Skip to main content

Vandretur på Kreta

Bli med oss på vandring på fantastiske Kreta.

Hellas’ største øy er et ferieparadis for enhver smak. Ifølge gresk mytologi, var det  stedet gudene valgte som sitt bosted, og det er lett å forstå. Naturen er gavmild og klimaet behagelig. Med vandreskoene på skal vi oppleve store naturopplevelser, bortgjemte bukter som kun kan nås med båt eller til fots, dramatiske kalksteinsklipper som stuper i det turkise havet og skyggefulle raviner med dufter av ville blomster og urter.

På våre vandringer kommer vi utenom allfarvei, og får oppleve det opprinnelige, landlige Kreta med landsbyer hvor lokalbefolkningen deler sine unike mattradisjoner med oss, et kjøkken som har adoptert det beste fra mange middelhavskulturer. Øya er et paradis for historieinteresserte, med en flere tusen år gammel historie. Dette var den minoiske sivilisasjonens vugge, og vi har inkludert flere interessante minnesmerker på våre turer.

På Kreta finner du alt dette og mye mer, velkommen!

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1+.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her. 

Spennende vandreruter på Rhetymnon og i Chania

Vi skal oppleve to ulike feriebyer på denne turen, Rhetymnon og Chania. Hotellene vi skal bo på i begge byene har flott beliggenhet ved havet.

Vi tilbringer de første dagene i Rethymnon, et populært og rolig feriested på nordkysten av Kreta. Rethymnon har en lang sandstrand midt i sentrum og en gammel bydel med restauranter og butikker. Mange middelhavsfolk, tyrkere, venetianere, har satt sitt preg på byen, men historien går helt tilbake til den minoiske kulturen, en av de eldste i Europa, som blomstret rundt 2000 år f.Kr. Innflytelsen fra alle epokene er fortsatt synlig i arkitekturen, kulturen og ikke minst det kretiske kjøkken.

Resten av oppholdet skal vi bo i Chania. Byen ble kalt "Østens Venezia" i middelalderen. Sentrum ligger rundt en hesteskoformet havn, beskyttet av det egyptiske fyrtårnet. Også denne byen har en spennende fortid hvor flere flere kulturer har satt sitt preg; Janitsjarmoskeen er idag et museum, mens man fortsatt kan nyte et deilig tyrkisk "hammam". Det nye arkeologiske museet i Chania er også vel verdt et besøk, det ligger på en nærliggende høyde med flott utsikt over byen. Strandpromenaden, med sine mange hyggelige restauranter og kafeer er ideell for en avslappende spasertur når som helst på dagen.

Kreta er selvforsynt med kjøtt og fisk, frukt og grønnsaker, og en tur til det overbygde matmarkedet, agora'en, er en opplevelse, med dufter av krydder og urter og kunstferdige utstillinger av naturens grøde.

Vi starter alle våre vandringer med en egen, privat transport som tar oss til utgangspunktet for vandrerutene.


Hvem passer denne vandreturen for?

Denne reisen passer for deg som liker å være aktiv og gå tur i vakker natur. Turene går i relativt lett terreng, uten mye stigning. Dagsetappene er ikke lange, men kan variere mellom 2-4 timer og passer for alle med god helse og en normal grunnkondisjon.

Vi har også mye tid til disposisjon for avslapning med bading og andre aktiviteter.

Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1+
🧡 Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.

Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid, og vi opplever de ulike reisemålene i samlet flokk. Reiseleder er med på alle turer og spiser også sammen med gruppen på alle de inkluderte måltidene. Vi møter i tillegg fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn.

🧡 Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.
🧡Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇


Fulltekstsøk

Om hotellene

Om hotellene

Ideon Hotel i Rethymnon

Ideon Hotel i Rethymnon ligger ved bredden av Kretahavet, omgitt av gamlebyen i Rethymnon, kun 800 meter fra den berømte sandstranden i Rethymnon og 200 meter fra sentrum.

Hotellet er flott renovert og utstyrt med alle moderne fasiliteter. Alle rommene har privat bad/dusj, telefon, TV, kjøleskap, hårføner, safe, wifi og air condition. 

Adresse:
Sq. Nikolaou Plastira 10
74100 Rethymno
Crete, Greece

Kriti Hotel i Chania

Kriti Hotel er er nylig renovert hotell som ligger i sentrum av Chania by, kun et steinkast unna den venetianske havnen. 

Hotellet har et bredt utvalg av fasiliteter med 84 komfortable og stilfulle rom med vakker utsikt over både havet og byen. 

En god natts søvn er sikret av de komfortable sengene, og her er det også en putemeny du kan velge fra, slik at du får den hodeputen sompasser for deg.

Alle rommene har privat bad/dusj, telefon, TV, hårføner, safe, wifi og air condition. Det er kaffe- og tefasiliteter på hvert rom, og alle rommene er røykfrie. På dette hotellet kan du også kose deg i bassenget eller ta en tur på det tilhørende treningssenteret.

Adresse:
Nikiforou Foka & Kiprou,
73100, Chania,
Crete, Greece

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst Kreta - Rethymnon by

  Vi flyr direkte fra Oslo til Chania flyplass.

  Vi tar vår egen buss sammen til hotellet vårt i Rethymnon.

  Etter ankomst på hotellet møtes vi for å bli bedre kjent med hverandre og ukens turer. På slutten av hver dag har vi en mer detaljert orientering om neste dags program.

  Ettermiddagen har vi til egen disposisjon, før vi møtes til felles velkomstmiddag på kvelden.
  Rethymnon er byen for deg som vil ha litt av alt, en god badestrand og en hyggelig gamleby med mange koselige restauranter og små butikker.

  Avreise fra Norge og ankomst Kreta - Rethymnon by
 • Dag 2: Fottur i Margarites-dalen, besøk i keramikklandsby og Arkadi klosteret

  Vår første tur starter etter frokost med en kjøretur til den lille landsbyen Margarites. Byen er kjent for vakker arkitektur, smale smug og håndlaget keramikk, og er omgitt den naturskjønne Margerites-dalen.

  Vi skal følge stien gjennom denne dalen til Agia Paraskevi, en basilika med flotte freskomalerier. Stien tar oss videre opp til landsbyen Ano Tripodo, og byr på nydelig utsikt over Margarites-dalen.

  I Vouves finner vi det som antas å være det eldste oliventreet på øya, et imponerende syn med sin knudrede stamme som har stått på samme sted i mer enn 3000 år. Treet, som er hult i midten og måler 13 meter i diameter, er en del av øyas kulturarv og bærer fortsatt frukt!

  Fra Kato Tripodo, med koselige, gamle landsbyhus, fortsetter vi langs en eldgammel sti kantet med johannesbrødtrær.

  Tilbake i Margarites skal vi lære mer om den gamle keramikktradisjonen som går mange generasjoner tilbake. Vi får en interessant demonstrasjon av lokale keramikerne.

  Lunsjen inntar vi på en lokal taverna i landsbyen Margarites. Det kretiske kjøkken er preget av gode råvarer basert på sesong, lam og friske grønnsaker, fisk og sjømat. Kreta er et samfunn av bønder og fiskere, og det er aldri langt fra eng, hav og hage til matbordet. Maten er enkel, men sofistikert og utrolig velsmakende.

  Etter lunsj blir det en kort kjøretur til Arkadi-klosteret, som spilte en stor rolle under den kretiske revolusjonen mot den osmanske okkupasjonen i 1866.

  Etter dette besøket går turen tilbake Rethymnon. Ettermiddag og kveld er fri til egne opplevelser.

  Overnatting i Rethymnon.

  ❗ Dagens vandring | 3 t | 9 km |Høydeforskjell (m): 250 - 355 - 180 - 260 | Frokost og lunsj

  Fottur i Margarites-dalen, besøk i keramikklandsby og Arkadi klosteret
 • Dag 3: Fottur fra Argiroupolis til Kato Poros, lunsj ved Kournas- innsjøen

  Etter frokost kjører vi til den idylliske fjellandsbyen Argiroupolis, hvor vi starter vandringen fra byens hovedtorg. I dag skal vi besøke noen av øyas ukjente perler!

  Vi fortsetter gjennom landsbyen, langs brosteinsbelagte smug og stier, og beundrer den særegne arkitekturen fra den venetianske epoken. Den gamle, asfalterte stien vi følger tar oss ned til det lille "Kapellet viet de 5 hellige jomfruer", som er bygget inn i fjellet. Stedet er rammet inn av store platantrær, noen nesten 2000 år gamle. Langs grusveier og gamle kalderimia (brosteinsbelagte stier) tar vi oss tilbake opp til toppen av bakken hvorfra vi nyter en fantastisk utsikt til havet og fjellene.

  Etter denne vandringen kjører vi en kort strekning til den nærliggende innsjøen Kournas, den eneste naturlige ferskvannssjøen på Kreta. Her nyter vi dagens lunsj med utsikt over innsjøen før vi tar fatt på tilbaketuren til Rethymnon.

  Ettermiddag og kveld til egen disposisjon.

  Overnatting i Rethymnon.

  ❗ Dagens vandring | 3 t | 8,4 km |Høydeforskjell (m): 250 - 355 - 180 - 260 | Frokost og lunsj

  Fottur fra Argiroupolis til Kato Poros, lunsj ved Kournas- innsjøen
 • Dag 4: Fottur fra Xirosterni til Douliana, besøk på olivenpresse, ankomst til hotellet i Chania

  I dag setter vi kursen vestover mot Chania, hvor vi skal bo under resten av oppholdet.

  Etter frokost og utsjekking kjører vi til den lille landsbyen Xirosterni, hvor vi starter turen til Douliana.

  Dagens tur byr på storslagen utsikt mot Souda-bukten, "de hvite fjellene" og Apokoronas-regionen. De pittoreske landsbyene Douliana og Gavalochori venter på oss, og etter lunsj på en lokal restaurant drar vi til en familiedrevet olivenoljegård for å lære mer om øyas "flytende gull".

  På ettermiddagen fortsetter vi til Chania, hvor vi sjekker inn på hotellet.

  Etter en kort tur for å gjøre oss kjent med gamlebyen i Chania, møtes vi til et felles kveldsmåltid i den gamle havnen.

  Kveldsmåltid og overnatting i Chania.

  ❗ Dagens vandring | 3 t | 9,2 km |Høydeforskjell (m): 235 - 10 - 100 | Frokost, lunsj og middag

  Fottur fra Xirosterni til Douliana, besøk på olivenpresse, ankomst til hotellet i Chania
 • Dag 5: Fridag til egne opplevelser i Chania

  I dag har vi egentid til å utforske den sjarmerende havnebyen Chania.

  Byen har en historie som er forstenet i arkitekturen. Den ble grunnlagt i minoisk tid, og har spor etter både osmanere, romere og venetianere. Det er hyggelig å spasere rundt i de små smugene og i den vakre havnen.

  Bystranden Nea Chora ligger i gangavstand for deg som ønsker å slappe på stranden. Eller kanskje vil du besøke noen av de mange museer og severdigheter byen kan by på?

  Den spesielle stemningen opplever du best i gamlebyen, med smale, svingete smug og herskapshus fra den venetianske epoken. Byens markedshall er en møteplass for både lokale innbyggere og tilreisende, og er absolutt er verdt et besøk. Her bombarderes du av dufter fra de mange krydderbutikkene og frukt og grønnsaker dandert som kunstverk.

  For deg som vil prøve litt av alt, kan meze, altså greske småretter, anbefales til lunsj. Eller kanske gyros, marinert kjøtt på vertikalt grillspidd, eller det tradisjonelle bakverket phyllo, filodeig tynn som papir, fylt med for eksempel spinat, fetaost eller kjøtt, eller som en dessert med pistasjer og honning.

  Nyt dagen!

  Fridag til egne opplevelser i Chania
 • Dag 6: Apokoronas landsbyer og de arkeologiske utgravninger i Aptera

  Etter frokost kjører vi mot Apokoronas, et av de grønneste områdene vest på Kreta, hvor vi starter dagens vandretur.

  Vi går gjennom idylliske landsbyer med utsikt over Souda-bukten, og får nærkontakt med lokalbefolkningen og landsbylivet. Med de majestetiske hvite fjellene, Lefka Ori, i bakgrunnen, og utallige små elver og bekker som løper på kryss og tvers, er Apokoronas et av de mest naturskjønne og frodige områdene på Kreta.

  Vi vandrer gjennom en eventyrskog med eldgamle eiketrær, sypresser og kastanjelunder, små fosser og klukkende bekker, og fyller lungene med dufter av ville blomster og urter. Vi passerer gamle vannmøller og bittesmå kapeller som vitner om at dette området har vært bebodd i århundrer.

  Etter lunsj på en lokal taverna, besøker vi det arkeologiske området og festningen i Aptera, hvor det ganske nylig er funnet 2000 år gamle ruiner av en by med flere hus og en herskapsvilla, hellelagte gater, amfiteater, en utrolig avansert, hvelvet vannsisterne fra romertiden.

  I den historiske byen Aptera finner vi også et idyllisk lite kloster viet til den hellige Johannes.

  En bastant festning strategisk plassert på en kolle med fantastisk utsikt over Souda-bukten, vitner om en tid da man måtte forsvare seg mot folk som ankom sjøveien og ikke alltid hadde fredelige hensikter.

  På ettermiddagen returnerer vi til Chania. Kvelden er fri til egen disposisjon.

  Overnatting i Chania.

  ❗ Dagens vandring | 3 t | 9 km |Høydeforskjell (m): 45 - 206 - 105 - 160 - 60 | Frokost og lunsj

  Apokoronas landsbyer og de arkeologiske utgravninger i Aptera
 • Dag 7: Sirikari-juvet og Topolia

  Etter frokost tar vår private transport oss vestover til regionen Kissamos hvor vi skal starte vandringen gjennom det ville og vakre Sirikari-juvet. Ettersom vi befinner oss i bunnen av ravinen, er det selv på varme sommerdager skyggefullt og svalt her. Terrenget er forholdsvis enkelt å gå.

  Den godt opptråkkede stien tar oss gjennom lunder av plataner og kastanjetrær, samt duftende gyvel og rosmarin. Over de robuste klippetoppene svever ofte majestetiske tårnfalker, gribber og andre rovfugler.

  Etter vandreturen har vi privat transport til landsbyen Topolia, hvor vi spiser dagens lunsj med fantastisk utsikt over dalen. Vi får oppleve det autentiske bondekjøkkenet, der maten er tilberedt på tradisjonelt vis, med lokale råvarer.

  Kreta var i århundrer en egen nasjon, og har mange skikker og tradisjoner som skiller seg ut fra resten av Hellas. Innbyggerne er spesielt kjente for sin gjestfrihet, filoxenia, men ordet inneholder så mye mer; det kan være det ekstra glasset med vin du blir invitert på, en gratis dessert eller frukt. Dette er ikke et salgsknep, men en gest som bunner i hjertevarme og stolthet for sin øy og sine tradisjoner.

  Etter lunsj returnerer vi til Chania og har ettermiddagen fri.

  Om kvelden møtes vi for å besøke en restaurant i gamlebyen for avskjedsmiddag.

  ❗ Dagens vandring | 2,30 t | 5,2 km |Høydeforskjell (m): 510-190 | Frokost lunsj

  Sirikari-juvet og Topolia
 • Dag 8: Hjemreise

  Formiddagen er fri til egen disposisjon, kanskje vil du ta en spasertur rundt i gamlebyen i Chania eller gjøre de siste innkjøp?

  Sent om formiddagen kjører vi fra hotellet til Chania flyplass for å fly hjem til Norge, med kofferten full av herlige minner fra Kreta.

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
17/10-2024OsloVandretur på KretaFullt18 450,-Fullt