Skip to main content

Perfekte Toscana

TOSCANA HAR ALT - OG LITT TIL ... 

«Det perfekte sted på jord» – slik beskriver toscanerne selv deres italienske paradis - og det er egentlig lett å forstå. Toscana byr jo i all beskjedenhet på kunst og kultur i verdensklasse, god vin, mat i særklasse og fascinerende landskap med smale middelhavs-sypresser, blomstrende valmuer og gule åkre med solsikker så langt øyet kan se.  

Toscana er uten tvil Italias mest populære region og samtidig kunstens, kulturens og gastronomiens mekka. Vi besøker så mange av områdets attraksjoner som mulig, uten å gå på kompromiss med tid til å nyte det flotte landskapet. Vi bor på hyggelige Grand Hotel Tamerici & Principe, som ligger midt i den gamle kurbyen Montecatini Terme. 

Derfor skal du reise med oss til vidunderlige Toscana: 

 • Italias mest populære region 

 • Renessansens høyborg Firenze 

 • Middelalderbyen Lucca 

 • Mange utflukter er inkludert 

Lucca 

Middelalderbyen Lucca står naturligvis på programmet og byen er kjent som «det lille Firenze». Det blir også tid til et besøk i byen med de mange tårn, San Gimignano, før vi reiser tilbake til hotellet. 

Firenze 

Vi bruker en dag i renessansens høyborg Firenze. Her vokste en av Italias aller mest kjente skulptører opp, Michelangelo, som skapte sine mest berømte skulpturer av den kritthvite marmoren fra Carrara - også kjent som «Carraras hvite gull». 

Middag.

Du kan velge å kjøpe 3-retters middag på hotellet for hele perioden. Vi ankommer hotellet sent på ankomstdagen, så middagspakken vil gjelde for resterende 6 kvelder. Dette tilvalget får du mulighet til å velge når du bestiller reisen.

På utfluktene benytter vi blant annet tog, da dette er både enkelt, effektivt og en super måte å reise rundt i Italia på. Byvandringer og utflukter foregår ofte i kupert eller ujevnt terreng, så for å få det beste utbyttet av denne reisen er det en fordel at du kan gå i ujevnt terreng og over lengre avstander. 


Italia-frelst? Vi kan vise deg våre Roma-favoritter på 5 dager

 

Fulltekstsøk

Om hotellet

Grand Hotel Tamerici & Principe er et godt hotell som ligger sentralt til i den termiske byen Montecatini. Hotellet har klassiske italienske rom med aircondition,wifi, dusj/WC, telefon og TV. Hotellet har bar, restaurant, utendørs svømmebasseng (ikke åpent i april) og spa. 

På dette hotellet er det mulig å bestille middager 6 kvelder(3 retter) mot et gunstig tillegg i prisen. Dette gjøres samtidig med bestilling av reisen.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Ankomst Pisa og transport til Grand Hotel Tamerici
  & Principe i den gamle kurbyen Montecatini, som skal være vårt hjem den kommende uken.

 • Dag 2: Firenze

  Vi tar tog til og fra Firenze. En av byens dyktigste lokale guider viser oss de største attraksjonene, som Michelangelos David-statue og broen Ponte Vecchio. Lunch på egenhånd og tid til egen disposisjon før vi reiser hjem til hotellet.

 • Dag 3: Middelalderbyen Lucca

  I dag skal vi også ut å kjøre med tog, og turen går til opera-komponisten Puccinis fødeby Lucca, som er en av de best bevarte og hyggelige byer i hele Toscana. Vi tilbringer formiddagen i selskap med en av lokalguidene, som vil innvie oss i byens mange hemmeligheter, før vi slippes løs på egen hånd. Det blir god tid til å slentre rundt i de smale gater med de mange arkitektoniske perler – eller gå en tur på den intakte ringmuren, som er cirka fire kilometer lang.
  Noen vil kanskje en tur opp i Torre Guinigi, som er byens spennende tårn, hvor det gror trær på toppen, og hvorfra man får et imponerende inntrykk av selve byen og det omkringliggende landskap.
  Man må naturligvis også se byens fine og meget pittoreske torvplass, hvor husene er bygget på ruinene av det gamle romerske amfiteater, og derfor har den karakteristiske ovale fasong.
  Turen går tilbake til Montecatini midt på ettermiddagen, men det er naturligvis mulighet for å bli i Lucca resten av dagen for de som har lyst til det. I så fall skal man selv sørge for hjemtransport – og en togbillett koster ca. 3 euro.

 • Dag 4: Pistoia, halvdagsutflukt

  Vi tar i dag toget til den lille hyggelige og historiske byen ved navn Pistoia. I motsetning til Firenze, Lucca og Siena er det ingen kjente severdigheter i Pistoia, men denne byen gir oss mulighet for å unnslippe menneskemylderet og kunne snuse inn den lokale atmosfære. Her skal vi besøke byens domkirke og ellers nyte den avslappende stemning og det livlige italienske markedstorv. Der er flere gode restauranter, som absolutt er et besøk verdt, så vi får tid til å nyte en god lunsj på egenhånd før turen går tilbake til Montecatini. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon.

 • Dag 5: Lerici og Pietrasanta

  I dag blir det busstur til kystbyen Lerici som var en av de viktigste kystbyene i romertiden. Vi får en rundtur med omvisning av tårnet, slottet og palasset “Palazzo Doria” et antikt middelalder sykehus. Vi får god tid på egenhånd langs den flotte strandpromenaden. På vei tilbake stopper vi i middelalderbyen Pietrasanta, som på folkemunne blir kalt “lille Athen i Italia”, før vi ankommer Montecatini på slutten av ettermiddagen.

 • Dag 6: Fridag til egne opplevelser

  Fridag til egne opplevelser.
  Montecatini er en gammel kurby med grønne oaser, gode butikker og hyggelige kafeer. Alternativt kan man lett ta toget til en av de nærliggende byer hvis man vil oppleve mere av området. Rådfør deg med din reiseleder slik at du får det beste ut av din fridag

 • Dag 7: San Gimignano

  Tur i Toscanas flotte landskap. Vi starter med et liten rundtur i middelalderbyen Volterra før vi spiser lunsj på en hyggelig vingård som ligger i det åpne flotte landskapet utenfor byen. På ettermiddagen besøker vi den kjente middelalderbyen San Gimignano, med de mange tårn. Her tar vi oss tid til å snuse rundt i de mange små, hyggelige gatene og kikke i spennende butikker, før vi reiser reiser hjem Montecatini på slutten av ettermiddagen.

 • Dag 8: Pisa og Hjemreise

  I dag skal vi besøke det skjeve tårnet og domkirken i Pisa, før vi på ettermiddagen reiser til flyplassen og fly hjem til Norge på kvelden.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
11/4-2023OsloPerfekte ToscanaMer enn 89 950,-Bestill
30/5-2023OsloPerfekte ToscanaMer enn 810 950,-Bestill