Skip to main content

Innholdsrik reise til Budapest

Få med deg Budapests beste attraksjoner på én og samme tur!

Vi inviterer deg med på en tur til Ungarns pulserende hovedstad. Sammen med vår norsktalende reiseleder vil du besøke Budapests flotteste attraksjoner og bygninger.

Du skal blant annet innom Matthiaskirken, Parlamentet, Operahuset, Buda-slottet, Heroes' Square og den populære Mathallen. Middagscruise på elven Donau er også inkludert, og i tillegg skal du på heldagstur til det vakre området rundt Balatonsjøen, med innlagt vinsmaking og båttur.

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

4 netter i Budapest sentrum — 1 natt på landet

Du vil tilbringe fire netter på vårt sentralt beliggende hotell i Budapest sentrum, og 1 natt på vårt hotell ved Balatonsjøen. På den måten får du med deg alt Budapest sentrum har å by på, og får samtidig oppleve vakkert naturlandskap og koselige småbyer i området rundt Balatonsjøen.

Middag er inkludert i prisen hele tre av dagene, i tillegg til vinsmaking og skinkesmaking, og ellers er også alle inngangsbilletter og transport til alt vi skal besøke inkludert. På denne reisen kan du bare senke skuldrene og nyte mange fantastiske opplevelser. 

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Frivillig spa-besøk til Széchenyi

Verdenskjente Széchenyi er et termalspa med et stort antall bassenger og saunaer, både innendørs og utendørs. Dette helsebringende stedet er virkelig flott, og dermed også veldig populært. En av de mest kjente attraksjonene i Budapes – vel verdt å få med seg!

Vi frakter deg til og fra spaet, men siden dette er en frivillig aktivitet, betaler du inngangsbilletten selv dersom du ønsker et besøk her. Prisen er 500 norske kroner, og det betales samtidig som du bestiller denne reisen.

🧡 Se flere detaljer om Széchenyi Spa lenger ned på siden.

Mat- og matkultur i Budapest

Vi skal nyte mye god mat og drikke på denne reisen. Det blir både vin, ost og skinke under vinsmakingen i Etyek, og slappe helt av under et nydelig middagscruise på elven Donau, hvor middag og en god drink er inkkludert i prisen.

I Vadaspark Restaurant får du vært med på en såkalt folklore-middag, med 3 retters middag og show.

Vi vil også besøke den populære Mathallen i Budapest. Her selges lokale delikatesser av alle slag, du finner fine souvernier her, samt kaféer med mye godt på menyen. Bare bygget i seg selv er verdt et besøk, spesielt for deg som er glad i spennende og vakker arkitektur. 

Hvorfor reise til Budapest?

Ungarns hovedstad, Budapest, er blitt en favorittdestinasjon for mange nordmenn, grunnet sin unike kombinasjon av imponerende historiske bygninger, kulturelle museer og livlige natteliv. Som et shoppingparadis har Budapest mye å by på med sine lave priser!

På denne herlige gruppereisen skal vi bo i hjertet av Budapest, hvor vi får føle byens pulserende kulturliv på nært hold, mens vi nyter god mat omgitt av vakker arkitektur og hyggelige kafeer.

På både bussturer og gåturer skal vi få oppleve Budapest fra forskjellige perspektiver sammen, men du vil også få tid til å utforske byen i ditt eget tempo. 

Det er mye å glede seg til på denne gruppereisen til Budapest

 • Middagscruise på Donau –  buffetmiddag, mens du ser Budapest by fra elven
 • Guidet tur i Fisherman’s Bastion, Matthias kirken og Parlamentet
 • Besøk St. Stephen’s Basilica og Operahuset
 • Vinsmaking med ost og skinke i Etyek
 • Dagsutflukt til Esztergom og Visegrád
 • Folklore-middag på Vadaspark Restaurant, med 3-retters middag og show
 • Heldags-sightseeing rundt Balatonsjøen, med båttur, klosterbesøk og vinsmaking.

Norsktalende reiseleder

Vår norsktalende reiseleder møter du allerede når du har plukket opp bagasjen, og går ut i ankomsthallen. Reiseleder er med på alle utflukter, og sørger for at du får en fantastisk tur med mange gode opplevelser.

Reise til Ungarn

En reise til Ungarn bør helt klart stå på ønskelisten. Dette landet har mer å by på, enn kun den pulserende hovedstaden, Budapest. Med sin rike historie og sitt vakre landskap, er Ungarn et perfekt feriemål for deg som ønsker å utforske litt mer enn bare storbyen. Her finner du sjarmerende småbyer fylt med arkitektoniske perler, lokale delikatesser, og nasjonalparker som vil begeistre naturelskere.

Det er bare å glede seg!

Gruppereise til Budapest

Denne gruppeturen går til Budapest i Ungarn. Vår dyktige og kunnskapsrike reiseleder tar deg imot og guider deg gjennom hele programmet.

Reisen passer like godt for deg som drar alene og deg som har med en venn eller partner. Vi skal gjøre så mye hyggelig og se så mye interessant på denne turen!

Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Fulltekstsøk

Om hotellet

Danubius Hotel Erzsébet City Center i Budapest

Her bor du de 4 første nettene. Hotellet ligger sentralt midt i Budapest, på Pest-siden av byen. Dette er den moderne siden, der det meste skjer. Hotellet er kjent for fine rom og gode frokoster, og mer sentralt enn dette kan du nesten ikke bo!

Alle rom har eget bad, telefon, TV, radio, gratis WIFI, minibar og hårføner. 

Adresse:
11-15. Károlyi utca,
1053 Budapest, Hungary

Hotel Annabella i Balatonsjøen

Her bor du kun siste natt. Hotel Annabella ligger 50 meter fra bredden av Balatonsjøen, med vakker utsikt over innsjøen og Tihany-halvøya. Alle rommene har panoramautsikt over innsjøen og det omkringliggende landskapet. Hotellets private strand ligger bare 50 meter unna. Strandpromenaden og shoppingområdet ligger i gangavstand. 

Alle rom har eget bad, balkong, TV, minibar, telefon og A/C.

Adresse:
25. Deák Ferenc utca,
8230 Balatonfüred, Hungary

- - -

NB!  Vi tar forbehold om endring av hotell, men i så tilfelle vil det bli et tilsvarende hotell med samme standard og beliggenhet.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Du møter vår norsktalende reiseleder allerede utenfor ankomsthallen i Budapest.

  Deretter blir det transport med buss til hotellet som ligger sentralt, midt i sentrum av Budapest. Innsjekk på rom, og en god natts søvn.

  Ankomst
 • Dag 2: Buda-siden og Cruise

  Etter en god frokost på hotellet begynner vi med sightseeing på Buda-siden, og vi begynner med Buda-slottet. Det vakre slottet ligger på en høyde, og er omgitt av en gammel mur. Her er det mange flotte monumenter, og fra tårnene på Fisherman's Bastion har du en fantastisk panoramautsikt over byen. Det ungarske sentralbiblioteket, det ungarske nasjonalgalleriet og en rekke andre museer ligger i det kongelige slottet.

  Deretter besøker vi innsiden av Matthias-kirken, den vakreste og mest berømte katolske kirken i Budapest, som med sin beliggenhet dominerer utsikten fra slottsområdet. Den kongelige katedralen Notre-Dame ble bygget i flere etapper. Den fikk sin nåværende gotiske form i 1896, etter en omfattende ombygging.

  ❗ Det er tunge trapper opp til slottet, så vi tar den offisielle elektriske slottsbussen frem og tilbake.

  Ved foten av åsen ligger forgården til det kongelige slottet, og den har gitt verdensarvmonumentet sin gamle glamour tilbake. Dette er et kompleks av bygninger og hager som gir deg opplevelse av både historie og natur.

  "Houses of Parliament" ble bygget til tusenårsfeiringen i 1896, men ble ikke ferdig før i 1902. Bygningen er delvis inspirert av Palace of Westminster, og de hvite nygotiske tårnene og buene strekker seg over 250 meter langs Donau. Bygningen, som består av 691 rom, enorme saler og over 12,5 kilometer med korridorer, har en kuppel på 96 meter i midten. Her holder regjeringen sine sesjoner, og her oppbevares også kronjuvelene. Hele besøket tar om lag 50 minutter, og vi har med oss en dyktig guide.

  Etter sightseeingen har vi lagt inn tid til et besøk på Széchenyi Spa. Spabesøket er frivillig, men vi anbefaler virkelig en tur hit.

  Széchenyi Spa ligger i byparken, Városliget, i nærheten av Hero's Square, og er et av de største termalspaene i Europa. Her finner du 15 svømmebassenger som er åpne hele året, tre store utendørsbassenger og 12 små inne, samt ulike badstuer og massasjerom.

  Termalvann inneholder kalsium- og magnesiumbikarbonat, klorider, sulfater, alkalier og fluor, og sies å skulle hjelpe godt for:
  🧡 Degenerative sykdommer i leddene
  🧡 Kronisk og subakutt leddgikt
  🧡 Ortopedisk og posttraumatisk rehabilitering

  Vi drar tilbake til hotellet og skifter, og gjør oss klar til et helt spesielt middags-cruise på Donau, som ikke bare gir oss en deilig middag, men også fabelaktig utsikt over byen.

  Buda-siden og Cruise
 • Dag 3: Pest-siden og ostesmaking

  Frokost på hotellet.

  I dag står en heldags-sightseeing på Pest-siden av Budapest på programmet. I løpet av turen besøker vi de mest kjente severdighetene på denne siden av Donau.

  Heroes' Square er kjent for sitt ikoniske statuekompleks med de syv magyariske høvdingene og andre viktige nasjonale ledere, samt den ukjente soldats grav. Plassen ligger i den ytre enden av Andrássy-avenyen ved siden av byparken. Plassen ble påbegynt i 1896 for å markere 1000-årsjubileet for Ungarns erobring av Karpatbekkenet og grunnleggelsen av den ungarske staten.

  St Stephen’s Basilica er en av de vakreste og mest betydningsfulle kirkene og turistattraksjonene i landet. Kirken er viet til den hellige kongen Stefan, som også var grunnleggeren av den ungarske staten.

  Markedshallen er en stor og flott innendørs markedshall i to etasjer. Da den ble åpnet i 1890-årene gjorde et nettverk av tunneler det mulig for innkommende lektere å losse varene sine rett under gulvet. I dag huser markedshallen byens største, beste og rikeste vareutvalg, med alt fra ferske grønnsaker, kjøtt og krydder, til souvernibutikker og restauranter.

  Operahuset ble oppført mellom 1875 og 1884, og etter en sårt trengt oppussing ble den historiske bygningen gjenåpnet i 2022. Bygningens fasade er dekorert med statuer av 16 av verdens største komponister, deriblant Monteverdi, Mozart, Beethoven, Verdi, Bizet og Tsjaikovskij. Utsmykningen omfatter malerier og skulpturer av ledende ungarske kunstnere som Bertalan Székely, Mór Than og Károly Lotz.

  På ettermiddagen tar vi en liten utflukt til den lille landsbyen Etyek. "Budapest's vingård" ligger om lag tre mil fra hovedstaden, og lager for det meste friske hvitviner og musserende viner.

  Vi besøker "Gammon Master", hvor vi skal smake på de deilige skinkene og ostene som lages i Etyek. Stedet ligger midt i de vakre vinmarkene og pittoreske omgivelsene.

  Pest-siden og ostesmaking
 • Dag 4: Heldagsutflukt og folkloremiddag

  Frokost på hotellet.

  I dag blir det heldagsutflukt til Donau-svingen. Donau-svingen, nord for Budapest, er et av de vakreste områdene langs elven som renner gjennom åtte land. Det viktigste trekket ved denne regionen, som navnet antyder, er den enorme svingen Donau gjør når den bryter gjennom Visegrád-fjellene.

  Første stopp på utflukten er Esztergom, fødestedet til den første ungarske kongen, Stefan I. Byen var og forble sentrum for den katolske kirken i Ungarn, og Esztergom-katedralen som ligger her regnes som en av verdens største kirker. Det er i denne byen du finner et av landets vakreste renessansemonumenter; Bakócz-kapellet og skattkammeret.

  Etter besøket i Esztergom går turen videre til Visegrád, der ruinene av en kongelig residens ligger. Her tar vi lunsj.

  Neste stopp på utflukten er den pittoreske og historiske byen Szentendre, som ligger 20 kilometer fra Budapest, ved bredden av Donau. En gruppe serbere bosatte seg her på 1600-tallet. De bygde sine hus i barokk- og rokokko-stil, noe som gir stedet en unik atmosfære den dag i dag. Szentendre har alltid vært et populært sted for kunstnere. En del av den spesielle atmosfæren i byen skyldes den store kunstnerkolonien som har gallerier og utstillinger som er åpne for publikum.

  Vadaspark Restaurant ligger i utkanten av Budapest i et skogsområde, noen få meter fra hovedveien Budakeszi. Her skal vi ha en folkloremiddag. På kveldene underholder nemlig Farkas József og hans folkemusikkband gjestene med musikk. Her blir du introdusert for den tradisjonelle ungarsk gjestfriheten.

  ❗ Kveldens middag og show er inkludert i prisen.

  Heldagsutflukt og folkloremiddag
 • Dag 5: Tihany og Balatonsjøen

  Frokost på hotellet.

  Pakk kofferten og sjekk ut av hotellet, nå går reisen videre til Tihany for en heldags-sightseeing rundt Balatonsjøen.

  På vei til Balatonsjøen skal vi besøke Veszprém, som er en av de eldste byene i Ungarn, og som også er hjemsted for eksepsjonelle skatter fra den ungarske kirkehistorien. Det tar 1,5 time å besøke slottet, som ligger med utsikt over byen. En smal viadukt, altså en steinbro, går over den grønne dalen.

  Den gamle landsbyen, Tihany, ble grunnlagt i middelalderen da Kong Andreas I i 1055 grunnla et gravsted for kongefamilien og bygde et kloster der benediktinermunkene slo seg ned. I løpet av tyrkertiden, på 1600-1700-tallet, ble klosteret revet. Det ble gjenoppbygd i barokkstil på 1700-tallet og er i dag selve symbolet på Tihany. For noen år siden fikk benediktinermunkene igjen ansvaret for klosteret og klostermuseet.

  Vi avslutter dagen med vinsmaking i en av de lokale vinkjellerne, etterfulgt av en times båttur på Balatonsjøen.

  Denne natten tilbringer vi på Hotel Annabella. Hotel Annabella ligger 50 meter fra bredden av Balatonsjøen, med vakker utsikt over innsjøen og Tihany-halvøya.

  ❗ Middag på hotellet er inkludert denne dagen.

  Tihany og Balatonsjøen
 • Dag 6: Hjemreise

  Frokost på hotellet.

  Egentid før utsjekk og busstransport til flyplassen.

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
21/4-2024OsloInnholdsrik reise til Budapest Fullt15 450,-Fullt
5/5-2024OsloInnholdsrik reise til Budapest Mer enn 815 450,-Bestill
2/9-2024OsloInnholdsrik reise til Budapest Mer enn 815 990,-Bestill
17/9-2024OsloInnholdsrik reise til Budapest Mer enn 815 750,-Bestill