Dagsprogram

  • Dag 1: Ankomst og velkomst

    Ankomst Milano og buss videre til Aosta.

    Underveis vil turlederen presentere reisen mer detaljert og gi praktiske råd.

    Etter innsjekking går vi gjennom Aostas gamle, men vakre historiske sentrum på vei til en herlig velkomstmiddag, hvor vi blir kjent med områdets lokale oster, skinker og viner.

    Ankomst og velkomst
  • Dag 2: Ruiner og julemarked

    Frokost på hotellet.

    I løpet av morgenen vil vi bli ledsaget av vår lokale guide, som vil vise oss de mest kjente severdighetene i Aosta, som Praetorian Gate og området til det gamle romerske teatret.

    Lunsjen, ettermiddagen og kvelden vil være på egen hånd, slik at du kan utforske Aosta og julemarkedet i ditt eget tempo.

    Ruiner og julemarked
  • Dag 3: St. Bernhards-passet, Courmayeur og ost

    Frokost på hotellet.

    Om morgenen går turen opp en av Europas mest berømte veier mot St. Bernhards-passet. Passet danner grensen til Sveits og var tidligere en del av Frankerveien, pilegrimsveien fra England og Frankrike til Roma.

    Omtrent halvveis opp møter vi kooperativet for Fontina-ost. Dette er den mest berømte osten fra området og er den som brukes i deres fantastiske ostefondue. Millioner av Fontina-oster lagres inne i 6 kilometer lange gruvesjakter, hvor temperaturen og fuktigheten er optimal for utviklingen av ost. Vi avslutter besøket med små smaksprøver.

    Herfra fortsetter vi mot det eksklusive skistedet Courmayeur, hvor en velsmakende lunsj er dekket med deilige lokale retter og viner.

    Ettermiddagen vil være fri til å vandre rundt og suge opp både julestemningen, blant de mange butikker og koselige vin- og kaffebarer, før vi reiser tilbake til Aosta.

    St. Bernhards-passet,  Courmayeur og ost
  • Dag 4: Aosta og Pila

    Frokost på hotellet.

    I dag tar vi en rolig morgen, og rett før lunsj tar vi taubanen direkte fra Aosta by opp til Pila, som ligger på 1790 meter over havet og tilbyr imponerende utsikt over både Mont Blanc, Matterhorn og Monte Rosa.

    Her oppe er det flere små koselige fjellrestauranter med alpin stemning. Her kan du finne litt god mat til lunsj, før du reiser tilbake til Aosta når du selv vil.

    Ettermiddagen er på egen hånd for de siste besøkene på julemarkedet eller kanskje litt shopping.

    På kvelden møtes vi til felles avskjedsmiddag i det gamle sentrum av Aosta.

    Aosta og Pila
  • Dag 5: Hjemreise

    Avreise til Milano og videre hjemreise til Norge.

    Hjemreise