Skip to main content

Levadavandring på Madeira

Bli med oss til blomsterøya Madeira i Portugal for herlige fotturer langs øyas unike levadaer.

Midt ute i Nord-Atlanteren ligger blomsterøya Madeira, Portugals frodige perle. Øya sies å ha «evig vår» – et svalt og behagelig klima året rundt, perfekt for deg som er glad i å gå tur!

På denne reisen skal vi gå flere flotte vandringer langs Madeiras unike levadaer. Levadaer er en type vanningsanlegg som er særegent for øya. Kanalene er flere tusen kilometer lange, og fører vann fra det øyas vest- og nordvestside til de tørrere områdene i sør og sørøst.

Bli med til Madeira for en deilig, aktiv ferie som gir deg helt uforglemmelige naturopplevelser, god mat og drikke og hyggelig sosialt samvær med andre nordmenn som er glad i å gå tur.

🧡Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen.

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1+.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.

Vandringer langs Madeiras levadaer

Naturen er spesielt gavmild her på Madeira, et overflødighetshorn av eksotiske frukter og blomster. Det er ikke rart at de første innbyggerne mente de var kommet til Edens hage! 

Det eneste problemet var at nedbøren falt i de høye fjellene på nordsiden av øya. Flittige innbyggere satte derfor igang å bygge et unikt system av vanningskanaler som skulle føre det livsnødvendige vannet til den solrike sydkysten. Idag utgjør nettverket av kanaler mer enn 2000 kilometer, og de eldste har vært en del av øyas historie gjennom 600 år.

En vandretur er derfor en kulturopplevelse som er enestående for Madeira.

Få ting kan måle seg med å vandre langs de eldgamle, mosegrodde stiene som følger levadaene. De tar oss med utenom allfarvei, byr på naturens ro og fuglesang, urskog, et vell av ville blomster, fossefall som dukker opp av klippene og havner i krystallklare innsjøer, raviner og svimlende utsyn. Det rislende vannet er beroligende og kjølende, sunt for både kropp og sjel. 

Underveis på denne vandreturen besøker vi små landsbyer, hvor smakfulle, lokale spesialiteter med godt drikke til aldri er langt unna.  

I tillegg til et behagelig klima og dramatisk landskap, byr Madeira også på kulturelle severdigheter, et spennende kjøkken basert på lokale råvarer, avslappet atmosfære og stor gjestfrihet.

🧡 Lenger ned på siden finner du informasjon om hotellene. 👇🙂

Hvem passer denne vandreturen for?

Denne reisen passer for deg som liker å være aktiv og gå tur i vakker natur. Turene går i relativt lett terreng, uten mye stigning.  Dagsetappene er ikke lange, men kan variere mellom 2-4 timer og passer for alle med god helse og en normal grunnkondisjon. 

Vi har også mye tid til disposisjon for avslapning med bading og andre aktiviteter. 

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1+.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.

Gruppereise med Story Travel

Vår dyktige og kunnskapsrike reiseleder møter deg og guider deg gjennom hele reisen.  Naturguidene kjenner alle rutene i hodet og kan raskt legge om ruta hvis været skulle skifte.

Reisen passer like godt for deg som drar alene og deg som har med en venn eller partner. Vi skal gjøre så mye hyggelig og interessant på denne turen!

🧡 Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇


Fulltekstsøk

Om hotellet

 

Hotel Four Views Baia i Funchal, Madeira

Vi skal bo på Hotel Four Views Baia, er et flott hotell i Funchal, som nylig ble renovert.

Hotellet ligger i 10 minutters gangavstand fra sentrum av Funchal, og har lyse og store rom.

Alle rom har TV, aircondition og toalett med dusj.

Hotellet har videre en stor restaurant, bar, innendørs basseng og spa.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Transfer til vårt hotell i hovedstaden Funchal (ca 25 min).

  Allerede ved innflyvningen ser vi det storslagne landskapet som ligner et amfiteater med grønne dalsider, pastellfargede hus og et lappeteppe av frodige terasser.

  Vår base for hele uken er Funchal, Madeiras livlige hovedstad, med sin hyggelige gamleby, blomstrende trær, trange brosteinsgater, spennende arkitektur fra kolonitiden og historiske monumenter.

  Klimaet er temperert, med lune dagtemperaturer mellom 18 og 25 grader året rundt.

  Etter innsjekking og velkomst, møtes vi til felles middag på kvelden for å bli bedre kjent med hverandre.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Levadavandring og byvandring

  Vi starter uken med en vandring i enkelt terreng fra Vale Paraiso til Rochäo. Den 100 år gamle levadaen Serra do Faial er en av de mest berømte.

  Turen går gjennom den ufattelig grønne "Paradisdalen". Innimellom åpner det seg utsikter til bittesmå landsbyer og kultiverte terasser. Ville blomster vokser langs hele ruten mens eukalyptus og eldgamle eiketrær danner en smaragdgrønn baldakin over oss.

  Etter turen drar vi opp til Pico Arieiro, Madeiras tredje høyeste fjell på 1818 meter, og blir belønnet med en fantastisk utsikt over hele øya, så vakker at du nesten mister pusten!

  Tilbake i Funchal spiser vi en lett lunsj før vi skal foreta en byvandring for å gjøre oss bedre kjent med den sjarmerende hovedstaden.

  ❗ 1. Levadavandring | 2 t | 4 km |Høydemeter min/max 750 m - 800 m | Frokost og lunsj

  Levadavandring og byvandring
 • Dag 3: Levadavandring med besøk hos en romprodusent

  Denne dagen skal vi utforske den ville nordkysten. Dette er en hyggelig tur i forholdsvis enkelt terreng, gjennom naturskjønne områder.

  Fra Referta fortsetter vi ned mot havet og den idylliske landsbyen Porto da Cruz, Korsets Havn. Byen ligger ved den dramatiske "Ørneklippen", og er oppkalt etter det korset som i sin tid ble satt opp på strandbredden for å angi havnen til de portugisiske oppdagelsesreisende. Stien leder oss gjennom en unik flora og fauna, forbi pittoreske landsbyer med små, velholdte hus og gårder. Vi får et godt inntrykk av hvor hardt det er å dyrke jorda i dette kuperte landskapet.

  Vi avslutter turen ved den krystallklare innsjøen utenfor landsbyen Porto da Cruz, hvor vi inntar dagens lunsj.

  Turen ender i Castelejo, hvor vi kan nyte utsynet over den klippefylte nordkysten.

  Vi skal også besøke en av de få romprodusenter som fortsatt produserer rom fra sukkerrør. Madeira har i flere hundre år vært en viktig produsent av både sukker og rom. "Det hvite gull" var en luksusvare, og flere kjøpmenn ble ufattelig rike på handelen.

  Tilbake i Funchal møtes vi til felles middag på hotellet.

  ❗ 2. Levadavandring | 2 t | 6 km |Høydemeter min/max 550 m - 560 m | Frokost, lunsj og middag

  Levadavandring med besøk hos en romprodusent
 • Dag 4: Cabo Girão utsiktspunkt og landsbybesøk

  Levada do Norte er den lengste vannkanalen på øya, med utrolig variert landskap og utsikt over sydvestkysten. Det er en lett sti som kan gjøres hele året, fordi den ligger på den sydlige delen av øya, hvor klimaet er mildere.

  Turen, som starter ved Cabo Girao, byr på en spennende blanding av natur og landsbyer, vingårder, fruktbare terrasser hvor man dyrker bananer, mango og avocado. Cabo Girao er berømt for sin "skywalk", en glasspromenade på klippen hvor du får følelsen av å sveve over havet.

  Vi skal også besøke Câmara de Lobos, en malerisk fiskerlandsby som ligger like vest for Funchal. Her kan du vandre langs havnen og beundre de fargerike fiskebåtene som har inspirert mange kunstnere, blant andre Sir Winston Churchill. Her skal vi stoppe for en lett matbit og skal smake på øyas "nasjonaldrikk" poncha, en tradisjonell drikk av rom, sitron og honning.

  Middag på hotellet.

  ❗ 3. Levadavandring | 2-3 t | 4 km. |Høydemeter min/max 520 m - 870 m | Frokost, lunsj og middag

  Cabo Girão utsiktspunkt og landsbybesøk
 • Dag 5: Fridag eller en ekstra, valgfri utflukt

  Nyt en god og lang frokost på hotellet. Etter noen aktive vandringsdager, er det tid for litt velfortjent hvile i Funchal. Byen ligger i en sydvendt bukt omgitt av frodige åser, som åpner seg mot Atlanterhavet.

  Klimaet er behagelig, og mer enn halvparten av øyas innbyggere har valgt å bosette seg her. Byen har mange severdigheter å by på, blant annet:

  🧡 Taubanen opp til Monte og den Botaniske Hage, 35000 m2 med mer enn 2000 duftende blomster og trær.
  🧡 Mercado dos Lavradores - en flott bygning fra 1946 med vakre fliser, en "katedral" tilegnet naturens rike spiskammers - eksotiske fukter og grønnsaker, sjeldne dypvannsfisker. Det er en opplevelse bare å gå rundt og beundre de mange kunstneriske utstillinger, farger og dufter.
  🧡 En tur med de ikoniske kurvsledene. Hvitkledte carreiros, med sine karakteristiske stråhatter, leder oss trygt ned de bratte, brostensbelagte gatene. Likevel, en fart på opptil 58 km/t får det til å kile i magen.
  🧡 Museet til ære for byens store sønn, Cristiano Ronaldo. I byen finner vi også en tre og en halv meter statue av fotballhelten.
  🧡 Fadosang - flere steder kan du høre denne sjelfulle folkemusikken, med inspirasjon fra både den "gamle" mauriske kulturen og den "nye" verden - Latinamerika.

  Fridag eller en ekstra, valgfri utflukt
 • Dag 6: Vandring gjennom laurbærskogen laurissilva, piknik og Santana med sine tradisjonelle trekanthus

  Dagens vandring starter i den lille landsbyen São Jorge, med en fantastisk utsikt over øyas nordkyst.

  Denne kysten er Madeiras mest imponerende, og vandringen en av de vakreste. Turen går gjennom den trolske urskogen "laurissilva", en type laurbærskog som er om lag 20 millioner år gammel og betegnet som en levende fossil. Den er praktisk talt utryddet andre steder, og er derfor erklært som et verdensarvsted av UNESCO.

  Langs turen stopper vi for dagens pikniklunsj.

  På tilbakeveien stopper vi i Santana, en landsby som ligger ganske isolert på nordkysten av øya. Landsbyen har bevart en helt unik byggestil som gir oss et historisk innblikk i hvordan noen av de første innbyggerne på øya bodde. De enkle, hvitkalkede husene med fargerike dører og vinduer har originale stråtak som når helt ned til bakken.

  Vel tilbake i Funchal møtes vi til felles middag på hotellet.

  ❗ 4. Levadavandring | 3,5 t | 10 km |Høydemeter max/min 573 m - 535 m | Frokost, pikniklunsj og middag

  Vandring gjennom laurbærskogen laurissilva, piknik og Santana med sine tradisjonelle trekanthus
 • Dag 7: Levadavandring i en grønn dal og vinsmaking

  Dagens vandring bringer oss opp til fjellplatået Paúl da Serra på Vestkysten, på cirka 1400 meters høyde. Vi vandrer i en naturlig beskyttet grønn dal, og det eneste som bryter stillheten er fossefall som dukker opp av klippene og ender i bittesmå innsjøer. Trærne glitrer med små vanndråper som ender opp i levadaen og det livsviktige vannet nærer de mange plantasjene lenger nede i dalen.

  Vi kjører tilbake langs kysten via Ribeira da Janela, kjent for sine imponerende klippeformasjoner, Seixal med sine svarte lavastrender og den hyggelige landsbyen São Vicente. Til denne siden av øya kommer surfere fra hele Europa for å ri på bølgene.

  Underveis stopper vi for vinsmaking og typiske snacks. Vel tilbake på hotellet i Funchal er det tid for å pleie føttene og samle inntrykkene før vi møtes til felles middag på hotellet.

  ❗ 5. Levadavandring | 4 t | 12 km |Høydemeter max/min 1420 m - 1329 m | Frokost og middag

  Levadavandring i en grønn dal og vinsmaking
 • Dag 8: Transfer til flyplassen og hjemreise til Norge.

  Vi sier farvel, eller forhåpentligvis på gjensyn, til den portugisiske øya etter mange, uforglemmelige vandreturer og skjønnhetsinntrykk.

  Har du grønne fingre, vil du kanskje også ta med frø fra øyas nasjonalblomst, paradisblomsten?

  Transfer til flyplassen og hjemreise til Norge.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
26/11-2024OsloLevadavandring på MadeiraMer enn 816 900,-Bestill