Skip to main content

Vidunderlige Andalucia

Bli med på gruppereise til fantastiske Andalucia i Spania

Bli med på en spennende rundreise i Andalucía med noen av de beste opplevelsene fra det kjente og ukjente Sør-Spania, hvor sansene hele tiden får jobbe på overtid.

Landet der en belønning venter – slik ble Andalucía beskrevet av den marokkanske verdensomreisende Ibn Batouta på 1300-tallet. I dag forstår man hvorfor når dens vakre, historiske og kulturelle mosaikk oppleves.

Denne turen tar deg til Caminito del Rey, Córdoba, Frigiliane, Nerja, Malaga og avsluttes i Ronda, som har en spektakulær beliggenhet på en klippeavsats. Vi bor på et førsteklasses hotell og har base denne uken på ett sted. Vi bruker tiden på å utforske det autentiske Andalucía. 


Tilbring en hel vintermåned i vakre Fuengirola i Andalucia

Fulltekstsøk

Om hotellet

Hotel Monarque Torreblanca ligger 100 meter fra Torreblanca Beach og tilbyr lyse og store rom med WC/bad, balkong, wifi, aircondition og TV. Hotellet har videre utendørs svømmebasseng, restaurant og bar. 

 

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Etter ankomst i Malaga møter vi Story Travels erfarne reiseleder som sørger for transport til hotellet. Vi skal bo på et hyggelig hotell i utkanten av Fuengirola, som vil være vår base denne uken. På ettermiddagen gjør vi oss litt kjent i Fuengirola før det blir hyggelig middag på hotellet.

 • Dag 2: Caminito del Rey

  Bli med på denne flotte vandringen på den kjente stien i fantastisk natur. Stien ble bygget rundt 1901 og var ment å skulle brukes av arbeidere som førte tilsyn med stedets vannkraftverk. Det sies at flere av anleggsarbeiderne som bygget veien var dødsdømte fanger. Stien ble åpnet av kong Alfonso XII, derav det fasjonable navnet Caminito del Rey, som betyr Kongens lille sti. Den nye stien ble pusset opp for noen millioner Euro og stod ferdig i 2015 – nå med ny og trygge gangbroer / gangvei. De spanske ingeniørene lagde et mesterverk, og da den nye oppgraderte ruten ble åpnet, ga de flere folk tilgang til et stykke vill natur der du føler deg levende. Her kan også de som er litt dårlige til bens finner seg til rette.

  Caminito del Rey
 • Dag 3: Frigiliane og Nerja

  Etter frokost kjører vi nordøstover langs kysten. Frigiliana er en klassisk hvit landsby som er blitt kåret til Spanias vakreste i flere kåringer, og det er godt mulig at den er det. Hvitkalkede hus og smale gater der blomster i alle regnbuens farger duver utover veggene gjør sitt til at svært mange turister forelsker seg i den lille fjellandsbyen.
  Landsbyen var opprinnelig maurisk og arven henger fremdeles igjen i både kunst og arkitektur. Etter litt tid på egenhånd går turen vår videre nedover til kysten og til en annen hvit by. Fra Europas balkong midt i Nerja sentrum kan man speide utover Middelhavet. Hit trekkes tusenvis av turister hvert år for å få en smak av den hvite lille byen, det blå havet og strendene som ligger mellom berg og steiner. Vi skal selvfølgelig også besøke den berømte Grotten i Nerja. Lunsj på en lokal restaurant.
  Middag på hotellet om kvelden

  Frigiliane og Nerja
 • Dag 4: Fridag

  Vår dyktige reiseleder hjelper til med gode forslag til lokale turer, eller kanskje bare en shoppingdag? Området er kjent for sin nydelige geitost og flere gater dufter av lokale karamelliserte mandler, så hva med en tur innom et marked for noen spiselige suvenirer å ta med hjem?

  Fridag
 • Dag 5: Cordoba

  Etter frokost går turen gjennom et tiltalende, nesten eksotisk andalusisk landskap og oliventrær så langt øyet kan se. I Cordoba under den mauriske glansperioden på 800- til 1100-tallet ble et av datidens mest imponerende byggverk skapt – moské-katedralen La Mezquita.
  Moskéens indre, som i størrelse kun overgås av moskéen i Mekka, er tilsynelatende en endeløs skog av søyler. Ved siden av moskéen ligger de gamle mauriske og jødiske kvartalene. På en tur i de trange gatene, mellom hvitkalkede hus med blomsterdekorerte patios, gjenskapes stemningen fra maurernes tid. Vi spiser deilig lunsj på en lokal restaurant.
  Middag på hotellet om kvelden.

  Cordoba
 • Dag 6: Malaga

  Etter frokost blir det en halvdags utflukt til Malaga – fødebyen til Picasso. Byen er en av verdens eldste byer og har derfor en mengde historie å by på. Vi tar oss en tur gjennom det historiske sentrum som har blitt smakfullt restaurert i nyere tid, hvor man også kan nyte ypperlig tapas og gode shoppingmuligheter. Det blir tid på egenhånd før vi reiser tilbake til hotellet (lunsj er ikke inkludert i dag).

  Malaga
 • Dag 7: Drømmebyen

  Vi setter kursen for magiske Ronda etter frokost denne siste turdagen. Byen er viden kjent for sin vakre beliggenhet 723 meter over havet, ved en dyp ravine som deler byen i to. Mange forfattere har lovprist Rondas spesielle skjønnhet, blant annet østerrikeren Rainer Maria Rilke som ga den tilnavnet «drømmebyen». Med sin flere hundre år gamle historie er Ronda en perle blant de andalusiske byene. De to hovedattraksjonene her er Puente Nuevo, den nye broen, som forbinder La Ciudad med den nyere bydelen El Mercadillo. Så veldig ny er broen riktignok ikke, for den ble ferdigstilt allerede i 1793.
  Ronda spilte en viktig rolle i utviklingen av tradisjonell tyrefekting i Spania, og har tyrefekterarenaen Plaza de Toros som en av Spanias eldste. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant.
  Middag på hotellet om kvelden.

  Drømmebyen
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter frokost reiser vi til flyplassen for fly hjem til Norge.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
22/4-2024OsloVidunderlige AndaluciaMer enn 816 450,-Bestill
21/5-2024OsloVidunderlige AndaluciaMer enn 816 950,-Bestill