Skip to main content

Magiske Amalfi

Det er ikke uten grunn at Amalfikysten er et foretrukket feriemål blant mange reiselystne. Her troner klippebyen Sorrento over det asurblå havet. Capri, en favoritt blant Europas intellektuelle på 1800-tallet, ligger fortsatt og glitrer i middelhavssolen. Unescobyen Amalfi er stedet hvor Henrik Ibsen skrev Et dukkehjem, mens stupbratte Positano er byen hvor den nobelprisvinnende forfatteren John Steinbeck hentet inspirasjon til sine skildringer. Alle finner sin favorittby ved den vakre Amalfikysten. 

Byen Amalfi har gitt navn til kyststrekningen, som også kalles for «den guddommelige kysten». Amalfi er områdets kulturelle sentrum, både på grunn av fortiden som hav-republikk og ikke minst på grunn av byens vakre beliggenhet. Den lille, idylliske fiskerbyen Amalfi, som klynger seg til klippene over Middelhavet, er i seg selv verdt å oppleve. I de smale gatene er det perfekt å gå på oppdagelsesferd. 

Langs Amalfikysten står høye klipper som faller loddrett ned i havet, og små og hyggelige byer speiler seg i det vakre, blå vannet nedenfor. Langs hele kysten ligger elegante villaer og betagende hager. I dette området forenes både avslapning og kveldsliv. Den frodige middelhavsvegetasjonen og sitronplantasjene avløser hverandre før de møter de steile klipper ved havet. 


Du kan også oppleve det vakre landskapet i Toscana med Story Travel

Fulltekstsøk

Om hotellet

Hotel Minori Palace er et førsteklasses hotell, beliggend i et rolig området av Minori på Amalfikysten. Hotellet har 4 stjerner og tilbyr elegante og klassiske rom med dusj/WC, telefon, TV og internett. Hotellet har videre en elegant restaurant og bar.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Etter ankomst til Italia kjører vi til vårt hotell i Minori på Amalfikysten. Vår erfarne skandinavisk-talende reiseleder møter oss på flyplassen i Napoli og vil bruke tiden på veien til hotellet med en innføring i italienske skikker og oppdatere oss på endringer den siste tiden. Ettermiddagen er til egen disposisjon, før vi møtes til en hyggelig middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 2: Heldagsutflukt med båt til Positano og Amalfi

  I dag skal vi ut på båttur - definitivt en av de flotteste måtene å oppleve Amalfikysten på. Vi går ombord i båten i Minori og setter kursen mot Positano. Vi passerer små byer og kan kikke opp på Ravello, som ligger stolt på sin klippe 350 meter over havet. I første omgang passerer vi Amalfi og kjører videre langs kysten, hvor vi blant annet kan beundre noen av de store grottene, den naturlige klippebuen og flere av de berømte hotellene og villaene som ligger helt nede ved vannet.

  Ved første øyekast ser byen Positano ut til å stige direkte opp fra Middelhavet. Her klamrer husene seg fast oppover de bratte klippeveggene, og synet av byen og det blå havet er fantastisk. Positano sies å være en av kystens vakreste byer. Og hvis du noen gang har kjørt på de svingete veiene her, der fantastisk utsikt over dramatiske fjell og hav avløser hverandre, så vil du nok ikke si deg uenig.

  Forfatteren John Steinbeck beskrev en gang Positanos skjønnhet med ordene: «Det er et drømmested som føles uvirkelig når man er der, men som alltid virker forlokkende ekte når man forlater det.» En reise til Positano er et minne for livet. Vi skal selvfølgelig rusle rundt i de trange gatene og se om vi kan få samme inspirasjon som mange forfattere har fått ved sine reiser hit.

  Vi tar båten tilbake til Amalfi, kystens hovedby, og etter en kort byvandring er det god tid til å kikke på byens mange attraksjoner.
  Byens arkitektur er preget av de mange forskjellige folkeslag som har styrt denne kyststrekningen. Noen vil sikkert synes at denne byen er preget av det arabiske med små overdekkede gater, som snor seg i alle retninger.

  Amalfi er i virkeligheten en forholdsvis liten by med ca 5.000 innbyggere. Den er konsentrert omkring den lange hovedgaten, som går fra havnen og inn i Mølledalen. Amalfis imponerende domkirke med det tilhørende Paradisklosteret er absolutt verdt et besøk, og så er det selvfølgelig tid til et besøk og en kopp kaffe på et av byens gode konditorier.

  Heldagsutflukt med båt til Positano og Amalfi
 • Dag 3: Heldagsutflukt til Capri

  Fra havnen i Minori reiser vi til Capri, en tur på ca 1½ time. Hvis været ikke tillater det, tar vi buss til Sorrento, den største byen i området, og båt videre til Capri derfra.
  Capri har så uendelig mye å by på og man kan ikke rekke over alt på dag. Dagen er derfor din til å sette sammen ditt eget program med det som frister mest for deg. Reiselederen vil hjelpe deg med gode råd.
  Øya er en av de flotteste i Middelhavet og har vært et yndet turistmål siden de romerske keiserne bygde sine imponerende villaer der. I dag strømmer naturelskere, filmstjerner og kongelige fra hele verden til den lille øya, som er noe av det mest eksklusive Italia kan by på. På tross av den massive turiststrømmen, er det stadig mulig å finne fred og ro til fordypelse - hvis man bare kan gå et lite stykke unna de største attraksjonene. Vi reiser tilbake til vårt hotell sent på ettermiddagen.

 • Dag 4: Fridag

  Fridag og dagen til egen disposisjon.

 • Dag 5: Halvdagsutflukt til Ravello med fotostopp ved Scala

  I dag skal vi besøke Amalfikystens kanskje aller flotteste og mest romantiske by - Ravello. Vi kjører langs kysten til byen Castiglione, hvor vi dreier inn og opp gjennom Dragedalen. Vi kjører først mot byen Scala, hvorfra utsikten mot Ravello kan ta pusten fra de fleste. Vi stopper for å ta bilder i bydelen Minuta, og på behørig avstand kan vi beundre de imponerende bygningene i Musikkens by, som er blitt Ravellos tilnavn på grunn av de mange klassiske konsertene som avholdes året rundt. Ravello er også berømt for den interessante domkirken og de store praktvillaene Villa Rufolo og Villa Cimbrone med imponerende parker og uforglemmelige utsikter. Vi går en felles tur rundt i den lille byen, som er delvis bilfri, og fra Domkirkeplassen kan vi kikke over til Scala.

  På veien tilbake til hotellet stopper vi på en lokal gård for å smake på en deilig typisk italiensk gårdslunsj.

  Halvdagsutflukt til Ravello med fotostopp ved Scala
 • Dag 6: Heldagsutflukt og guidet omvisning i Paestum

  Byen ble grunnlagt en gang på slutten av 600-tallet f.Kr. av kolonister fra den greske byen Synaris, og ble opprinnelig kjent under sitt greske navn Poseidonia. Fortsatt kan vi beundre de stående restene etter tre templer i dorisk stil, datert til første halvdel av 500-tallet f.Kr. Disse var viet Hera og Athene.

  Byen Paestum dekker et område bestående av omtrent 120 hektar. Det er kun 25 hektar som har blitt undersøkt, og hvor de tre templene er. De resterende 95 hektar er privat land og har således ikke blitt undersøkt. Byen er omgitt av en forsvarsmur som fortsatt står, og som er omtrent 4.750 meter lang.

  Paestum er også kjent for sine malte graver, hovedsakelig fra tiden da byen var underlagt Lucinia, men en av dem tilhører den greske tiden.

  På tilbakeveien besøker vi en produsent av ekte bøffelmozzarella, som nettopp er typisk for området mellem Paestum og Salerno. Og her inntar vi også en lettere lunsj.

 • Dag 7: Halvdagsutflukt til Salerno

  Salerno er den største byen på Amalfikysten og er en student- og industriby. Den gamle bydelen ligger mellom havnen og fjellkjeden Monti Lattari, mens nyere bydeler strekker seg mot sørøst. Byen er erkebispesete og har en berømt katedral fra 800-tallet (ombygd på 1700-tallet) med bysantinske bronsedører og prekestoler fra 1100-tallet. Vi vil bruke mesteparten av tiden i den historiske delen av byen fra 1700 tallet.

  Halvdagsutflukt til Salerno
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter frokost får vi litt tid på egenhånd før vi setter kursen mot Napoli og hjemreise til Norge.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
1/5OsloMagiske AmalfiMer enn 815 950,-Bestill