Skip to main content

Bli med på en spennende rundreise i Marokko 

Bli med på en rundreise i Marokko for å oppleve Marrakech, Agafayørkenen og Atlasfjellene

Marokko er sanseinntrykk og luksus for sjelen!

I Marokkos kontrastrike hovedstad Marrakech møtes fortid og nåtid, Vesten og Orienten med et hint av Afrika. Med sine vaiende palmer, nåleslanke minareter og krydderduftende basarer, er byen en fest for alle sanser.

På denne herlige rundreisen skal vi sjekke ut det beste Marrakech har å by på, vi skal få uforglemmelige naturopplevelser i ørkenen og de fantastiske Atlasfjellene. Overnattingsstedene varierer mellom fine, tradisjonelle hoteller, kalt riader, og såkalt "glamping" - luksuriøs overnatting i ørkenen.

🧡 Se fullt program og mer informasjon om overnattingsstedene lenger ned på siden.

Medinaen, den gamle byen, er en labyrint av smågater. Bak vakre dører med patina åpner seg hemmelighetsfulle gårdsrom med et vell av blomster. Kattunger soler seg i vinduskarmene. Livet leves på gaten og rundt "souken" , det overbygde markedet.  Dette er et paradis for de shopping-glade! Under fargerike girlandere av garn og stoffer finner vi spennende boder med alt fra håndbroderte silketøfler, morsomme vesker, kaftaner og sjal. Det dufter av mynte, safran og eksotiske urter fra krydderbodene.

Fra den myldrende hovedstaden skal vi senke hvilepulsen med "glamping",  luksus-camping, i ørkenen. I de luksuriøse teltene Our Habitas skal vi leve litt som nomader. Når tussmørket faller på, blir alle lanterner rundt teltene tent, og vi samles rundt bålpanner hvor det dufter av krydrede tagine-gryter. Levende ild luner godt i den kjølige natten. Vi blir underholdt av forførende rytmer fra musikere mens solen går ned og himmelen tennes med tusen stjerner. Atlasfjellene og Nord-Afrikas høyeste fossefall byr på storslagne naturopplevelser.

Vi bor 4 netter i Marrakech, én natt i ørkenen og vi avslutter vårt opphold i Marokko med to netter på et flott hotell ved Atlasfjellene. 

🧡 Se fullt program og mer informasjon om overnattingsstedene lenger ned på siden.

Fulltekstsøk

Om reiseleder

Reiseleder Anne Marthe Barfod

Reiseleder på denne turen er Anne Marthe Barfod, som har bodd i Marokko i 40 år. Hun viser oss landet på en personlig og nær måte.

Anne Marthe møter dere på flyplassen i Marrakech og er med hele uken. Anne Marthe er den fødte reiseleder og er genuint interessert i mat, kunst og historie – og hun snakker arabisk! 

Her er det bare å lene seg tilbake og nyte turen!

Om hotellene

Hotel Riad Africa i Marrakech  

4 netter

Riad Africa er et boutique-hotell innredet i arabisk stil, med engelske og nederlandske eiere og et gjestfritt, marokkansk vertskap.

Det er av det Marokkanske Turistkontoret rangert som et førsteklasses hotell. Rommene er ulikt innredet, men moderne og komfortable. En sjarmerende blanding av Aladdins hule og "Mitt Afrika".

Hotellet består av fire opprinnelige gamle handelshus i hjertet av byen, som er bygget om til et gjestehus. Det er kun 5 minutters spasertur til markedet Djemaa el Fna, og gamlebyen med restauranter og butikker. Hotellet har to svømmebasseng, en tradisjonell "hammam", "arabia spa" og restaurant.  


Caravan Agafy

1 natt

Bare 45 minutter fra sentrum av Marrakech ligger vår oase, dypt inne i Agafay-ørkenen, hvor vi har en vidstrakt utsikt over det månelignende landskapet og Atlasfjellene.

Caravan Agafay er en  opplevelse i den marokkanske ørkenen, en hemmelig lekeplass midt i de steinete sanddyner.


Borj Des Cascades & Spa, Atlasfjellene

2 netter

Kun to timer fra Marrakech skal vi oppleve vakker natur mellom fossefall, innsjøer og fjell.

Det rosa hotellet ligger majestetisk til ved Atlasfjellene.

Borj Des Cascades & Spa har utendørsbasseng, hage, terrasse bar, og restaurant i Ouzoud. Klimaanlegg og gratis Wi-Fi.

🧡 Klikk her for å se en video fra dette fabelaktige hotellet.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Reiseleder møter deg på flyplassen i Marrakech, og bussen kjører til Hotell Riad Africa.

  Etter innsjekk samles alle rundt bassenget for å bli kjent og reiseleder forteller litt om ukens program.

  Vi skal også nyte kveldens velkomstmiddag.

  ❗ Middag inkludert.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Bahia Palace, det jødiske markedet og Medinaen med shopping

  Etter frokost på hotellet, skal vi på oppdagelsesferd i Medinaen, den gamle byen. Her myldrer det både med tilreisende og lokale. En blanding av orientalsk og vestlig kultur, og et Mekka for shopping.

  Mange kunstnere reiser også hit for inspirasjon. Du finner krydder for både matlaging og medisin, garn, tepper, gjenstander i sølv, gull og messing, vannpiper, lamper, samt levende geiter og høns! Juggel og juveler side om side. Alle stiler i skjønn forening, kanskje bortsett fra minimalisme.

  På det berømte markedet Djemaa el Fna kan du oppleve spåkoner og tryllekunstnere, slangetemmere og magedansere. Dette er og har vært en møteplass i århundrer, hvor du kan vandre i timevis og hele tiden oppleve nye ting.

  "Bahia Palace" er det strålende marmorpalasset som storvesiren Ba Ahmed bygde til sin favorittkone.

  Spaserturen avsluttes med lunsj på en riad inne i Medinaen. En Riad gir oss en genuin marokkansk følelse, da det ofte er familiehus som er gjort om til hoteller eller spisesteder.

  Middag på egen hånd i dag.

  ❗ Frokost og lunsj inkludert.

  Bahia Palace, det jødiske markedet og Medinaen med shopping
 • Dag 3: Avslappende dag på Nikki Beach eller Red Beach

  Idag slapper vi av i solen eller under skyggefulle palmer på det luksuriøse bassengområdet Nikki Beach eller Red Beach. Her skal vi også innta dagens felles lunsj.

  Middag er på egen hånd i dag.

  ❗ Frokost og lunsj inkludert.

  Avslappende dag på Nikki Beach eller Red Beach
 • Dag 4: Majorelle-hagen og YSL museet

  Formiddagen til fri disposisjon. Nyt byen og en lunsj på egen hånd.

  Deretter skal vi bli kjent med den franske motedesigneren Yves Saint Laurent som besøkte Marrakesh i 1966. "Den Røde Byen", med sine hus i rød sandstein badet i det gylne sollyset, var utvilsomt det som inpirerte han mest.

  Musée Yves St Laurent, med sine rosa kurver, er en hyllest til designeren, og vi skal beundre noen av hans ikoniske kreasjoner.

  Majorelle-hagen ble skapt av den franske kunstneren Jaques Majorelle. Over en periode på mer enn 40 år utviklet han en eventyrhage man kan drømme seg bort i. Blant springvann og små elver finner vi eksotiske planter, trær, blomster og kaktuser fra hele verden. Like ved ligger det knallblå huset til Yves St Laurent.

  I nærområdet finner vi også mange spennende butikker.

  Felles middag.

  ❗ Frokost og middag inkludert.

  Majorelle-hagen og YSL museet
 • Dag 5: Avreise fra Marrakech til Agafay-ørkenen

  Under en times kjøretur fra Marrakech ligger en fredelig oase dypt inne i Agafay-ørkenen, et mini-Sahara, med de dramatiske Atlasfjellene som bakteppe. Hvite, luksuriøse telt med komfortable senger, varmeovn, eget bad og toalett. "Our Habitas" minner mer om et hotell. Her skal vi oppleve "glamping" - luksus-camping under tusen funklende stjerner.

  Kanskje får vi øye på Melkeveien eller en dalende meteor? Her er ingen lysforurensning, likevel er vi ikke lenger unna Marrakech enn at man kan se de funklende lysene i det fjerne, og det senker seg en fullstendig stillhet når kvelden kommer.

  Middag og overnatting i telt under tusen funklende stjerner.

  ❗ Frokost og middag inkludert.

  Avreise fra Marrakech til Agafay-ørkenen
 • Dag 6: Agafay til Atlasfjellene

  Idag setter vi kursen mot de vakre Atlasfjellene og Nord-Afrikas høyeste fossefall, Ouzoud Falls.

  Turen går gjennom frodige elvedaler med olivenlunder, og forbi små berberlandsbyer i rosa sandstein. Solen kaster vakre, oransje farger over de snøkledde toppene i Atlasfjellene.

  Vi stopper for lunsj underveis (ikke inkludert).

  Vel framme i Ouzoud skal vi bo på det fantastiske Borjt des Cascades i to netter. Et rosa palass med en unik beliggenhet og utsikt til fossefallene. Hotellet har også et evighetsbasseng på taket, den følelsen du får når bassenget flyter sammen med horisonten er helt unik.

  Middag på hotellet

  ❗ Frokost og middag inkludert.

  Agafay til Atlasfjellene
 • Dag 7: Atlasfjellene

  Det blir arrangert vandretur med guiden i lett terreng i området rundt hotellet. Alt annet du har lyst til å gjøre her kan bestilles på hotellet og betales direkte.

  Her er det mange muligheter til å foreta vandre- og sykkelturer, yoga, nyte hotellets spa eller slappe av med en soldag ved bassenget.

  Ta med en lett jakke for kvelden, da det kan bli kjølig.

  Felles middag på hotellet.

  ❗ Frokost og middag inkludert.

  Atlasfjellene
 • Dag 8: Avreise til flyplassen i Marrakech

  Etter frokost på hotellet setter vi kursen tilbake til Marrakech for hjemreise. Cirka 2 timers kjøring.

  ❗ Frokost inkludert.

  Avreise til flyplassen i Marrakech

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
15/10-2024OsloRundreise i MarokkoMer enn 820 700,-Bestill