Skip to main content

Opplev det autentiske Italia, i Puglia

Bli med oss på en spennende gruppereise til fantastiske Puglia!

Bli med oss på en meget innholdsrik tur til Puglia i Italia! Vi skal sammen få oppleve spennende og spesielle byer og attraksjoner — mange står oppført på UNESCO’s verdensarvliste. Vi skal blant annet besøke havnebyer som ligger på uthulede klippekanter, smake og lære om forskjellige olivenoljer på en olivengård, fjellbyer med unik arkitektur og utforske et av verdens flotteste grottesystemer.

Denne gruppereisen har veldig mye inkludert i prisen, slik at du bare kan senke skuldrene, kose deg og være med på resien. Vi skal sammen med vår hyggelige, norsktalede reiseleder besøke noe av det mest spektakulære Italia har å by på.

🧡 Se fullt program og les mer om reiselederen lenger ned på siden.

Opplev det autentiske Italia

Vi starter denne reisen i Ostuni, godt plassert nede på hælen av Italia. Under reisen venter sjarmerende landsbyer, mytiske grotter, arkitektur i verdensklasse, god mat og fyldige viner. Det autentiske Sør-Italia er en godt bevart hemmelighet for de fleste nordmenn – det er ikke her de største turisthordene strømmer til, til tross for at både attraksjonene og landsbyene er helt uforglemmelige. På denne turen vil du få oppleve flere fantastiske steder mange aldri engang har hørt om, og både oppleve og smake på det ekte, autentiske Italia.

Flere av stedene vi skal innom står på UNESCOs verdensarvliste og er attraksjoner alle bør besøke minst én gang i løpet av livet.

UNESCO-attraksjoner i og nær Puglia

Vi skal innom flere spennende UNESCO-attraksjoner på denne reisen. Her er noen av høydepunktene:

 • Matera – steinbyen som er bygget inn i 50 000 år gamle huler i fjellet
 • De runde, spesielle trullihusene i Alberobello
 • Italias mest spektakulære grottesystem; Grottene i Castellana
 • Castel del Monte – et åttekantet slott fra 1200-tallet

 

I tillegg til UNESCO-attraksjonene får du flere fantastiske opplevelser på denne reisen. Vi skal blant annet på byvandring og grottetur med båt i byen Poligano a Mare, omvisning og test-smaking på en olivengård og besøk i små og spesielle byer som Ostuni, Monopoli og Locorotondo. Det er også lagt av en hel dag med egentid der du kan slappe av ved bassenget på hotellet, dra inn til byen for litt shopping eller finne på noe annet som passer deg. 

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Gruppereise til Puglia i Italia

Denne gruppeturen går til Puglia i Italia, hvor vi skal innom flotte byer og landsbyer, samt spektakulære severdigheter. Vår dyktige og kunnskapsrike reiseleder, Øivind Linnsund, tar deg imot og guider deg gjennom hele programmet.

Reisen passer like godt for deg som drar alene og deg som har med en venn eller partner. Vi skal gjøre så mye hyggelig og se så mye interessant på denne turen!

Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

 

Fulltekstsøk

Om hotellet

Om hotellet

Agriturismo Salinola – unik overnatting i Puglia

På denne gruppereisen har vi valgt et unikt overnattingssted. Istedenfor å bo på et vanlig hotell, har vi valgt en superfin gård som er bygget om til overnattingssted, med helt unike og koselige rom.

Dette overnattingsstedet ligger i et rolig område, langt vekk fra byens ståk og støy, på en høyde omgitt av vakre oliventrær. Her har vi god plass, med en egen restaurant kun for oss. Restauranten serverer lokal og god kortreist mat, og her kan du også smake på lokale viner, som regionen er så kjent for. Alle frokoster og middager er inkludert i prisen. Gården har to svømmebasseng, og mange solsenger og sittegrupper for dem som vil nyte ettermiddagene utendørs etter dagens aktiviteter. Ta med badetøy! Badehåndklær får du av hotellet.

Å ha et hotell litt utenfor byen er veldig deilig for de fleste, og her finner du virkelig roen. Stedet ligger likevel sentralt nok i forhold til alle utflukter du skal på i løpet av uka. Ønsker du mer liv og røre på kveldene, er det også mulig å ta en taxi inn til byen.

Alle rommene har eget bad med dusj og toalett, samt aircondition, minibar, hårføner og safe.

Adresse:
Strada provinciale 29
per San Michele Salentino

 

Om reiseleder

Om reiseleder

Puglia-tur med reiseleder Øivind Linnsund

Vår hyggelige og erfarne reiseleder, Øivind Linnsund, møter deg på flyplassen i Napoli, og er med på hele reisens program. Han sørger for at du og hele gruppen har det bra under hele oppholdet.

Øivind kjenner denne destinasjonen og programmet svært godt, og vil kunne tilføre mye fin informasjon underveis. I tillegg vil dere få gleden av å møte flere dyktige, lokale, engelsktalende guider under utfluktene, som sitter med ekspertkunnskap om stedene vi skal innom.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Du møter vår hyggelige reiseleder Øivind på flyplassen, og bussen til hotellet tar om lag 3 timer.

  For å korte ned på bussreisen på vei til vårt overnattingssted, stopper vi på Castel del Monte, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Et unikt, åttekantet slott som ble bygd på 1200-tallet.

  Vi tar oss også tid til et lunsjstopp, like i nærheten (dette måltidet er ikke inkludert).

  Vi ankommer overnattingsstedet i løpet av ettermiddagen, og tar en koselig,
  felles velkomstmiddag på kvelden (middagen er inkludert i prisen).

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Ostuni og olivenmølle

  Ostuni er kalt “den hvite byen”, dette på grunn av de særegne, hvite kalkvaskede husene som ligger i gamlebyen. Vi skal besøke denne nydelige gamlebyen, med sine trange gater, flotte katedral og hvite hus som ligger som perler på en snor.

  Det er satt av tid til lunsj og litt egentid, mens vi er i gamlebyen.

  Etter dette besøker vi en olivenmølle, og vi skal smake på extra virgin-oljer, samt besøke gamle, flotte olivenlunder. Noen av oliventrærne her sies å være nærmere 3000 år gamle. Du vil få se hvordan de presset olje i gamledager, og lære om tiden hvor slaver måtte jobbe under bakken under særdeles dårlige forhold.

  På ettermiddagen er vi tilbake på Agriturismo Salinola.

  Felles middag om kvelden.

  Ostuni og olivenmølle
 • Dag 3: Polignano a Mare og grottene

  I dag skal vi besøke Polignano a Mare. Byens navn kan oversettes til «perlen i Adriaterhavet», og her er det virkelig fint.

  Polignano a Mare er kjent for å være fødestedet til den italienske sangeren, Domenico Modugno, som også var låtskriver, skuespiller, regissør og politiker. Hans mest kjente sang er sannsynligvis «Nel blu dipinto di blu», bedre kjent som «Volare».

  Byen er omgitt av “blu dipinto di blu”, eller blåmalt blå, i form av det krystallklare vannet og de kjente grottene .

  Vi starter den guidede turen vår med et besøk i gamlebyen, med sine karakteristiske hus med balkonger og nydelig utsikt over sjøen. Vi skal få en smaksprøve på “Caffè Speciale”, en lokal kaffe med blant annet sitronskall i. En morsom og autentisk opplevelse!

  Tre båter, som ikke er mer enn sju meter lange, tar oss til de skjulte, spektakulære grottene. Her skal vi nyte en liten aperitif om bord, i form av fersk focaccia, taralli og noe godt i glasset.

  Etter båtturen blir det litt fritid i byen. Lunsj tar du på egen hånd, eller sammen med noen av de andre i gruppa. Og kanskje vil du bade litt eller teste de lokale shoppingmulighetene?

  Vi er tilbake på Agriturismo Salinola på ettermiddagen.

  Felles middag om kvelden.

  Polignano a Mare og grottene
 • Dag 4: Matera og Sassi-distriktet

  Matera var europeisk kulturhovedstad i 2019 og står på Unescos verdensarvliste. Matera er den såkalte “steinbyen”, det er nemlig funnet bosetninger her som stammer fra eldre steinalder.

  Etter ankomst i Matera blir det en runde i gamlebyen, der husene er bygget inn i fjellet. Vi skal lære om tiden da folk bodde her i fjellene sammen med husdyrene sine, altså esler, kyr og annet. Slik hadde de det helt frem til 1950-tallet, da myndighetene satte en stopper for å få bedret de sanitære forholdene for befolkningen.

  I Matera skal vi også smake på det tradisjonelle brødet de har her.

  I tillegg har vi inkludert en treretters lunsj med vann og et glass vin på en typisk lokal restaurant, som serverer tradisjonell mat fra distriktet.

  Vi er tilbake på Agriturismo Salinola på ettermiddagen.

  Felles middag om kvelden.

  Matera og Sassi-distriktet
 • Dag 5: Fritid

  Denne dagen tar vi oss litt fri, og koser oss på hotellets flotte fellesområder. Her kan du nyte fritiden på solsenga, i ett av de to fine bassengene eller bare nyte en kopp kaffe i solveggen.

  Har du lyst til å finne på litt mer, kan du ta en taxi til byen for litt sightseeing og shopping på egen hånd.

  Vi koser oss med felles middag på kvelden.

  Fritid
 • Dag 6: Locorotondo og Alberobello

  Locorotondo ligger sentralt i Itriadalen. Navnet stammer fra det at gamlebyen er laget i en sirkelform, hvor husene er små med helt spesielle tak som kalles for “Cummerse”.

  I Locorotondo skal vi på en guidet tur gjennom gamlebyens smale, sjarmerende gater.

  Vi drar så videre til Alberobello, og vi blir med guiden på en tur i byen med de verdensberømte trullihusene. Alberobello, som ligger i hjertet av Trulli området, er oppført på Unescos verdensarvliste, og har om lag 1500 av de karakteristiske trullihusene.

  I Alberobello skal vi spise en treretters lunsj, inkludert vann og et glass vin.

  Vi er tilbake på Agriturismo Salinola på ettermiddagen.

  Felles middag om kvelden.

  Locorotondo og Alberobello
 • Dag 7: Grottene i Castellana & Monopoli

  Vi tar en tidlig frkostos, og blir hentet av bussen i 09.30-tiden på morgenen. I dag skal vi oppleve de berøte grottene i Castellana!

  Grottene i Castellana er et stort underjordisk system av kalkstenisgrotter som ligger om lag 1,5 kilometer på utsiden av byen. Denne attraksjonen er svært populær blant turister, og er definert som det vakreste og mest spektakulære grottesystemet i hele Italia.

  Etterpå fortsetter vi til Monopoli, hvor vi tar oss rundt i gamlebyen på egen hånd.

  Vi møtes for å nyte en treretters lunsj, som også inkluderer vann og ett glass vin. Vi får servert en typisk sjømatmeny i en koselig restaurant i gamlebyen.

  Vi er tilbake på Agriturismo Salinola på ettermiddagen.

  Felles middag om kvelden.

  Grottene i Castellana & Monopoli
 • Dag 8: Hjemreise

  Alle må tidlig opp for transport til Napoli, der vi sjekker inn og tar flyet hjem.

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
11/10-2024OsloFantastiske PugliaFullt18 990,-Fullt
18/10-2024OsloFantastiske PugliaMer enn 818 450,-Bestill