen og forfatter Helén Wigh lenger ned på siden. 


Carl Larsson-gården

Carl Larsson var en svensk kunstner, spesielt kjent for sine lyse og idylliske malerier. Han ble født i 1853 og levde til 1919. Larssons malerier skildrer ofte familielivet og interiøret i sitt eget hjem, og på denne fantastiske kulturreisen får du en guidet omvisning på Carl Larsson-gården, også kjent som Lilla Hyttnäs.

Dette var hjemmet til Carl Larsson og hans kone Karin, og gården er i dag et levende museum som gir deg et innblikk i kunstnerens liv og arbeid. Gården er kjent for sitt unike interiør, som Carl og Karin designet og dekorerte sammen. Larssons kunstneriske stil gjenspeiles tydelig i hvert rom, med vakre malerier, mønstrede tekstiler og karakteristisk svensk design.

Vi har satt av tid til å utforske huset og hagen, samt spise lunsj her, og du får et nært innblikk i kunstnerens kreative prosess og hva han lot seg inspirere av. Dette er en unik mulighet til å oppleve en viktig del av svensk kunst- og designhistorie på nært hold!


Selma Lagerlöfs Mårbacka

Selma Lagerlöf var en av Sveriges mest kjente forfattere, født i 1858 og død i 1940. Hun var den første kvinnelige forfatteren som ble tildelt Nobelprisen i litteratur.

Mårbacka er navnet på gården hvor Selma Lagerlöf ble født og tilbrakte barndommen sin. Gården ligger i Värmland, i nærheten av Sunne, og det var et sentralt sted i Lagerlöfs liv og litterære arbeid. Hun skrev flere romaner som var inspirert av sine opplevelser og minner fra Mårbacka, inkludert den berømte trilogien "Gösta Berlings saga", som bidro til å etablere henne som en ledende stemme innen svensk litteratur.

På denne herlige reisen får du bli med inn i Mårbacka, hvor du får en guidet omvisning for å lære mer om Selma Lagerlöfs liv og arv.


Zorngården

Zorngården er hjemmet til den anerkjente svenske kunstneren Anders Zorn, som ble født i 1860 og døde i 1920. Gården ligger i Mora, en by i Dalarna-regionen, og er et av landets mest besøkte kunstmuseer.

Anders Zorn var kjent for sitt talent innen portrettkunst, landskapsmaleri og akvarellteknikk, og han regnes som en av de fremste svenske kunstnerne på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.

Zorngården er ikke bare et museum dedikert til Zorns liv og verk, men også et levende kunstverk i seg selv. Huset ble bygget av Zorn selv, og han designet og innredet det med stor omhu og artige detaljer for å skape et unikt miljø som skulle inspirere hans kreative prosess. Gården er fylt med Zorns egne malerier, skulpturer og kunstsamlinger, samt en imponerende samling av nordisk og utenlandsk kunst fra hans tid.

Her har vi satt av tid til at du får en guidet tur i Zorngården, hvor du kan utforske kunstnerens hjem og studio, og få et nært innblikk i hans liv og arbeid. Du får også mulighet til å sjekke ut Zornmuseet, hvor det arrangeres temporære utstillinger.

Zorngården er ikke bare et must for deg som er kunstelsker, men også for deg som er interessert i historie, kultur og arkitektur. Her får du oppleve et viktig stykke svensk kunsthistorie på nært hold, og å bli inspirert av den eksepsjonelle kreativiteten til en av landets mest talentfulle kunstnere.

Vi har også satt av tid til å nyte en god lunsj på Zorn Café som ligger på samme tun. 


Gruppereise med kunst, kultur og litteratur som tema

Bli med oss på denne inspirerende reisen gjennom Sveriges kunstneriske og litterære arv, hvor vi skal la oss inspirere og skape minner som vil vare livet ut.

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid, og vi opplever de ulike reisemålene i samlet flokk. Vi møter også fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn. På våre hyggelige, felles samlinger er det lett å bli kjent med andre. Det er også satt av tid til egentid, slik at du får nyte din ferie akkurat slik det passer for deg.

🧡 Klikk her for å se alle våre temareiser

Fulltekstsøk

Om hotellene

Om hotellene

Ulvsby Herrgård

Ulvsby Herrgård er en historisk herregård i Sunne i Värmland, og vårt første overnattingssted på denne herlige kulturreisen. 

Herregården har en rik historie som strekker seg tilbake til 1700-tallet, og den er kjent for sin flotte arkitektur og interiør, samt deilige beliggenhet. Ikke minst er stedet kjent for sin tilknytning til den kjente forfatteren Selma Lagerlöf. Det var på Ulvsby Herrgård at Lagerlöf skrev deler av romanen Gösta Berlings Saga, som hun fikk Nobelprisen i litteratur for. 

Selma Lagerlöfs tilknytning til Ulvsby Herrgård har derfor en viktig plass i både litteraturhistorien og lokalhistorien, og det er et eksempel på hvordan steder og mennesker kan påvirke og inspirere hverandre på måter som varer langt ut over deres levetid.

                                                                                                      

Herregården har bevart mye av sin historiske sjarm, samtidig som den tilbyr moderne bekvemmeligheter og luksus. Maten som serveres på stedet, er ofte basert på lokale råvarer og tradisjonelle svenske oppskrifter, noe som gir gjestene en autentisk smak av regionen. Med sin idylliske beliggenhet og sitt omfattende tilbud av tjenester og fasiliteter, fortsetter Ulvsby Herrgård å være et populært valg for de som søker en minneverdig opplevelse i vakre omgivelser.

På Ulvsby Herrgård bor du i et deilig rom og har både velkomstbobler og en nydelig herregårdsmiddag inkludert. 

Drottning Kristinas badstuga er Ulvsbys lille spa, hvor alt dreier seg om fred og ro, varme og vann. Her finner du avslapning og ro etter en innholdsrik dag. Ønsker du inngang her, kan du betalte 150,- ekstra ved bestilling, det inkluderer inngang til spaet, samt badekåpe og spahåndkle. 

I spaet finner du fire dype, luksuriøse kobberbadekar, finsk sauna, urtebadstue, avkjølende dusj og et behagelig sitteområde.                                                                               

Adresse:
Länsmansgården i Sunne AB
686 93 SE-SUNNE                              


Hennickehammars Herrgård

Hennickehammars Herrgård er en historisk herregård i Värmland. Herregården har en lang historie som strekker seg tilbake til 1600-tallet, og har vært gjennom flere restaureringer og ombygginger opp gjennom årene, men har alltid bevart sin karakteristiske sjarm og atmosfære.

Herregården tilbyr luksuriøs innkvartering og førsteklasses mat med fokus på lokale råvarer.

Med sin idylliske beliggenhet ved bredden av innsjøen Vänern og omgitt av frodige skoger og vakre hager, tilbyr Hennickehammars Herrgård gjestene en mulighet til å komme nærmere naturen og nyte roen og freden i det svenske landskapet. 

På denne kulturreisen har du mulighet til å benytte deg av herregårdens relax-/spaavdeling mellom klokken 18.00 og 20.00.

Adresse:
Hennickehammer 3,
682 92 Filipstad


Hotell Gyllene Hornet

Beliggende i det vakre landskapet i Dalarna ønsker Hotel Gyllene Hornet deg velkommen med koselige rom og vennlig service. Hvert rom har eget bad utstyrt med dusj og fasiliteter som TV og wifi. Hotellet har pittoresk utsikt over Siljan-sjøen og på denne deilige kulturreisen får du inkludert inngang til stedets bassengområde, uten tillegg i prisen. Innendørsbassenget strekker seg 20 meter, og det er også et koselig relaxområde her.

Hotellrestauranten serverer deilige svenske retter, og fram til klokken 18.00 har du tilgang til gratis kaffe. Vi skal spise felles middag her klokken 19.30

Adresse:
Tällbergsvägen 28,
793 70 Tällberg

Om reiseleder

Om reiseleder

Reiseleder Tove Taalesen

Tove Taalesen er en erfaren og dyktig reiseleder for flere av Story Travels reiser, og i tillegg er hun forfatter, skribent, kongehusekspert og podkaster.

Tove kommer til å være med på hele denne herlige kulturreisen!

🧡 Lenger ned på siden kan du lese mer om Tove Taalesens bøker.

Om forfatterne og litteraturen

Om forfatterne og litteraturen

Møte med forfattere

På denne fantastiske herregårdsferien med kunst, kultur og litteratur som tema skal vi besøke hjemmet til Selma Lagerlöf og lære om hennes liv og virke. I tillegg får du møte to dyktige og inspirerende forfattere, en norsk og en svensk, som begge skal ha høytlesning fra en av sine bøker. 

Helén Wigh

Helén Wigh er en svensk forfatter som er født i 1984 og vokste opp i landsbyen Persberg, Filipstad kommune. 

Først i voksen alder begynte forfatterdrømmene å ta form, og i 2013 tok hun sitt første fjernskrivekurs. Det var i skriveøvelsene det første manuset «Järnmärkt» ble levende, og etter det har skrivingen fortsatt.

Helén bor i Karlstad med mann og tre barn. Å være nær naturen er viktig for henne og oppleve roen, og det er også i naturen hun finner inspirasjon til sine spennende og mystiske bøker. 

Når vi møter Helén Wigh vil hun ta oss med ut på en vandring i naturen du kan kjenne igjen fra bøkene hennes, før hun blir med oss på lunsj og har en høytlesing fra en av sine bøker.

Ønsker å lese noen av Helén Wighs bøker før reisen finner du dem her:

🧡 Järnmärkt
🧡
 Tukta
🧡 Jordoffer


Tove Taalesen

Tove Taalesen er en norsk forfatter og skribent fra Drammen.

Tove debuterte som forfatter i 2020 med krimthrilleren Dronningen, hvor handlingen er lagt til kongelige eiendommer. I 2023 kom oppfølgeren Livvakten, som er andre bok i serien om livvakten Beyer.

Tove ble i 2007 ansatt som Norges første kvinnelige lakei ved Det kongelige hoff, hvor hun arbeidet frem til høsten 2018. I tillegg til å være forfatter, er Tove i dag kongehusekspert i Nettavisen, og programleder i podkasten Audiens, som også handler om kongestoff.

Tove er også en dyktig og erfaren reiseleder for Story Travel. Tove kommer du til å bli godt kjent med, da hun skal være med på hele denne herlige kulturreisen.

Ønsker å lese noen av Tove Taalesens bøker før reisen finner du dem her:

🧡 Dronningen
🧡 Livvakten

Dagsprogram

 • Dag 1: Selma Lagerlöf og herregårdsidyll

  🧡 08.45 Oppmøte Oslo Plaza
  🧡 09.00 Avreise Oslo Plaza
  🧡 12.30 Ankomst Selma Lagerlöfs Mårbacka
  🧡 12.30 Lunsj Mårbacka café
  🧡 13.10 Guidet visning på Mårbacka
  🧡 15.00 Avreise
  🧡 15.15 Innsjekk på Ulvsby Herregård
  🧡 15.30 Egentid
  🧡 19.oo Historiefortelling
  🧡 20.00 Middag på Ulvsby Herregård


  Vi møtes utenfor Oslo Plaza senest klokken 08.45. Se etter buss med Story Travel-skilt i vinduet.

  Reiseleder Tove og vår hyggelige bussjåfør, Svein, ønsker deg velkommen på bussen, og loser hele gruppen ned til første stopp, som er Selma Lagerlöfs Mårbacka.

  Selma Lagerlöf var en av Sveriges mest kjente forfattere, født i 1858 og død i 1940. Hun var den første kvinnelige forfatteren som ble tildelt Nobelprisen i litteratur, i 1909.

  Lagerlöf var internasjonalt anerkjent og bøkene hennes ble utgitt på mange språk. "Nils Holgerssons underbara resa" ble oversatt til omkring 60 språk, "Gösta Berlings saga" til drøyt 50 språk. Flesteparten av hennes historier er lagt til Värmland, som var hennes hjemsted. Lagerlöfs verker har hatt en betydelig innvirkning på svensk litteratur, men også feministisk har hun satt sitt preg på Sveriges historie i form av sitt engasjement for kvinners stemmerett.

  Mårbacka er navnet på gården hvor Selma Lagerlöf ble født og tilbrakte barndommen - et sentralt sted i Lagerlöfs liv og litterære arbeid. Hun skrev flere romaner som var inspirert av sine opplevelser og minner fra Mårbacka, inkludert den berømte trilogien "Gösta Berlings saga", som bidro til å etablere henne som en ledende stemme innen svensk litteratur.

  I dag er Mårbacka åpen for besøkende som ønsker å lære mer om Selma Lagerlöfs liv og arv. Gården fungerer som et museum og kultursenter, og her skal vi utforske de historiske bygningene, hagene og omgivelsene som inspirerte Lagerlöfs fortellinger.

  Vi spiser lunsj på kafeen som ligger på samme tun. Her vil du få servert en deilig lunsj-crepe (velg mellom kjøtt og vegetar) med salat og dressing til. Vi i Sverige, og følgelig må vi kose oss med litt "fika", altså kaffe og kake.

  Så kjører vi videre gjennom den vakre naturen i Värmland som var så viktig for Selma Lagerlöf. Neste stopp er Ulvsby Herrgård, et gods forfatteren tilbragte mye tid på, og det ryktes også at hun skrev en av bøkene sine her.

  Fortellingen om Selmas forhold til Ulvsby og godses historie forøvrig skal vi lære mer om når det er tid for velkomstbobler og historiefortelling. Før den tid har du imidlertid litt egentid, som du kan bruke til det du selv vil. Herregården ligger i vakre omgivelser - et supert sted å ta en rusletur.

  Ønsker du å sjekke ut Ulvsby Herrgårds spa, kan det bestilles for et lite tillegg i prisen på kr. 160 - da er leie av badekåpe, samt spahåndklær inkludert.

  Klokken 20.00 møtes vi til felles herregårdsmiddag i salongen.

  ❗ Total reisetid: 3 t. 45 m. | Velkomstbobler, lunsj, fika og toretters middag.

  Selma Lagerlöf og herregårdsidyll
 • Dag 2: Anders Zorn og svensk håndverk

  Frokost på Ulvsby Herregård

  🧡 08.30 Avreise Ulvsby Herregård
  🧡 11.00 Ankomst Zorngården
  🧡 11.15 Omvisning i Zorngården fpr gruppe 1
  🧡 11.30 Omvisning i Zorngården fpr gruppe 2
  🧡 12.15 Lunsj på Café Zorn + egentid Zorngården. Ta en tur i Zornmuseet, om du vil!
  🧡 14.00 Avreise
  🧡 14.15 Ankomst Grännas Dalahest-verksted
  🧡 14.30 Omvisning hos Grännas Dalahest-verksted
  🧡 16.00 Avreise
  🧡 16.40 Innsjekk på hotell Gyllene Hornet
  🧡 16.40 Egentid - kos deg i wellness-avdelingen, om du vil.
  🧡 19.30 Middag på hotell Gyllene Hornet
  🧡 21.00 Høytlesning med krimforfatter Tove Taalesen


  Nyt en deilig herregårdsfrokost på fantastiske Ulvsby Herrgård den tiden som passer for deg. Ta med deg kofferten og sjekk ut i tide til å møte opp foran bussen til riktig tid. Klokken 08.30 presis kjører vi avgårde til dagens første stopp.

  Zorngården er hjemmet til den anerkjente svenske kunstneren Anders Zorn, som ble født i 1860 og døde i 1920. Gården ligger i Mora, en by i Dalarna-regionen i Sverige, og er et av landets mest besøkte kunstmuseer.

  Anders Zorn var kjent for sitt talent innen portrettkunst, landskapsmaleri og akvarellteknikk, og han regnes som en av de fremste svenske kunstnerne på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.

  Zorngården er ikke bare et museum dedikert til Zorns liv og verker, men også et levende kunstverk i seg selv. Huset ble nemlig bygget av Zorn selv, og han designet og innredet det med stor omhu og morsomme detaljer for å skape et unikt hjem som skulle inspirere hans kreative prosess. Gården er fylt med den eksentriske kunstnerens egne malerier, skulpturer og kunstsamlinger, samt en imponerende samling av nordisk og utenlandsk kunst fra hans tid.

  Her på Zorngården kan du utforske kunstnerens hjem og studio, og få et nært innblikk i hans liv og arbeid. Det fantastiske huset er så morsomt å se på nært hold og du vil garantert bli overrasket av noen av tingene som er å se i de ulike rommene.

  Vi spiser lunsj på Café Zorn som ligger på samme tomt som Zorngården, og etter det har du litt egentid.

  Vi kan anbefale at du tar deg tid til å rusle litt i den vakre, blomstrende hagen som omringer Zorngården, og hvis du vil kan du sjekke ut Zornmuseet. Zornmuseet ligger på samme område, og arrangerer temporære utstillinger. Snakk med reiseleder Tove om du ønsker å besøke museet i din egentid, så spanderer vi inngangsbilletten.

  Zorngården er ikke bare et sted for kunstelskere, men også for deg som er interessert i historie, kultur og arkitektur. Det er en unik mulighet til å oppleve et viktig stykke svensk kunsthistorie på nært hold, og å bli inspirert av den eksepsjonelle kreativiteten til en av landets mest talentfulle kunstnere. Bare å glede seg!

  Klokken 14.00 reiser vi videre til Grannas A Olssons Hemslöjd i Nusnäs, hvor vi skal møte vår lokale guide, Sandra Tegesjö, som skal ta oss med på en omvisning.

  Omvisningen starter i snekkeriet, hvor vi får se en utstilling om Dalahästens historie og høre vår dyktige guide fortelle. Her får du se saging og skjæring, før vi går videre til "grunderiet", hvor hestene dyppes, sparkles og pusses. Til slutt får vi se hvordan det vakre, tradisjonelle mønsteret håndmales.

  Etter omvisningen får du litt egentid til å titte litt i butikken eller tusle rundt på området slik du vil.

  Klokken 16.00 kjører vi mot vårt overnattingssted for dagen; det koselige hotellet Gyllene Hornet, hvor vi sjekker inn cirka klokken 16.20. Hotellets relaxavdeling holder åpent fram til klokken 19.00, og er et deilig sted å bruke egentiden, men dette velger du selvfølgelig helt selv.

  Vi møtes til felles toretters middag på hotellet klokken 19.30, og etter middagt vil krimforfatter Tove Taalesen ha en høytlesing fra en av sine bøker.

  ❗ Total reisetid: 3 t. 25 m. | Herregårdsfrokost, lunsj, fika og toretters middag.

  Anders Zorn og svensk håndverk
 • Dag 3: Carl Larsson, svensk fika og herregårdsmiddag

  Frokost på Gyllene Hornet

  🧡 09.30 Avreise
  🧡 10.30 Ankomst Carl Larsson-gården
  🧡 10.30 Karin og Carl Larssons hage
  🧡 11.40 Omvisning i Carl Larsson-gården for gruppe 1
  🧡 11.50 Omvisning i Carl Larsson-gården for gruppe 2
  🧡 13.00 Lunsjbuffet på Hyttstugan og egentid
  🧡 14.30 Avreise
  🧡 17.15 Innsjekk Hennickehammars Herrgård
  🧡 17.30 ”Fika” på herregården
  🧡 18.00 Egentid - kos deg i relaxavdelingen, om du vil!
  🧡 20.00 Middag Hennickehammars


  Start dagen med en deilig hotellfrokost, den tiden som passer deg best. Vi reiser ikke videre før klokken 09.30. Hotellets spa-/relaxavdeling åpner klokken 07.00, så om du ønsker å tilbringe tid der, eller unne deg en behandling, har du tid til det.

  Klokken 09.30 presis sitter vi i bussen og kjører i retning Carl Larsson-gården.

  Carl Larsson var en svensk kunstner kjent for sine fantastiske malerier, illustrasjoner og interiørdesign. Han ble født i 1853 og levde til 1919. Larsson er mest kjent for sine lyse, fargerike og idylliske malerier som ofte skildrer familielivet og interiøret i sitt eget hjem - et hjem du skal få vandre inne i i dag, en opplevelse som er som å tusle rundt inne i et av Larssons malerier.

  Carl Larsson-gården, også kjent som Lilla Hyttnäs, ligger i Sundborn i Dalarna. Dette var hjemmet til Carl Larsson og hans kone Karin, og det er et levende museum som gir deg som besøkende et innblikk i kunstnerens liv og arbeid. Gården er kjent for sitt unike interiør, som Carl og Karin designet og dekorerte sammen. Larssons kunstneriske stil gjenspeiles tydelig i hvert rom, med vakre malerier, mønstrede tekstiler og karakteristisk svensk design. Utrolig sjarmerende!

  Vel framme sjekker vi først ut Carl Larsson-gårdens fantastiske hage. Carl og Karin Larssons koselige, rufsete og sjarmerende hage ble skildret i mange av kunstverkene ekteparet skapte, og i generasjoner har den preget svenske hjem. Hagen er fylt med alle slags blomster som var der allerede på slutten av 1800-tallet. I kjøkkenhagen vokser tradisjonelle svenske grønnsaker ved siden av de franske kjøkkenplantene som Karin plukket hjem fra tiden i kunstnerlandsbyen Grez-sur-Loing. Hagemøblene som Carl og Karin har designet er å se i hagen og de spesielle steinmøblene som i mange år lå gjemt under mange lag med jord er gravd fram.

  På forhånd har reiseleder delt gruppen i to, og første gruppe møter opp til omvisning i Carl Larsson-gården kl. 11.40, mens neste gruppe går 10 minutter senere.

  På omvisning får du utforske Carl Larssons hus sammen med en dyktig guide. Du får et nært innblikk i kunstnerens personlige liv, samt kreative prosess og det han lot seg inspirere av. Dette er en unik mulighet til å oppleve en viktig del av svensk kunst- og kulturhistorie på nært hold!

  Etter omvisningen er det lunsj og egentid. Vi har bord i Hyttstugan, som ligger på samme område, klokken 13.00. Her får du en god og rikelig lunsjbuffet du kan kose deg med.

  Vi kjører fra dette koselige området klokken 14.30, og vender nesen mot herskapelige Hennickehammars Herrgård, hvor vi skal tilbringe kvelden og natten.

  Vi kommer til å ankomme herregården cirka kl. 17.15, og etter innsjekk får vi litt deilig svensk fika, altså kaffe med noe godt til.

  Nå har du egentid, som du kan benytte slik du selv ønsker. Det er mulig å benytte seg av herregårdens relaxavdeling mellom klokken 18 og 20.

  Klokken 20.00 møtes vi til felles middag, og det er bare å glede seg til denne deilige treretters herrgårdsmiddagen!

  ❗ Total reisetid: 3 t. 45 m. | Hotellfrokost, buffetlunsj, fika og treretters middag.

  Carl Larsson, svensk fika og herregårdsmiddag
 • Dag 4: Skogsvandring, høytlesing og kunst

  Frokost på Hennickehammars

  🧡 09.00 Avreise
  🧡 09.15 Ankomst Högbergsfältet
  🧡 09.15 Guidet tur i skogen med forfatter Helen Wigh
  🧡 11.10 Avreise
  🧡 11.30 Ankomst Big Hill Lodge
  🧡 11.30 Lunsj, fika og høytlesning med forfatter Helen Wigh
  🧡 13.30 Avreise
  🧡 14.30 Omvisning og fika på Gamla Kraftstationen
  🧡 16.00 Avreise
  🧡 19.00 Ankomst Oslo Plaza


  Start dagen med en deilig herregårdsfrokost den tiden du ønsker selv. Klokken 09.00 må du imidlertid være utsjekket og klar, for da går turen videre til Högbergsfältet hvor vi skal møte den fantastisk hyggelige og dyktige svenske forfatteren Helén Wigh. Etter flere dager med museer blir det nå deilig med litt frisk luft i vakker, svensk natur. Helén Wigh skal ta oss med ut på en deilig gåtur i området som er kjent fra hennes mystiske og spennende bøker. Vi går en fin tur i behagelig tempo, mens vi blir bedre kjent med forfatteren og området hun er så glad i.

  Etter turen reiser vi videre til Big Hill Lodge, hvor en deilig lunsj, hvor du får en varmrett,l salat og brød. Etterpå koser vi oss med litt "fika", altså kaffe og kake, mens Helén Wigh har høytlesing fra en av sine bøker.

  Klokken 13.30 reiser vi videre til Gamla Kraftstationen i Deje, et historisk kraftverk i Värmland som ble bygd på begynnelsen av 1900-tallet. Siden 2013 har Gamla Kraftstationen fungert som et unikt kunstgalleri med 11 meter under taket og med mange originale detaljer i arkitekturen og interiøret bevart. Museet huser en rekke ulike kunstformer, som kan inkludere både malerier, fotografier, skulpturer, tekstilkunst og innstallasjoner. Hver sesong byr museet på kunst av både etablerte kunstnere og interessante nye talenter. Økologiske Culinarum Café, som står på White Guides kaféliste, hever opplevelsen. Her skal vi få en guidet tur, før vi unner oss litt ettermiddagsfika med kaffe eller te og noe godt til, før vi kjører hjemover.

  Vi aknkommer Oslo Plaza cirka klokken 19.00.

  ❗ Total reisetid: 4. t 30 m.| Herregårdsfrokost, lunsj og 2 stk. fika.

  Skogsvandring, høytlesing og kunst

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
25/8-2024Oslo SentrumKunst- og litteraturreise til SverigeMer enn 810 900,-Bestill