Skip to main content

Bli med oss på Yogareise til Marokko

Bli med på yogareise til Marokko – yogaerfaring er ikke nødvendig

Marokko er en eksotisk og fargerik destinasjon. På denne yogareisen skal vi nyte herlige dager sammen og pleie kropp og sjel, dette kombinerer vi med utflukter til Marrakech og deilig mat.

Det er ikke nødvendig med erfaring fra Yoga for å være med på denne turen, den passer for alle som er normalt friske og raske!

Det fine med yoga er at du trenger ikke være myk, sterk, ung eller gammel. Yoga er for alle! I dagens samfunn med høyt tempo er det nyttig å lære seg teknikker for å stoppe opp et øyeblikk og roe ned. Metodene i yoga er bevist å ha veldig god helsefremmende effekt på plagene mange sliter med for tiden, som stress, angst, depresjon, hjertesykdommer, muskel- og skjelettplager, samt andre kroniske lidelser.

På denne eksotiske reisen skal vi oppleve mer enn yoga! Blant annet skal vi besøke et marked som virkelig er en fest for sansene. Under fargerike girlandere av garn og vakre stoffer ligger bodene tett med alt fra håndbroderte silketøfler, juggel og juveler til eksotiske urter.

🧡Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, mer info om yogatimene, hvor vi skal bo, samt hvem som er reiseleder og yogainstruktør. 👇

Yogareise for alle

Hata yoga er en 1000 år gammel praksis som er grunnlaget for stort sett all moderne yoga, og det er også den yogaformen som skal praktiseres på denne deilige yogareisen til Marokko. 

Vi har med oss vår erfarne yogainstruktør Line Indseth, som vil guide deg gjennom alle timene. Det er ikke nødvendig med yogaerfaring fra før, Line vil vise og forklare deg alt du trenger å vite. Til daglig er hun tilknyttet Tønsberg Yogasenter.

Line har lang yogaerfaring, og jobber også med coaching og veiledning, så her er du i de tryggeste hender.

🧡 Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt mer informasjon om reiselederen. 👇

Hvem passer denne yogareisen for?

Dette er en yogareise hvor du får kyndig veiledning av vår erfarne og hyggelige yogainstruktør. Turen passer både for deg som ikke har prøvd yoga før, er nybegynner og deg som går på yoga fast. 

Denne yogaturen passer for kvinner og menn over 18 år.

Husk å ta med dette på reisen

Ta med deg et åpent sinn og det du har behov for av yogautstyr. Myke klær, yogamatte og yogapute (brukes i meditasjon og under pusteøvelser) anbefales.

Fulltekstsøk

Om yogatimene

Om yogatimene

Mer informasjon om yogatimene 

Hata Yoga, som Line underviser i, springer ut fra den gamle sivandanda-tradisjonen, og er den yogaformen alle yogaretninger springer ut ifra. Den setter søkelyset på fysiske øvelser, pusteteknikk og meditasjon for å oppnå god balanse mellom kropp og sinn.

Hata yoga består av 12 hovedasanas (hovedstillinger) som er fundamentet for daglig yogapraksis. På denne yogareisen vil du lære pusteøvelser, og timene inneholder også dyp avspenning. Du bestemmer selv hvor fysisk aktiv du ønsker å være ut ifra ditt nivå.

Gjennom timene er det fokus på å holde stillingene over litt tid, for å frigjøre spenninger som ligger dypt i muskler og bindevev. På disse timene får du hjelp med trening, pust og avspenning – en herlig velgjørende og holistisk praksis som gjør deg glad!

Avspenning

Alle timene på denne yogareisen innledes og avsluttes med avspenning.

Det å ligge helt stille på ryggen regnes for å være den viktigste og kanskje vanskeligste stillingen i Yoga. Tankene våre flyr av gårde og vi må holde fokus.

I Hata Yoga gjør man Savasana og andre avspenningsstilliger mellom hver yogaøvelse. Ved å slappe av mellom hver asana/stilling blir formen for aktivitet og avspenning tydelig.

Pranayama

De forskjellige pusteteknikkene kalles "pranayama", som betyr kontroll av åndedrett, eller rettere sagt kontroll av prana/livskraft.

Gjennom dagene vil du lære to ulike pusteteknikker. Kontrollerte pusteøvelser forbedrer din fysiske og mentale helse. De kan blant annet løse opp i blokkeringer, redusere stress og angst, forbedre energinivået i kroppen, øke konsentrasjon og gi bedre søvn.

Asanas

Asana er de fysiske stillingene som utvikler blant annet styrke, fleksibilitet og bevegelighet. De stimulerer blodsirkulasjonen og indre organer.

Gjennom å holde stillingene over litt tid utfordrer vi oss selv til å bli sterkere, mer bevegelige, mykere, vi får økt koordinasjon og bedre balanse.

Meditasjon

Gjennom meditasjon trener vi på å fokusere uten å la tankene vandre. Meditasjon er et stadie, en tilstand av ren bevissthet, på samme måte som våken, drøm og dyp søvn. Å meditere handler i stor grad om å roe sinnet om å finnekonsentrasjon, samt etter hvert å minske antall svingninger i hjernens aktivitet.

Meditasjon vil bidra til å redusere stress. 

Yoga Nidra

Yoga Nidra er en dybdeavspenningspraksis, kjent som stille yogapraksis som gir god hvile. Den utføres ofte liggende og varer cirka en time.

Yoga Nidra kalles også for yogisk søvn, drømmeyoga. Det er en guidet meditasjon, som gjøres i en tilstand av bevissthet mellom søvn og våken tilstand.

Om yogainstruktør Line Indseth

Om yogainstruktør Line Indseth

Yogainstruktør og reiseleder Line Indseth

Vår erfarne yogainstruktør Line Indseth er med på denne herlige yogareisen til Marokko. Line har alltid vært interessert i bevegelse, idrett og fysisk aktivitet, og mener at målet med trening og bevegelse er at det skal være gøy!

Hun har sin bakgrunn fra toppidrett, har flere ganger vært norgesmester i Rytmisk gymnastikk og har blant annet representert Norge i flere internasjonale konkurranser som VM, EM og World Cup.

Til daglig jobber Line med veiledning og ledelse og har med yogaen i møte med andre mennesker. Hun har jobbet som trener i gym og turn for store og små i mange år, og har jobbet med mental trening for idrettslag. Hun har erfaring fra coaching og mental trening med ungdom og voksne, og hennes filosofi er at alle kan mestre yoga.

– Det finnes ikke noe rett eller galt i en asanaspraksis, bare det som er rett for deg, din kropp og ditt sinn, forklarer Line. Hun ønsker at ditt møte på matten skal være et pusterom og et rom hvor du kan møte deg selv akkurat der du er i dag.

Line hadde selv sitt første møte med autentisk hatayoga i 2016. Det som fasinerte henne i praksisen var kombinasjonen av det fysiske, mentale og det spirituelle. Gjennom yogaen har hun funnet sin vei for å opprettholde balanse og jobbe med vekst og utvikling.

– På yogamatta kan jeg bevege, strekke, styrke og slappe av i kroppen, samtidig som jeg kan komme i kontakt med den dypere meningen om hvem jeg er, sier Line.

Om overnattingsstedet

Om overnattingsstedet

Riad Chez Mamouchthka 

Vi bor i en fantastisk flott riad, altså et tradisjonelt marokkansk hus med en indre hage eller gårdsplass. Ordet riad kommer fra den arabiske betegnelsen for hage, «ryad». Du finner dem utenfor Marrakech og de ligner litt mer på privathus og har færre rom enn hotellene. Koselige steder med god atmosfære, og et must å teste når du endelig besøker Marokko!

Stedet vårt ligger om lag 35 kilometer utenfor Marrakech, og har utendørs svømmebasseng og en fin hageterrasse. Hagen har fine trær og vakre blomster. Her kan du også nyte den vakre naturen rundt Ourikadalen.

Restauranten serverer marokkanske retter som tajine, couscous, tanjia,  pastillas.

Dette overnattingsstedet tilbyr gratis Wi-Fi. Språkene som snakkes her inkluderer arabisk, engelsk og fransk.

MERK: Det er vanlig at riader i Marokko ikke har alkoholbevilling, men du har anledning til å ta med deg egen vin.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  🧡 Kl. 12.00 Avreise fra Gardermoen
  🧡 Cirka klokken 16.50 lokal tid ankommer vi Marrakech

  Yogainstruktør Line Indseth er med på reisen fra Norge, og dere samles alle på flyplassen i Marrakech og blir hentet med buss og kjørt til hotellet vårt.

  Vel fremme på hotellet sjekker vi inn og pakker ut før vi møtes til middag. Line informerer litt om ukens program.

  ❗ Middag inkludert

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: HataYoga - Pranayama

  Vi starter før frokost med Hata Yoga, og det blir også en økt Hata Yoga på ettermiddagen.

  Mellom øktene har du dagen til egen disposisjon. Her kan hotellets felles fasiliteter benyttes eller du kan gå deilige turer i området. Hotellet har svømmebasseng og en flott hage.

  Hvis du vil kan du også være med på midt-på-dagen-pranayama med Line. De ulike pusteteknikkene kalles pranayama, som betyr kontroll av åndedrett, eller rettere sagt kontroll av prana/livskraft. Du vil lære to ulike pusteteknikker. Kontrollerte pusteøvelser forbedrer din fysiske og mentale helse, de kan blant annet løse opp i blokkeringer, redusere stress og angst, forbedre energinivået i kroppen, øke konsentrasjon og gi bedre søvn.

  Lunsj inntas på hotellet, og på kvelden er det felles middag på hotellet.

  ❗ Frokost, lunsj og middag inkludert.

  HataYoga - Pranayama
 • Dag 3: Marrakech – Medinaen og Dar Si Said

  Frokost på hotellet.

  Vi reiser så inn med buss til Marrakech og har med oss lokal guide. Vi skal bli kjent i denne vakre byen og bare kose oss. Vi skal på oppdagelsesferd i Medinaen, gamlebyen, her myldrer det både med tilreisende og lokale. En blanding av orientalsk og vestlig kultur, og et Mekka for shopping!

  Mange kunstnere reiser hit til Marrakech for inspirasjon, det er noe med luktene, smakene og de mange inntrykkene. Du finner krydder for både matlaging og medisin, garn, tepper, gjenstander i sølv, gull og messing, vannpiper, lamper, samt levende geiter og høns, juggel og juveler side om side. Alle stiler i skjønn forening, kanskje bortsett fra minimalisme.

  På det berømte markedet Dar Si Said, hvor vi skal se samling av håndarbeider fra alle steder i Marokko, kan du vandre i timevis og hele tiden oppleve nye ting. Og ikke minst skal vi innom den mektige og vakre Koutoubia Moskeen som er den eldste moskeen i Marokko.

  I Marrakech blir det lunsj på egenhånd. Reiseleder kan anbefale deg steder om du ønsker det.

  På ettermiddagen reiser vi tilbake til hotellet vårt og det blir felles middag på kvelden.

  ❗ Frokost og middag inkludert.

  Marrakech – Medinaen og Dar Si Said
 • Dag 4: Meditasjon - Hata Yoga - Avspenning

  Vi starter dagen med meditasjon. Du velger selv om du vil være med på dette, eller om du vil sove litt lenger.

  Gjennom meditasjon trener vi på å fokusere uten å la tankene vandre. Meditasjon er et stadie, en tilstand av ren bevissthet, på samme måte som våken, drøm og dyp søvn. Å meditere handler i stor grad om å roe sinnet om å finne konsentrasjon, samt etter hvert å minske antall svingninger i hjernens aktivitet. Meditasjon vil bidra til å redusere stress.

  Vi tar også en økt med Hata Yoga før frokost og det blir også Hata Yoga på ettermiddagen.

  Mellom øktene har du tiden til egen disposisjon. Lunsj inntas på hotellet.

  Hvis du vil kan du også være med på midt-på-dagen-avspenning med Line. Det å ligge helt stille på ryggen regnes for å være den viktigste og kanskje vanskeligste stillingen i Yoga. Tankene våre flyr av gårde og vi må holde fokus. I Hata Yoga gjør man Savasana og andre avspenningsstilliger mellom hver yogaøvelse. Ved å slappe av mellom hver asana/stilling blir formen for aktivitet og avspenning tydelig.

  På kvelden blir det felles middag på hotellet.

  ❗ Frokost og middag inkludert.

  Meditasjon - Hata Yoga - Avspenning
 • Dag 5: Marrakech - Majorelle-hagen, Berber museet

  Frokost på hotellet.

  Vi reiser igjen inn til Marrakech med buss og guide.

  I dag skal vi besøke Majorelle-parken som ble grunnlagt av Jaque Majorelle på begynnelsen av 1900-tallet, omtrent på samme tid som Marokko ble en fransk koloni, senere, etter hans død, ble den og hans privatbolig kjøpt opp av Yves Saint Laurent og hans mentor Pierre Berge. Her bodde de delevis frem til Yves Saint Laurent’s død i 2008. Idag eies det hele av YSLs stiftelse, som inkluderer Berbermuseet med fantastiske drakter, tepper og smykker fra den private samlingen til disse to. Det blir litt tid på egen hånd her, og lunsjsted velger den enkelte selv.

  Felles middag på hotellet.

  ❗ Frokost og middag inkludert.

  Marrakech - Majorelle-hagen, Berber museet
 • Dag 6: Hata Yoga – Yoga Nidra – Utflukt til Ourikadalen og lunsj

  Hata Yoga før frokost og det blir også en økt Hata Yoga på ettermiddagen.

  Mellom øktene har du tid til egen disposisjon, før vi tar en økt Yoga Nidra før lunsj.

  Yoga Nidra er en dybdeavspenningspraksis, kjent som stille yogapraksis som gir god hvile. Den utføres ofte liggende og varer ca. en time. Yoga Nidra kalles også for yogisk søvn, drømmeyoga. Det er en guidet meditasjon, som gjøres i en tilstand av bevissthet mellom søvn og våken tilstand.

  Ved lunsjtider blir det utflukt til Ourikadalen. Her setter vi kursen mot en av de vakreste dalene i det høye Atlas, hvor landskapet er fantastisk og hvor kulturen tar oss tilbake århundrer i tid. På veien stopper vi for å besøke Berbersouken hvor beduiner og nomader møtes for å sosialisere og handle. Vi skal besøke et Berber-hus hvor vi får servert en deilig lett lunsj, før vi kjører tilbake til hotellet for middag og overnatting.

  På kvelden koser vi oss med felles middag på hotellet.

  ❗ Frokost, lunsj og middag inkludert.

  Hata Yoga – Yoga Nidra – Utflukt til Ourikadalen og lunsj
 • Dag 7: Meditasjon - HataYoga - Asana

  Vi starter dagen med meditasjon. Du velger selv om du vil være med på dette, eller om du vil sove litt lenger.

  Vi tar også en økt Hata Yoga før frokost og det blir Hata Yoga igjen på ettermiddagen.

  Mellom øktene har du tid til egen disposisjon. Lunsj inntas på hotellet.

  Hvis du vil kan du også være med på midt-på-dagen-asana med Line. Asana er de fysiske stillingene som utvikler blant annet styrke, fleksibilitet og bevegelighet. De stimulerer blodsirkulasjonen og indre organer, og gjennom å holde stillingene over litt tid utfordrer vi oss selv til å bli sterkere, mer bevegelige, mykere, og vi får økt koordinasjon og bedre balanse.

  På kvelden blir det felles middag på hotellet.

  ❗ Frokost, lunsj og middag inkludert.

  Meditasjon - HataYoga - Asana
 • Dag 8: Hjemreise

  Frokost og utsjekk.

  Lunsj på hotellet før vi reiser til flyplassen.

  Vi reiser hjem med mange gode minner i bagasjen fra Marokko.

  🧡 Kl. 17.40 Avreise fra Marrakech
  🧡 Cirka kl. 22.40 lander vi på Gardermoen

  ❗ Frokost og lunsj inkludert.

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
5/11-2024OsloYoga i Marokko617 900,-Bestill