Skip to main content

Inspirerende garn- og strikkereise til Island

Bli med på vår reise til Island for strikkeinteresserte!

I selskap med en dyktig strikkeekspert og andre strikkeglade mennesker, vil du lære om strikking og farging, ullproduksjon og strikkingens historie, samt få et interessant innblikk i ull- og strikkekulturen her på Island.

Vi har selvfølgelig satt av tid til å sjekke ut noen av Islands mest kjente attraksjoner, samt se og være i fantastisk flott natur.

Det blir også anledning til å handle masse deilig kvalitetsull og -garn fra Island. 

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Ull-, garn- og strikketur til Island

Vil du lære mer om Islandsk ull, ullproduksjon, farging og strikking i magisk fine omgivelser, så er dette turen for deg! Og ja, det blir anledning til å få handlet godt islandsk ullgarn til bra priser!

På denne reisen får du påfyll av kunnskap, historie og inspirasjon, midt i Islands spektakulære natur. Du vil blant annet få høre historier om hvordan Islandske kvinner fikk mulighet til å livnære seg på strikking, og du får et innblikk i hva ull og strikk betyr for den islandske kulturen.

Du er på fantastiske Island, så det blir selvfølgelig lagt inn stopp og utflukter til flere spektakulære fossefall, som Gullfoss, Seljalandsfoss og Skógar foss.

På ankomstdagen stopper vi innom «Den blå lagune», der de som ønsker det kan ta et bad i det mineralrike, blå vannet (må bestilles som tillegg).

Vi besøker også en geysir, og vi stopper ved foten av en isbre der vi kan se hvordan klimaet har endret breen med tiden. I tillegg drar vi til et geotermisk anlegg, med varme kilder og basseng.

Du får selvfølgelig også muligheten til å handle med deg både lokal ull og ferdige produkter fra flere av stedene vi besøker.

I Reykjavik skal vi innom flere interessante steder. Álafoss ullfabrikk selger blant annet det kjente og kjære Lopi-garnet, som du får mulighet til å kjøpe til svært gode priser.

Strikkereise med Sigrún Stefánsdóttir

Vår kunnskapsrike reiseleder Sigrún Stefánsdóttir kommer fra Nord-Island, og hun elsker å strikke. Hun lærte seg å strikke da hun var 5 år og strikker fremdeles. Hun har jobbet som journalist ved Islandske Rikskringkastningen og undervist på universtitetsnivå i Reykjavík og Akureyri. Hun jobber også som guide. 

Dette får du inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Keflavik t/r
 • Nevnte hotell i 4 netter
 • Frokost inkludert hver dag
 • To-retters middag 2 kvelder
 • All transport under oppholdet
 • Interessant program hver dag, inkludert sightseeing til kjente steder
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
 • Alle skatter og avgifter

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Gruppereise til Island med strikketema

Denne gruppeturen går til Island, hvor vi skal innom både kjente severdigheter og flotte strikke- og garnbutikker. Vår dyktige og kunnskapsrike reiseleder, Sigrún Stefánsdóttir, tar deg imot og guider deg gjennom hele reisen.

Reisen passer like godt for deg som drar alene og deg som har med en venn eller partner. Vi skal gjøre så mye hyggelig og interessant på denne turen!

Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Fulltekstsøk

Om hotellet

Om hotellet

Hotel South Coast

Hotell south Coast ligger perfekt til på sørsiden av øya, der mesteparten av den spektaktulære Islandske naturen finnes, like ved bykjernen i Selfoss, kun 9,6 mil fra Keflavik, og 5,8 mil fra Reykjavik sentrum.

Hotellet har komfortable rom, og tilbyr full kontinental frokost.

Det spa her, med to boblebad, en finsk badstue og et kaldtbad, i tillegg til et avslapningsrom slik at du kan hvile mellom all utforskningen.

Adresse:
Eyravegur 11-13
800 Selfoss

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Ankomst Keflavik flyplass. Her møter du vår flinke reiseleder Sigrún Stefánsdóttir.

  På veien til hotellet i Selfoss stopper vi ved den kjente Blå lagunen, og de som har bestilt inngang kan tilbringe om lag to timer i det mineralrike, varme vannet som ligger på 36-39 grader hele året. Det er frivillig om du vil bade eller ikke. Ønsker du inngang, må du huske å huke av for dette ved bestillingen din.

  Vi stopper og spiser lunsj på en kafé på vei til hotellet.

  Etter innsjekk på hotellet blir det en liten spasertur i Selfoss, for å bli kjent i nærområdet.

  Vi spiser en felles velkomstmiddag på Mathallen, som er inkludert i prisen.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Woolen Circle

  Etter en god frokost på hotellet begynner «the woolen circle» der vi besøker Guðrún i Hespuhuset, som er kjent for sin farging av garn ved å bruke urter. Helga Thoroddsen vil her holde en spennende forelesning om Islandsk ull, og historien rundt.

  Deretter besøker vi Þingborg ull butikk, som viser oss fantastiske strikkeprodukter.

  Etter lunsj (lunsjmåltid er ikke inkludert i prisen) reiser vi og ser på den kjente fossen, Gullfoss, og Geysiren som ligger like ved, så ta med fotoapparat!

  Vel tilbake på hotellet er det middag på eget ønsket sted eller egentid. Denne middagen er ikke inkludert i prisen.

  Woolen Circle
 • Dag 3: Reykjavik og Lopi-garn

  I dag går turen til Reykjavik, og på vei dit stopper vi på den kjente geotermiske parken i Hveragerði. Her blir det tid til å gå rundt og kikke litt, og ta litt bilder, for de som ønsker det. Så reiser vi videre inn til byen.

  I Reykjavik skal vi innom flere spennende steder.

  Hos Álafoss ullfabrikk skal vi lære om historien rundt fabrikken og kulturen rundt ull på Island generelt. Álafoss selger blant annet det kjente og kjære Lopi-garnet, og her får du mulighet til å kjøpe dette spesielle garnet til gode priser.

  Vi skal innom den flotte garnbutikken Storkurinn, som har spesialisert seg på votter, og den islandske strikkeforeningen vil fortelle historien om hvordan kvinner kunne leve av å strikke her på Island.

  Det vil også bli bli egentid med sightseeing, shopping og middag i Reykjavik, før bussen går tilbake til hotellet samme kveld.

  Dagens middag er ikke inkludert i prisen.

  Reykjavik og Lopi-garn
 • Dag 4: Ull og kjente fossefall

  Vi begynner dagen med et besøk på «Uppspuni», en flott gård som lager garn av ull fra sine egne sauer, og de viser hvordan dette gjøres.

  Deretter tar vi turen til den kjente fossen «Seljalandsfoss», litt sørøst for Selfoss. Denne 61 meter høye fossen er et fantastisk syn, så ta med fotoutstyr og en lett regnjakke. Her kan du gå bak fossen!

  Ferden videre går til fossen Skógar.

  Vi tar en lunsj (måltid ikke inkludert i prisen) etter å ha tittet på disse fossene, før vi reiser videre til isbreen Sólheimajökull. Her ser du hvordan klimaet forandrer isen på breen.

  Kvelden avsluttes med en skikkelig god 2-retters middag på Tryggvaskáli i Selfoss. Denne middagen er inkludert i prisen.

  Ull og kjente fossefall
 • Dag 5: Hjemreise

  Vi sjekker ut av hotellet tidlig, og bussen tar oss til Keflavik flyplass for å nå flyet hjem kl. 08.35. Du lander på Gardermoen ca. 13.15 lokal tid. (Islandsk tid ligger 2 timer bak oss på sommertid)


  * Vi tar forbehold om at små endringer i programmet kan forekomme

  Hjemreise