Skip to main content

Reise til historiske Roma

Bli med på reise til historiske Roma

Den italienske hovedstaden er en by som vil ta pusten fra deg!

På denne gruppereisen har vi satt sammen et program fullt av våre favoritter, og på kort tid får du oppleve alle storhetene i vidunderlige Roma. 

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Romantiske Roma

Til tross for størrelsen er Roma en av verdens mest romantiske byer. Her finnes små torg med nydelige fontener, vakkert slitte barokkpalasser, sjarmerende fortausrestauranter med rutete duker og kveldsåpne bydelskirker. Her kan du la deg imponere av ruiner fra romertiden, rusle blant velkledde italienere ved Spansketrappen, ta en espresso ved Pantheon og oppleve la dolce vita i løpet av noen få dager. 

I Roma finner du monumenter fra antikken og den katolske kirkes historie, et myldrende folkeliv, verdensberømt mote, design, gode restauranter og isbarer til å få vann i munnen av. Omtrent på annethvert gatehjørne ser du søyler eller hele templer fra romertiden. De samme marmorblokkene har stått her i mer enn 2000 år og vitner om den evige byens historie. 

Derfor er den beste måten å se byen på ved å rusle gatelangs, slik vi skal gjøre. Ta på deg dine beste tursko, for det er på spaserturene vi kommer forbi mange av byens spennende historiske skatter. 

Når vi skal besøke Vatikanet, kjører vi buss én vei og går tilbake. Nettopp for å lære byen bedre å kjenne. Turen er planlagt slik at det er god tid til egne oppdagelser, lange pauser og gode middager i stemningsfulle omgivelser.  


Se også vår reise til den legendariske Garda-sjøen

Fulltekstsøk

Om hotellet

Hotel Savoy i Roma

Hotel Savoy er et førsteklasses hotell, beliggende i et rolig område av Roma, kun fem minutters gange fra den kjente parken Villa Borghese, og kun ti minutters gange fra Spansketrappen.

Hotellet har 4 stjerner og tilbyr elegante og klassiske rom med dusj/WC, telefon, TV og Internett.

Hotellet har videre en elegant restaurant på taket, der du også kan finne en bar og et utkikkspunkt for å se utover den flotte byen du er i. 

Dagsprogram

 • Dag 1: Fly fra Norge

  Avreise på morgenen og ankomst Roma på formiddagen.

  På flyplassen møter vi vår erfarne reiseleder og kjører buss til hotellet for innsjekking.

  Etter innsjekk på hotellet vil reiseleder gi deg gode tips om hvor du bør gå for å se det du ønsker som din første smakebit av Roma.

  På kvelden møtes vi igjen for en hyggelig velkomstmiddag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

  Fly fra Norge
 • Dag 2: Vandring i sentrum av Roma

  Etter frokost skal vi ut å vandre for å se noen av de aller mest kjente severdighetene i sentrum av Roma. Vi skal besøke både Spansketrappen, Trevifontenen, Piazza Navona og Pantheon, som alle ligger nær hverandre.

  På ettermiddagen blir det fritid til å vandre i shoppinggatene. Romerne er svært motebevisste, og Roma er moten og det vakre folkets by. I berømte Via Condotti har moteskapere som Gucci, Armani og Versace sine butikker med veldig mange nuller på slutten av prisen. I Via del Corso, som krysser Condotti, kan du handle til mer fornuftige priser.

  I bydelene Trastevere, Testaccio og Monti finner du små butikker drevet av ildsjeler og koselige trattoriaer i et veldig hyggelig miljø.

  Vandring i sentrum av Roma
 • Dag 3: Vandring i det antikke Roma

  Vi beveger oss tilbake til det antikke Roma, og vi begynner med kanskje verdens største amfiteater – det imponerende Colosseum.

  Amfiteateret sto ferdig i år 80 og ble bygget for å feire forskjellige krigsseire. Her samlet de seg for å se på ulike sirkusforestillinger – noen mer brutale og voldelige enn andre.

  Vi fortsetter i denne antikke tiden og dykker ned i datidens politiske og religiøse sentrum, Forum Romanum, og bruker litt tid på å lære om livet i det gamle Roma.

  Vandring i det antikke Roma
 • Dag 4: Vatikanstaten

  Vi tilbringer dagen i verdens minste land, Vatikanet. Staten er suveren og paven er overhodet. Staten er nært tilknyttet Italia og det meste av kommunikasjon går på italiensk, men latin er statens offisielle språk.

  Vi starter vårt besøk i det imponerende Vatikanmuseet med dets unike kunstsamlinger. Så vil vi selvfølgelig besøke det Det Sixtinske Kapell, som blant annet er så berømt for Michelangelos omfattende takmalerier. Her samles normalt også kardinalkollegiet når de skal velge ny pave.

  Så følger et besøk i en av verdens største kirker, Peterskirken. Ifølge historien var det på dette stedet apostelen Peter ble korsfestet, og den første kristne bygningen på stedet skal ha vært et monument reist over graven i det 2. århundre.

  Vi kjører til Vatikanet med buss og går samlet tilbake til fots.

  Avskjedsmiddag på en koselig lokal restaurant om kvelden.

  Vatikanstaten
 • Dag 5: Hjemreise

  Etter frokost blir det transport til flyplassen og flyreise hjem til Norge.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
18/11-2024OsloRomaMer enn 814 850,-Bestill