Skip to main content

Kulturvandring i Hellas

Bli med oss på et spennende eventyr i fotsporene til greske guder og filosofer


En reise til Hellas er en tidsreise hvor vi gjenoppdager en av de mest strålende sivilisasjonene i antikken: Athen, Olympia, Mykene – myteomspunnede steder der storslagne ruiner vitner om en arv som fortsatt lever i dag.

Denne reisen er en mulighet til å oppdage fortidens skatter og skape nye, dyrebare minner hver dag. Det er få steder i verden hvor vi finner kultur og historie blandet med behagelig klima, gjestfrihet og naturskjønnhet.

Kulturvandring i Hellas

Peloponnes-halvøya, syd for Athen, har alt fra massive fjell og dype juv til vakker urskog og blikkstille innsjøer.
Halvøya mellom Det joniske havet og Egeerhavet er kjent for sitt magiske lys, som er en reise verdt i seg selv. Her kan du finne fredelige strender og bade i krystallklare bukter.

Mye av gleden ved å reise er å oppdage steder man ikke ante eksisterte, uten de mengder av tilreisende man møter på de mer kjente turiststedene. Noen av disse perlene finner vi på sydkysten av Peloponnes-halvøya.

Vi har valgt de fortryllende småbyene Nafplio og Gythio som utgangspunkt for våre kulturvandringer. Vi skal besøke klippeøya Monemvasia, som kalles den siste av Hellas' hemmeligheter og spennende, urgamle landskap i Diros-hulene.

Men et besøk til Hellas ville ikke vært fullbyrdet uten et besøk i Athen og den guddommelige klippen Akropolis. Med sine vakre templer, noen av verdens eldste teatre, og det nye museet, er det en severdighet i verdensklasse.

Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen. 👇

Vandretur i flotte omgivelser

Ditt  eventyr med oss begynner på den sydlige delen av Peloponnes-halvøya, som kan by på det beste av Hellas. Her finner vi en bedøvende vakker natur, med ville fjell, elver, juv, tradisjonelle fjellandsbyer, samt noen av Hellas mest fantastiske strender og kystlinjer.

Dette er en destinasjon som har alt, en perfekt blanding av store, historiske steder og rik natur, samt matglede med mange regionale og lokale delikatesser som du vil elske; smakfulle Kalafata-oliven, fersk fetaost, sydende souvlaki, grillspidd, saftig gyros, mørt lam fra grillen, fruktige viner fra Nemea, eller kanskje en aldri så liten anisduftende ouzo som regnes som landets nasjonalbrennevin?

Nafplio, Mani-halvøya og Athen

På vår tur tilbringer vi tre netter i den sjarmerende lille byen Nafplio. Byen ligner et amfiteater der den ligger plassert ved foten av fjellet Larissio, og voktet av vollene til den mektige Palamidi-festningen.

Vi skal utforske flere kjente arkeologiske skatter som for eksempel Mykene og Epidauros, og oppleve spennende og smakfulle besøk hos vin- og olivenprodusenter.Peloponnes består av tre "fingre", eller utstikkere, og vårt greske eventyr fortsetter til Mani, den midterste av disse, omgitt av to vakre bukter. 

Her skal vi tilbringe 2 netter i den hyggelige lille byen Gythio på østkysten av Mani-halvøya. Det er mange muligheter for både byvandring og fotturer i fjellet med utsikt mot havet. Byen har en autentisk atmosfære med en kombinasjon av nyklassiske hus i venetiansk stil, steintårn, hyggelige tavernaer og lange sandstrender.

Vi avrunder vår greske opplevelsetur med besøk på Akropolishøyden og en overnatting i Athen.

Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid, og vi opplever de ulike reisemålene sammen. Vi møter fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn. På våre hyggelige, felles samlinger er det lett å bli kjent med andre. Det er også satt av tid til egentid, slik at du får nyte din ferie akkurat slik det passer for deg.

Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Fulltekstsøk

Om hotellene

Park Hotel Nafplio

Park Hotel Nafplio ligger i sentrum av Nafplio, helt på grensen mellom det gamle og den nye byen, vendt mot den grønne parken Nafplio og både sentrum, havnen og promenaden ligger en 10-minutters spasertur unna. Etter å ha blitt nylig restaurert, åpner hotellet en ny side i gjestfrihetens historie, og kombinerer moderne estetikk med tjenester av høy kvalitet.
Minimal dekorasjon, jordtoner og rikelig med naturlig lys er elementene som utgjør et fantastisk opphold i Nafplio, i en varm og vennlig atmosfære.

De nyoppussede rommene er innredet med en blanding av stil og funksjonalitet i tankene og tilbyr klimaanlegg, LCD satellitt-TV, safe og minikjøleskap og gratis trådløst eller kablet internett

Adresse:
1 Dervenakion, Nafplio
Argolida
Greece

Las Hotel & Spa – Gythi

Las Hotel & Spa er et nybygd i kystbyen Gythio, ved byens vitale sentrum.

Moderne møbler og design kombineres med luksus i alle rom, velvære- eller fritidsområder for å behage oppholdet! Hotellet tilbyr en rekke fasiliteter i et fint designet miljø for å garantere unike og hyggelige øyeblikk for gjestene.

Alle rommene, er utstyrt med COCO-MAT-madrasser og sengetøy, noe som gir den beste opplevelsen av naturlig søvnkvalitet under oppholdet.

Spa- og velværeområdet på Las Hotel tilbyr unike opplevelser av avslapning og velvære.

Adresse:
I. Grigoraki 7 Gythio,
23200 Lakonia
Greece

Jason Inn Hotel - Athens

Jason Inn er et komfortabelt hotell i Athen som ligger i utkanten av Psyri, et livlig underholdningsområde med mange barer, kafeer og restauranter, og under en 10-minutters spasertur fra gamlebyen i Athen.

Alle moderne innredede rom på Jason Inn Hotel har bad, air-condition, satellitt-TV, minibar, safe, hårføner, direkte telefon og doble glassvinduer.

Hotellet tilbyr kaffebar, restaurant og internetthjørne med gratis Wi-Fi-tilkobling.

Fra mai til oktober er hotellets takterrassen åpen, og tilbyr en fantastisk utsikt over Akropolis og en bar restaurant hvor det amerikanske frokostbuffé også serveres.

Adresse:
12 Ag. Assomaton Street
10553 Athens
Greece

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Athen – vindistriktet Nemea – Nafplio

  Velkommen til Athen!

  Vi ankommer flyplassen i Athen hvor vi møter vår guide og private buss som ledsager oss til vår destinasjon på Peloponnes-halvøya.

  Første stopp fra Athen vil være Korintkanalen. Her blir det et kort stopp for å beundre utsikten og kanalen som er sprengt inn i kalksteinen. Den smale sjøpassasjen på kun 6,3 kilometer er cirka 24 meter bred, og skjærer mellom det smale Korinteidet, og skiller Det joniske hav fra Egeerhavet og fastlandet Hellas fra Peloponnes.

  Vi fortsetter til landsbyen Nemea. Turen går gjennom et av de største og mest kjente vindistrikter i Hellas. Vi får smake på den lokale vinen på en av vingårdene i området, og her skal vi også få smake noen av de lokale delikatesser og ha et koselig velkomstmåltid. Druene fra Nemea er kjent for å gi fruktige viner, med innslag av røde bær, kaffe og sjokolade!

  I Nemea går vi dessuten ned i den greske sagnverden; det var her sagnhelten og halvguden Herakles, sønn av Zevs, befridde befolkningen fra en fryktelig løve - den nemeiske løven. Deretter kledte han seg i løveskinnet, og derfor er det lett å kjenne igjen Herakles i de utallige bildefremstillinger, malerier og vaser. Deler av tempelet viet til guden Zevs, fra år 300 før vår tidsregning, er bevart. Tempelet står der de nemeiske lekene, en del av de olympiske leker, ble arrangert hvert annet år. Arkeologiske utgravninger har vært drevet her siden 1974, og har frilagt store deler av helligdommen, og et stort stadion hvor man fortsatt kan høre jubel fra lokale sportsfester.

  Etter turen drar vi til Nafplio by, en av de mest romantiske og forførende byene i Hellas. Nafplio er oppkalt etter sønnen til havguden Poseidon, og ligger ved den vakre Argolisbukta. Festningsanlegget ytterst på halvøya forteller om de mange middelhavsfolk som har vært innom; osmanere, bysantinere, venetianere ...

  Gamlebyen er en skyggefull labyrint av sjarmerende smågater med butikker og tavernaer og små plasser hvor du kan nyte solen.

  Byens sentrum ligger rundt et nydelig, marmorbelagt torg omkranset av fargerike, nyklassiske bygninger. På de mange fortausrestaurantene kan man slappe av og nyte folkelivet.

  Vi sjekker inn på hotellet, og det blir litt tid for avslapning etter reisen.
  Det er middag på egenhånd idag, og her er mange hyggelige lokale restauranter. Fisk og sjømat er naturligvis spesialiteten.

  Overnatting i Nafplio

  ❗ Frokost og Lunsj (på vingården) inkludert i prisen.

  Ankomst Athen – vindistriktet Nemea – Nafplio
 • Dag 2: Nafplio – Guidet tur i Mykene – Besøk på olivenoljegård & smaking – Guidet tur på Epidauros arkeologiske område - Nafplio

  Vi spiser frokost på hotellet, og en fantastisk dag venter!

  Vi starter med et guidet besøk til Mykene, et av de viktigste arkeologiske steder i verden og Atrevs gravkammer. Her gjør vi igjen et dypdykk i den greske sagnverden!

  Mykene var et mektig sted i den greske førhistoriske tid og har gitt navn til den mykenske tidsalder, fra ca 1600 til 1200 før vår tidsregning.

  Byen er bygget rundt et akropolis – en "høyby" omringet av murer, der kongen og hans menn bodde, og som lett kunne beskyttes. I krisetider kunne befolkningen søke tilflukt der. Man kunne ikke forstå at mennesker hadde laget murene til Mykene, og mente det måtte være kyklopene, de enøyde kjempene, som hadde styrke til å løfte de enorme steinene og bygge murene. Mykene var kongedømmet til den mytiske kong Agamemnon og det viktigste og rikeste palasslignende senteret i sen bronsealder i Hellas.

  Peloponnes er også hjertet av Hellas' spiskammers. Her ligger flere kjente vinhus og vinprodusenter. Det er også her Kalamataoliven dyrkes, og flere olivengårder ligger i området. Vi kjører i cirka 45 minutter og besøker en familiedrevet olivengård, hvor vi vil lære mer om prosessen med å lage olivenolje og smake på den fineste, og ekstra jomfruelige olivenoljen.

  En lett lunsj vil også bli servert (enten på olivengården eller en nærliggende taverna).
  Vi fortsetter med bussen vår til det arkeologiske stedet Epidaurus hvor vi får et guidet besøk.

  Epidaurus var fødestedet til Apollons sønn, legeguden Æskulap, og derfor et hellig sted, som folk valfartet til i tusentall for å bli helbredet. Ved tempelet holdt tamme slanger til, da man trodde de hadde helbredende egenskaper. Slangen som snor seg rundt en stang, er fortsatt symbol for legekunst og farmasøytisk virksomhet. I dag er det ingen slanger her, men stedet er berømt for sitt elegante teater fra antikken, kjent for sine symmetriske proporsjoner og fantastiske akustikk.

  Hele området står på Unescos verdensarvliste.

  Deretter kjører vi tilbake til Nafplio, og vi får litt tid til å slappe av etter dagens mange inntrykk.

  Middag på egen hånd.

  Overnatting i Nafplio.

  ❗ Frokost og lunsj er inkludert i prisen.

  Nafplio – Guidet tur i Mykene – Besøk på olivenoljegård & smaking – Guidet tur på Epidauros arkeologiske område - Nafplio
 • Dag 3: Fridag i Nafplio

  I dag er det satt av tid for deg å feriere litt på egen hånd og utforske Nafplio.

  Den spennende gamlebyen i Nafplio har dyrebare perler fra middelalderen, smale brosteinsgater med "tronhimler" av bougainvillea og prydplanter, og herskapshus i venetiansk stil med smijernsbalkonger.

  Den enestående Palamidi-festningen troner 216 meter over havet. For å nå den må vi klatre opp 999 trinn hugget inn i fjellet, og blir belønnet med en helt utrolig flott utsikt over byen og bukten.

  En enklere fottur, men like vakker, er en tur til Karathona stranden, med start rett fra hotellet (6-8 km, varighet ca. 2-2,5 timer tur/retur). Turen tar deg fra sentrum av Nafplio langs hele kysten til Arvanitia-stranden og videre til Karathona-stranden.

  En lett spasertur, med fin havutsikt og muligheten til å nyte en rask svømmetur.

  Overnatting i Nafplio

  ❗ Frokost inkludert i prisen.

  Fridag i Nafplio
 • Dag 4: Nafplio til Mani-halvøya: Besøk i middelalderbyen Monemvasia og Areopoli

  Etter en tidlig frokost på hotellet, sjekker vi ut og er klare for avreise til vårt neste fantastiske reisemål!

  Reisen fra Nafplio mot den historiske sydøstlige delen av Peloponnes, til klippeøya Monemvasia, varer cirka 3 timer.

  Det er et imponerende syn å bevege seg fra fastlandet over broa mot klippen som reiser seg dramatisk circa 100 meter opp fra havet. Den middelalderske festningsbyen ligger på en klippe cirka 200 meter ut fra kysten. Husene som klatrer oppover og kirken helt øverst, ser ut som de vokser helt organisk opp av fjellet.

  Byen består av den "nedre" byen, som er omgitt av murer, og en borg oppe i høyden som bare kan nås via en godt sikret og bratt siksakvei. Byen og festningen var viktig for sikringen av sjøveien fra Konstantinopel til Venezia. Italienerne kalte den Malvasia, og byen har gitt navn til den italienske vinen med samme navn.

  Vi skal utforske de smale steinbelagte gatene, beundre de imponerende herskapshusene fra tidligere århundrer, og besøke den historiske Agia Sofia-kirken som ligger på kanten av stupet.

  I den livlige havnen i Monemvasia har vi fritid og tid til lunsj på egen hånd.

  Vi fortsetter mot den historiske og ville Mani-halvøya og mer spesifikt til Gythio for hotellinnsjekking og avslapning.

  Felles middag på en lokal restaurant.

  Overnatting i Gythio.

  ❗ Frokost og middag inkludert i prisen.

  Nafplio til Mani-halvøya: Besøk i middelalderbyen Monemvasia og Areopoli
 • Dag 5: Besøk i grottene i Diros og Kapp Tenaro – Festningsbyen Vatheia– Areopoli

  Etter frokost på hotellet skal vi idag utforske noen av høydepunktene på Mani-halvøya, et av de mest ville og fjerntliggende områder i Hellas.

  Vi starter dagen med en busstur til Kapp Tenaro, det sydligste punktet på det greske fastlandet og det nest sydligste punktet på det europeiske fastlandet.

  En kort vandring på 4km tur/retur fører oss til det spektakulære fyrtårnet ytterst på Kapp Tenaro.
  Etter besøket her, fortsetter vi til den maleriske fjellandsbyen Vathia, som er kjent for sine tårnhus. De ble bygget av rivaliserende, venetianske familier på 1500-tallet.

  Byen ble på mystisk vis helt fraflyttet under 2.verdenskrig, men er nå blitt en stor attraksjon.
  Den er bygget på en høyde som dominerer det omkringliggende landskapet.

  Her besøker vi landsbyen og nyter lunsj på en lokal taverna.

  Etter lunsj forsetter vi med en bussen til Diros-hulene som er blant de vakreste i verden.
  Her har Moder Jord utøvd sine krefter med kunstnerisk temperament, og skulpturert et mirakel.
  Å besøke hulene er som å reise tilbake til den neolittiske perioden, mer enn 8000 år før vår tidsregning. Her er fossiler fra pantere, løver, hjortedyr og neshorn i et landskap av hvite stalagmitter og stalagtitter, underjordiske fossefall og innsjøer med glitrende krystaller som tar pusten fra oss.

  Turen varer i om lag 1 time og grottene utforskes både til fots og med båt!

  Deretter reiser vi til Areopoli på vestkysten av Mani-halvøya, ved foten av Agios Elias-fjellet, for å utforske den pittoreske byen og nyte en forfriskende svømmetur i det krystallblå vannet i det nære kystlandsby Limeni.

  Peloponnes-halvøya består av tre "fingre", eller utstikkere, og Areopoli ligger på den midterste, omgitt av to bukter.

  Byen er oppkalt etter krigsguden Ares (Mars) på grunn av befolkningens militære dyktighet, og bidrag til Hellas' frigjøring på 1800-tallet, men er tross navnet en veldig fredelig by!
  Tilbake til hotellet i Gythio og middag på egen hånd.

  Overnatting i Gythio

  ❗ Frokost og lunsj inkludert i prisen.

  Besøk i grottene i Diros og Kapp Tenaro – Festningsbyen Vatheia– Areopoli
 • Dag 6: Areopoli - Avreise til Athen - tur til Akropolis på ettermiddagen

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og sier farvel til den vakre Mani-halvøya før vi fortsetter til Athen, en om lag 4 timers kjøretur med stopp underveis.

  I Athen sjekker vi inn på vårt hotell i sentrum.

  På ettermiddagen legger vi ut på en historisk reise i Hellas' vakre hovedstad, der demokratiet ble født! Vi skal naturligvis besøke det majestetiske landemerke, Akropolis. Klippen reiser seg hele 150 meter over byen, og kan ses både natt og dag. Hellas' største severdighet er naturligvis på Verdensarvlisten.

  Vi vil deretter gå til Akropolismuseet, et relativt nytt museum fra 2009, med fantastisk utsikt over Akropolis, betraktet som et av de fem beste og viktigste museene i Europa! Museet er i flere etasjer, her blir historien levende, mest verdifulle gjenstanderberømte landemerkene, inkludert Dionysos' teater, Parthenon-tempelet, Athena Nikes tempel oglassgulvbelagte galleriet Akropolis' skråninger, som gir en fantastisk utsikt over utgravningsstedet nedenfor.

  Vår guide gir oss et godt innblikk i Athens lange historie.

  En flott avslutning på vårt opphold i Hellas!

  Avskjedsmiddag på en tradisjonell restaurant i Plaka-området.

  Overnatting i Athen.

  ❗ Frokost og middag inkludert i prisen.

  Areopoli - Avreise til Athen - tur til Akropolis på ettermiddagen
 • Dag 7: Athen – Forslag til aktiviteter på formiddagen – Avreise

  Frokost på hotellet og utsjekking.

  Vi har god tid på formiddagen siden avreisen er ikke før om kvelden.

  Vi har noen gode tips til aktiviteter slik at du kan nyte tiden din i Athen fullt ut:

  🧡 Alternativ A: Kulinarisk tur i Athen!
  En god mulighet til å "smake" på byen! Vår guide tar deg med på en spasertur til byens sjarmerende kryddergate, med familiedrevne spesialbutikker som selger lokal vin, olivenolje, ost og oliven, hvor man kan prøve noen av delikatessene bak glassdiskene. Dette er turen ingen matelskere bør gå glipp av! Kanske frister en kremfylt, knasende filopai kalt bougatsa, perfekt stekte smultringboller dynket i honning kalt loukoumades, eller varme pitabrød fylt med krydret grillet kjøtt, friske grønnsaker og tradisjonell saus kalt gyros. Og naturligvis klassiske greske produkter som fetaost, greske oliven med et glass av den lokale vinen.

  Varighet: ca. 3 timer, men kan også justeres til en 2 timers tur.
  Pris : 45 € pp (inkluderer alle delikatesser, guide og skatter)

  🧡 Alternativ B: Håndverks- og markedstur!
  Opplev en annen side av Athen og rikdommen i kulturen med en vandring til håndverkerdistriktet og besøk på loppemarked: Dette er en tur hvor vi lærer om de gamle håndverkstradisjonene i Hellas.
  Turen går fra Monastiraki-plassen, hjertet av byens livlige loppemarked, til de pulserende gatene i Psirri, det tidligere håndverksdistriktet. Vi får muligheten til å møte og beundre verkene til lokale kunstnere og håndverkere, møte unike talenter og lære om tradisjoner. Alt fra håndlagde lærvarer og hatter, vevede tepper til tradisjonell keramikk. Oppdag skjulte perler i de mange antikvitetsbutikker og familieeide bedrifter, og nyt en pause for å smake på den deilige gatematen som Athen er kjent for!
  Vi skal også besøke en antikvarisk bokhandel med gamle og sjeldne publikasjoner på gresk og engelsk.

  Varighet: ca. 3 timer
  Pris : 64 € pp (inkluderer erfaren guide, en street-food-smaking og alle relevante skatter)

  Ledig tid i Athen for å utforske hovedstaden i Hellas og nyte et måltid før avreise.

  På ettermiddagen tar en kort transfer oss til flyplassen i Athen, for å fly hjem til Norge. Med gode minner fra gresk historie, kultur og mat!

  ❗ Frokost inkludert i prisen.

  Athen – Forslag til aktiviteter på formiddagen – Avreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
13/10-2024OsloKulturvandring i HellasFullt19 800,-Fullt