Skip to main content

Vandretur til Cinque Terre og Portofino

Bli med oss på en herlig vandring i Italia!

Kystområdet Liguria er et av Europas vakreste, og inkluderer fargerike Cinque Terre og frodige Portofino.

Vi kommer tett på naturen på våre daglige turer, og skal vandre blant oliven, vinranker og vill basilikum. Vi seiler nedover kysten, og skal også gå forbi de historiske forsvarsanleggene over Genova.

Denne reisen gir deg mange fine gåturer, og du får nyte landskapet fra både båt og tog. Det blir i tillegg god tid til avslapning, god mat og hygge.

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 2+.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.Gruppereise til fantastiske Cinque Terre

Cinque Terre består av fem blendende vakre italienske byer, Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso.

Dette fantastiske kystområdet står på UNESCOs verdensarvliste, og midt mellom vinranker, oliventrær, pastellfargede hus, bratte klipper, lange strender og små, usjenerte bukter finner du mange flotte turveier. Dette er en perfekt destinasjon for deg som er glad i å gå tur!


Vandring i Levanto og Punta Mesco

Vi starter vår vandring i den sjarmerende landsbyen Levanto, som ligger mellom Pisa og Genova, og jobber oss oppover mot Punta Mesco.  Da har vi flott utsikt over Cinque Terre nasjonalpark, og i klart vær kan vi til og med skimte Korsika i horisonten.

Vi begynner nedstigningen mot Monterosso, den nordligste og største av de fem byene i Cinque Terre

Glamorøse Portofino

Du kjenner garantert igjen Portofino fra nydelige postkort og bilder som reklamerer for den italienske rivieraen. Det er ikke for ingenting denne byen har fått sitt navn, Portofino - den vakre havnen. Tidligere fiskerlandsby, nå glamorøst og eksklusivt feriested, hvor de store stjernene gjerne frekventerer. Her finner du smale, koselige gater med herlige restauranter og gode shoppingmuligheter.

Viktig å vite om denne reisen

Denne gruppereisen passer for deg som er glad i å gå tur. Les programmet veldig nøye, slik at du ser at opplegget er noe du vil orke og ha lyst til å gjennomføre.

VANDRING I ITALIA ER ANNERLEDES ENN I NORGE 

Våre vandringer har ofte stigninger, og underlaget kan være veldig ujevnt. Derfor må dere ha god balanse, god kondisjon, gode sko, og vant til å vandre i fjellet. Solen i Italia gjør også at temperaturen er oppe i 25-27 grader. Bruk gjerne staver om dere har.  Ta gjerne med noe drikke og energi bar til turen. 

På denne reisen er mye inkludert i prisen. I menyen til høyre kan du hvor mange måltider som allerede er dekket etter reisen er kjøpt.

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.


Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid, og vi opplever de ulike reisemålene i samlet flokk. Vi møter fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn. På våre hyggelige, felles samlinger er det lett å bli kjent med andre. Det er også satt av tid til egentid, slik at du får nyte din ferie akkurat slik det passer for deg.

🧡 Klikk her for å se alle våre temareiser

Fulltekstsøk

Om hotellet

Om hotellet

Piccolo Hotel i Moneglia, Italia

På denne herlige vandreturen skal vi bo på et godt turistklassehotell som ligger kun 20 meter fra havet, i den hyggelige italienske småbyen Moneglia.

Hotellet har bar, restaurant og stpr solterrasse med boblebad. Rommene er standard, klassiske italienske, og har telefon, TV, safe og aircondition. Det er gratis Wi-Fi på rommene og i resepsjonsområdet. 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Ankomst flyplassen i Milano. Her venter bussen vår, og under transporten til Moneglia vil vår trivelige reiseleder fortelle litt mer om dagene som venter oss.

  Når vi ankommer Moneglia, sjekker vi inn og hviler litt, før vi tar en spasertur rundt i Moneglia, for å bli litt bedre kjent.

  Middag på hotellet om kvelden.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Monterosso

  Nå setter vi kursen sørover mot Levanto. Herfra starter vi turens første vandring, hvor vi unngår de mange menneskene på stiene i selve Cinque Terre, og går opp til dagens høyeste punkt, Punta Mesco, med spektakulær utsikt over Terre nasjonalpark. Er vi heldige med været, kan vi til og med skimte Korsika i horisonten.

  Vi har nådd Cinque Terre nasjonalpark, og begynner nedstigningen mot Monterosso, den nordligste og største av de fem byene i Cinque Terre.

  Ved lunsjtid skal vi nyte et bedre måltid på en av de gode fiskerestaurantene i byen.

  På ettermiddagen tar vi toget hjem, og det blir tid til å utforske Moneglia videre, eller bare slappe av på en av de mange koselige kafeene eller barene og nyte utsikten over havet.

  Middag på hotellet om kvelden.

  ❗ Dagens vandring varer ca 3,5 timer og er ca 7 km med en høydeforskjell 350 m.

  ❗ I dag blir det både vandring og togtur.

  Monterosso
 • Dag 3: Portofino-halvøya

  Vi tar nå toget nordover og kommer til nydelige Camogli. En for mange ukjent perle av en by, godt besøkt av italienske turister.

  Herfra begynner vi vår vandring over Portofino-halvøya.

  Vi går trappene opp til San Rocco og nyter en fin utsikt over Genova og Bay of Paradise. Herfra går vi langs skogsstier opp til Gaixella og Pietre Strette, hvor vi når dagens høyeste punkt på over 450 moh, og kan nyte utsikten over Tigullio-bukten og ned mot Portofino.

  Framme i Portofino, vil vi ta en liten hvil, og om været tillater det, kan de som vil bli med på en tur ut til fyret. Vi seiler tilbake til Santa Margherita og tar så tog tilbake til Moneglia.

  Middag på hotellet om kvelden.

  ❗ Dagens tur tar ca 4,5 timer og er ca 11-12 km med høydeforskjell 450m

  ❗ I dag blir det både vandring, båt- og togtur.

  ❗ Dette er den lengste turdagen, så på denne dagen anbefaler vi å kjøpe en liten matpakke for å spise underveis.

  Portofino-halvøya
 • Dag 4: Fridag

  Turens første fridag!

  Turguiden kommer gjerne med tips og ideer til ting du kan oppleve på egen hånd. Kanskje frister det med en liten morgentur til Punta Manara, som ikke ligger så langt fra Moneglia? Eller vandre videre til vakre Sestri Levante, hvor sjømatrestaurantene ligger på rekke og rad?

  Middag på hotellet om kvelden.

  Fridag
 • Dag 5: Bonassola

  Vi tar toget sørover, nærmere bestemt til Framura, som betyr «mellom veggene». Og du vil forstå navnevalget når du ser stasjonen her, som ligger skjult mellom stein.

  Fra Framura går vi opp i terrenget på en av kystens bratte og litt ukjente stier. Og når vi gradvis har nådd høyden, går vi en stund i en vakker skyggefull skog, til vi igjen kommer ut i åpent landskap blant olivenlunder og vinstokker. Når vi kommer til "Hare Spring" vil en uslåelig utsikt over Middelhavet åpenbare seg.

  Herfra begynner en liten nedstigning til Bonassola, en sjarmerende kystby, hvor vi har tid til lunsj og eventuelt et lite bad i Middelhavet, før vi tar toget hjem til Moneglia igjen.

  Middag på hotellet om kvelden.

  ❗ Dagens tur er ca 2,5 timer, 6,5 km og 250 høydemeter

  ❗ Ta med badetøy om du vil bade i Bonassola.

  Bonassola
 • Dag 6: Fridag

  Dette blir den andre fridagen i løpetav turen. Noen vil sikkert slappe av og nyte hotellets fasiliteter, andre vil utforske mer av Moneglia og byens butikker. Eller kanskje du vil kose deg med en lang, tradisjonell og smakfull italiensk lunsj? Valget er ditt!

  Middag på hotellet om kvelden.

  Fridag
 • Dag7: Genova

  På denne dagsreisen kjører vi buss til hovedstaden i regionen Liguria, nemlig Genova.


  Den første strekningen går litt bratt opp, og er den vanskeligste delen av dagen, men om lag 1,5 km er gjort på cirka 45 min, og så kommer vi ut av skogen og ser det imponerende Diamantfortet, som ligger 660 moh.

  Herfra går vi langs grusveier, og har allerede begynt nedstigningen, hvor vi ser flere av de mange historiske fortene som beskyttet Genova, på den tiden byen var en av de viktigste maritime republikkene. Her får vi også se en fantastisk utsikt over selve Genova.

  Når vi kommer til slutten av turen, stopper vi ved en liten, lokal osteria, hvor vi spiser lunsj.

  Etter lunsj har vi en kort, asfaltert vei ned til «funicolaren», altså kabelbanen, som tar oss ned til Genova. I løpet av ettermiddagen vil vi ha litt tid til å utforske Genova.
  Middag på hotellet om kvelden.

  ❗ I dag blir det en 3 timer lang vandring, ca 7 km og 300m høydeforskjell.

  Genova
 • Dag 8: Avreise

  Tidlig avreise til Milano, og retur hjem til Norge.

  Avreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
15/10-2024OsloVandring i Liguria og Cinque Terre118 450,-Bestill
22/10-2024OsloVandring i Liguria og Cinque TerreMer enn 817 950,-Bestill