Skip to main content

Juletur til Aosta

Førjulsreise til Aosta-dalen

Finn julestemningen i et vakkert område av Italia med høye fjell, interessant historie, vin og mye deilig mat. 🎅

I desember er sentrum i Aosta forvandlet til den vakreste førjulsdrømmen, med et julemarked som bugner av deilige, lokale spesialiteter, som vin, spiselige gaver, tradisjonshåndverk, julepynt og søtsaker. Og markedet er en selvsagt del av denne koselige førjulsturen.

Aosta-dalen ligger i Alpene, i det nordvestlige hjørnet av Italia. Dalen grenser til Frankrike i vest, Sveits i nord, og den italienske regionen Piemonte i sør og øst.

Aosta-dalen er omgitt av mer enn 40 fjelltopper, inkludert noen av de høyeste i Europa. Nedenfor de vakre, snødekte fjelltoppene ligger de pittoreske landsbyene med sine flotte middelalderslott, kirker og sjarmerende, små bygninger. 

På denne herlige gruppereisen har vi et innholdsrikt og interessant program, samt flere koselige stopp for god mat og drikke. 

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Opplev Val d'Aosta

Italias minste region, Val d'Aosta, er ikke særlig kjent blant nordboere, men nevner du skibyer som Champoluc, Cervinia og Courmayeur, er det mange som nikker gjenkjennende.

På denne reisen vil vi besøke en av de vennligste av disse skibyene, nemlig Courmayeur.

I løpet av våre dager på "Europas tak" vil vi få mange forskjellige opplevelser. Kallenavnet kommer fra det faktum at Val d'Aosta er det høyeste området i Europa, omgitt av fjell som Mont Blanc, Monte Rosa, Matterhorn og Gran Paradiso.

Vi bor sentralt, i et deilig hotell i den regionale og provinsielle hovedstaden Aosta. En veldig spennende by med aner helt tilbake til romerne. Navnet på byen kommer fra grunnleggeren, keiser Augustus.

I dag er Aosta bare overgått av Roma og Verona i mengden romerske monumenter og utgravninger. Omkranset av mektige, høye fjell og historiske monumenter, finner vi et av de koseligste julemarkedene i Alpene: Marché Vert Noël!

Her får du kjøpt julegaver til deg selv og andre, og kan velge blant mye flott håndverk, masse god mat, drikke og søtsaker. Hva med å kjøpe noe pynt til juletreet, som et varig minne fra ferien?

Byen utviklet seg til et sant paradis for vin- og matelskere - ikke minst på grunn av fantastiske oster og skinker og pølser, og i løpet av dagene får vi en smak av dette.

🧡 Se mer informasjon om hotellet lenger ned på siden.

Dette får du inkludert i prisen

 • Fly t/r Oslo-Milano med alle skatter. Vi hjelper deg med å ordne tilslutningsfly mot et tillegg i prisen.
 • Overnatting på hotell i 4 netter
 • Frokost på hotellet hver morgen
 • En velkomstmiddag
 • En lunsj med vin og vann
 • En avskjedsmiddag
 • Smaksprøver hos osteprodusenten Fontina
 • Skandinavisktalende reiseleder under hele oppholdet i Italia
 • Alle skatter og avgifter

Gruppereise til Aosta, Italia

Denne gruppeturen går til Aosta-dalen, som ligger i Italia. Vår dyktige og kunnskapsrike reiseleder tar deg imot og leder deg gjennom hele reisen.

Hvis du er på leting etter julestemningen, er det denne regionen og denne gruppereisen du skal være med på. Julemarkeder, historie, lokalt håndverk og mye godt mat og drikke er bare noen av grunnene til at du bør prøve Valle d’Aosta sammen med Story Travel i desember.

Reisen passer like godt for deg som drar alene og deg som har med en venn eller partner. Vi skal gjøre så mye hyggelig og interessant på denne turen, og ikke minst kjenne på den deilige julestemningen. På våre felles utflukter og måltider er det lett å komme i kontakt med de andre i gruppa.

🧡 Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Fulltekstsøk

Hotel Duca D`Aosta

Hotel Duca D`Aosta

Hotel Duca D'Aosta

Hotellet er et godt førsteklasses hotell med lyse og komfortable rom.

Alle har dusj/WC, telefon, aircondition og trådløst internett. Hotellet har videre restaurant og bar.

Hoteller ligger midt i Aosta by.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst og velkomst

  Ankomst Milano og buss videre til Aosta.

  Underveis vil turlederen presentere reisen mer detaljert og gi praktiske råd.

  Etter innsjekking går vi gjennom Aostas gamle, men vakre historiske sentrum på vei til en herlig velkomstmiddag, hvor vi blir kjent med områdets lokale oster, skinker og viner.

  Ankomst og velkomst
 • Dag 2: Ruiner og julemarked

  Frokost på hotellet.

  I løpet av morgenen vil vi bli ledsaget av vår lokale guide, som vil vise oss de mest kjente severdighetene i Aosta, som Praetorian Gate og området til det gamle romerske teatret.

  Lunsjen, ettermiddagen og kvelden vil være på egen hånd, slik at du kan utforske Aosta og julemarkedet i ditt eget tempo.

  Ruiner og julemarked
 • Dag 3: St. Bernhards-passet, Courmayeur og ost

  Frokost på hotellet.

  Om morgenen går turen opp en av Europas mest berømte veier mot St. Bernhards-passet. Passet danner grensen til Sveits og var tidligere en del av Frankerveien, pilegrimsveien fra England og Frankrike til Roma.

  Omtrent halvveis opp møter vi kooperativet for Fontina-ost. Dette er den mest berømte osten fra området og er den som brukes i deres fantastiske ostefondue. Millioner av Fontina-oster lagres inne i 6 kilometer lange gruvesjakter, hvor temperaturen og fuktigheten er optimal for utviklingen av ost. Vi avslutter besøket med små smaksprøver.

  Herfra fortsetter vi mot det eksklusive skistedet Courmayeur, hvor en velsmakende lunsj er dekket med deilige lokale retter og viner.

  Ettermiddagen vil være fri til å vandre rundt og suge opp både julestemningen, blant de mange butikker og koselige vin- og kaffebarer, før vi reiser tilbake til Aosta.

  St. Bernhards-passet, Courmayeur og ost
 • Dag 4: Aosta og Pila

  Frokost på hotellet.

  I dag tar vi en rolig morgen, og rett før lunsj tar vi taubanen direkte fra Aosta by opp til Pila, som ligger på 1790 meter over havet og tilbyr imponerende utsikt over både Mont Blanc, Matterhorn og Monte Rosa.

  Her oppe er det flere små koselige fjellrestauranter med alpin stemning. Her kan du finne litt god mat til lunsj, før du reiser tilbake til Aosta når du selv vil.

  Ettermiddagen er på egen hånd for de siste besøkene på julemarkedet eller kanskje litt shopping.

  På kvelden møtes vi til felles avskjedsmiddag i det gamle sentrum av Aosta.

  Aosta og Pila
 • Dag 5: Hjemreise

  Avreise til Milano og videre hjemreise til Norge.

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
1/12-2024OsloJuletur til AostaMer enn 813 850,-Bestill