Skip to main content

Vandretur på Algarvekysten

Bli med oss på vandring langs naturskjønne Algarvekysten

Bli med på denne herlige reisen til Algarvekysten i Portugal, hvor vi skal nyte daglige vandringer på forholdigvis lette stier i et spektakulært, vakkert landskap.

Klimaet er mildt, turene flotte, maten er nydelig (flere av reisens måltider er inkludert i prisen!) og vi reiser sammen som gruppe. I tillegg er det satt av plass til egentid også, slik at du får hygge deg på din ferie akkurat slik du ønsker. 

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 2.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.

Reis til Algarvekysten i Portugal

Hele Algarvekysten er 250 kilometer lang, og her avløses dramatiske klippelandskap av små bukter med de vakreste sandstrender.

Algarve-provinsen ligger i det sørlige Portugal, og påvirkningen av Middelhavets mat og livsstil er tydelig. Her vil du raskt omfavne det langsomme tempoet og den avslappede atmosfæren – noe som passer perfekt ved siden av fine vandringer hvor vi får brukt kroppen litt, langs en av de mest naturskjønne kyststrekningene vi har her i Europa. 

Det lokale kjøkkenet er kjent for sunne og velsmakende retter med fersk fisk og lokale råvarer. I byene langs kysten er det mange gode restauranter som byr på retter av ypperste klasse – så etter vandringen er det mange muligheter for deilige, kulinariske opplevelser. 

På denne reisen skal vi virkelig kose oss!

Hvem passer denne vandreturen for?

Denne reisen passer for deg som er glad i vakker natur og det å gå tur! 

Du må være i normalt god form, slik at du klarer de daglige vandringene på 6-11 kilometer. Vi regner med å bruke om lag 4 timer på hver tur. Vi vandrer delvis langs vannkanaler og delvis på mindre stier som gir oss fine opplevelser utenfor allfarvei.

Med gode vandresko skal vi nyte flora, fugleliv og kystlandskap.

Det blir også et par dager til egen disposisjon og hvile, slik at du kan nyte din ferie akkurat slik du ønsker.

Turen passer like godt for deg som reiser alene, som for deg som reiser med partner eller venner. Siden dette er en gruppereise, er det lett å bli kjent med andre. På vandringene kommer man lett i snakk, og siden vi skal nyte flere måltider sammen, blir vi fort en hyggelig gjeng. 

🧡 Se mer info om hver vandretur lenger ned på siden. 

Fin beliggenhet for vandreturer

Pestana Viking Beach & SPA Resort er vårt utgangspunkt for vandringene. Dette hotellet ligger i området Porches, Armação de Pêra, og har en førsteklasses beliggenhet med ekstraordinær utsikt over klipper og strender. Hotellet ligger 55 kilometer fra Faro flyplass og kun 200 meter fra stranden.

🧡 Se mer informasjon om hotellet lenger ned på siden. 

Alt dette får du inkludert i prisen på denne gruppereisen

 • Fly Oslo-Algarve (Faro) t/r 
 • Overnatting på hotell i 7 netter
 • Frokost på hotellet hver morgen
 • Matpakke til 4 vandredager
 • Middag 3 kvelder
 • Transport som nevnt i program
 • Skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende vandreguide 
 • Alle skatter og avgifter

Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid, og vi opplever de ulike reisemålene i samlet flokk. Reiseleder er med på alle turer, og spiser også sammen med gruppen på alle de inkluderte måltidene. Vi møter fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn. 

🧡 Klikk her for å se alle våre temareiser

Fulltekstsøk

Om hotellet

Om hotellet

Pestana Viking Beach & SPA Resort, flott hotell på Algarvekysten

Pestana Viking Beach & SPA Resort er et førsteklasses spahotell som ligger i Porches i Algarve.

Her får du panoramautsikt over Atlanterhavet og direkte adkomst til stranden. Hotellet har restaurant, utendørs- og innendørsbassenger samt treningsstudio. Det eksklusive spaet tilbyr massasjebehandlinger, tyrkisk bad og boblebad.

Bassengene er omgitt av en eksotisk hage med palmer. Hagen har direkte adkomst til stranden. Rommene på hotellet har lys og fin innredning, og alle har balkong, satellitt-TV og kjøkkenkrok.

Det er flere måltider inkludert på denne reisen, men utenom det kan du velge mellom flere spisesteder på hotellet, dersom du skulle ønske det. Pestana Viking Beach har både buffetrestauranten Valhalla, Gallery Bar med sporadisk levende musikk og Pool Bistro, som er en bassengbar.                                                                                                             

Adresse: 
Praia Senhora Da Rocha 
8400-450 Armação de Pêra 
Portugal 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Avreise fra Norge til Algarve.

  Reiseleder venter på oss på flyplassen, og vi tar felles buss til hotellet.

  På kvelden møtes vi til en hyggelig buffetmiddag på hotellet.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Vandring på Monchique Trail

  Frokost på hotellet.

  Vi kjører en liten time til Serra de Monchique.

  Turen starter i den vakre spa-byen Caldas de Monchique, som ligger i hjertet av Monchique-fjellene. Den største attraksjonen i denne lille byen er vannet med terapeutiske egenskaper, anerkjent som "hellig vann" av det gamle romerske imperiet.

  Landskapet her er frodig og grønt. Svingete veier, små hvitkalkede hus og fuglesang. Fjellene er dekket av eukalyptustrær, korkeik og furutrær. Om våren er det også en overflod av lavendel, rosmarin og andre ville urter og blomster her. For et deilig sted å g tur!

  Monchique-fjellene er også ett av stedene i Portugal hvor truede arter som hauk, ørn og øgler har funnet tilflukt. Ta med deg mobiltelefon eller kamera, kanskje får du fanget en av dem på film?

  I kveld er det ikke felles middag, men alle spiser på egen hånd, eventuelt avtaler med de som vil i gruppa om å finne et sted sammen.


  ❗ Vandring på Monchique Trail | 2,5 t | 7 km | Frokost

  Vandring på Monchique Trail
 • Dag 3: Vandring langs St. Vincent-kysten

  Frokost på hotellet.

  Vi følger i dag deler av kysten fra Cape St. Vincent med sanddyner og røft kystlandskap. Denne stien krysser åser dekket av vegetasjon, og er rik på aromatiske planter.

  Sterk vind, intens sol og havet har ført til tørt jordsmonn med saltbelegg. Her er det kun de tøffeste i planteverdenen som overlever, som rosmarin, timian og fjellroser.

  Vi fortsetter til elvemunningen av Amoreira – et paradis for fugleinteresserte (ta med kikkert, om du vil!) – og til strendene Monte Clerigo og Arrifana.

  I kveld er det ikke felles middag, men alle spiser på egen hånd, eventuelt avtaler med de som vil i gruppa om å finne et sted sammen.


  ❗ Vandring langs St. Vincent-kysten | 3 t | 11 km | Frokost

  Vandring langs St. Vincent-kysten
 • Dag 4: Egentid

  Frokost på hotellet.

  Dagen er satt av til avslapping ved bassenget, en tur til stranden eller tid til å nyte Alvor, en idyllisk liten fiskerlandsby som ligger ved utløpet av elven ved samme navn. Alvor ligger kun 10 minutter å gå fra hotellet.

  I kveld tar vi en felles middag på en hyggelig, lokal restaurant. Denne middagen er inkludert i prisen.

  Egentid
 • Dag 5: Vandring til Praia da Luz

  Frokost på hotellet.

  Vi starter vandringen i Burgau og går i dag til Praia da Luz, begge opprinnelig små fiskelandsbyer.

  Praia da Luz har bevart sin sjarm, og er beskyttet av klippen Rocha Negra, som ble formet av lavastrøm fra en vulkan for 150 millioner år siden. Byen har trange gater og et fort som skulle avverge piratangrep. Et herlig sted å oppleve!

  Vi går så videre langs den vakre kysten med fantastisk utsikt over klipper, grotter og strender. På denne strekningen kan vi nyte synet av både sjøfugler og blomster, og vi kan finne roen på den vakre stranden i Porto Mós.

  I kveld er det ikke felles middag, men alle spiser på egen hånd, eventuelt avtaler med de som vil i gruppa om å finne et sted sammen.

  ❗ Vandring Burgau – Praia da Luz – Porto Mós | 4 t | 13 km | Frokost

  Vandring til Praia da Luz
 • Dag 6: Vandring til Farol de Alfazina

  Frokost på hotellet.

  Vandringen starter ved kapellet Nossa Senhora da Rocha, som ligger vakkert til på en klippe. Vi fortsetter til den lille kystbyen Benagil og til den vakre stranden, Carvalho, som ligger usjenert til. Vandringen avsluttes ved fyret Alfanzina.

  Stien er noe kuppert, med både oppover- og nedoverbakker. Det spektakulære andskapet du får se i dag, har fått sin karakteristiske form grunnet fusjonen av ferskvann og saltvann, som skjer her. Dette skaper svært spesielle former på bakken, med huler, topper og buer.

  I kveld er det ikke felles middag, men alle spiser på egen hånd, eventuelt avtaler med de som vil i gruppa om å finne et sted sammen.


  ❗ Vandring «Senhora da Rocha» - «Farol de Alfazina»| 3 t | 10 km | Frokost

  Vandring til Farol de Alfazina
 • Dag7: Egentid

  Frokost på hotellet.

  I dag er det egentid som står på programmet. Snakk med reiseleder om tips, dersom du ønsker det, eller bare unn deg litt slaraffenliv ved bassengkanten.

  Avskjedsmiddag på en lokal restaurant på kvelden. Denne middagen er inkludert i prisen.

  Egentid
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter frokost reiser vi til flyplassen for hjemreise til Norge

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
22/10-2024OsloVandretur på AlgarvekystenFullt20 450,-Fullt