Skip to main content

Lesertur med Romerikes Blad til vakre Amalfikysten 

Bli med Romerikes Blad til Amalfikysten

Vakre Amalfikysten, med sine dristige klipper, sitronlunder, bortgjemte bukter, turkise hav og vertikale landsbyer som ser ut til å henge i usynlige tråder. Forfatteren Goethe, som ikke akkurat var ordfattig, manglet ord da han skulle beskrive denne kysten. Vår egen Henrik Ibsen kom tilbake hit gang etter gang. Her ble han lysere til sinns, kunne ”puste fritt og tenke høyt” og våre litterære nasjonalskatter som Et Dukkehjem og Gjengangere, ble skrevet i Amalfi, mens Peer Gynt ble "født" under en pergola med utsikt mot vulkanen Vesuv langt fra snøfjell og troll.

Nå kan du bli med Romerikes Blad og turoperatøren Story Travel på en herlig gruppereise til magiske Amalfikysten!

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Solfylt klima og vakker natur

Romerne kalte denne delen av Italia "Campania Felix", som betyr det lykkelige landet, dette på grunn av det solfylte klimaet og naturens gavmildhet. I dag er hele kysten, en strekning på 50 kilometer, på Unescos Verdensarvliste.

Sorrento, Capri, Pompeii, Positano og Amalfi

Vi har valgt den lille, hyggelige byen Sant'Agata sui due Golfi som vår base for turen. Blant sitronlunder ytterst på Sorrento-halvøya, har byen en ideell beliggenhet for å besøke Amalfikystens mange perler; Sorrento, Capri, Pompeii, Positano og Amalfi.

Fulltekstsøk

Om Hotellet

Om Hotellet

Hotel Delle Palme

Hotellet ligger i sentrum av Sant’ Agata og det er kort vei til restauranter og butikker.

Rommene har TV, wifi og klimaanlegg. Hotellet har en restaurant som serverer lokal mat fra området, sammen med klassiske italienske og internasjonale retter. Hotellet har svømmebasseng ute, men været bestemmer om det er åpent i oktober.

Rommene kan variere i størrelse.

Adresse:
Corso Sant’Agata 32
80064 Sant’Agata sui Due Golfi (SA)
tlf: +39 081 878 0025

Om Reiseleder

Om Reiseleder

Reiseleder på turen til Amalfikysten

Britt er fra Mosjøen og reiseleder på turen. 

Hun har bodd 40 år i Italia og kjenner landet som sin egen bukselomme. Hun elsker Amalfikysten!

Britt møter deg på flyplassen i Napoli og er med på hele reisen. Hun bor på samme hotell. 

Britt vet det meste om Italia, og tar deg med på en opplevelsesrik reise til denne vakre delen av landet. Hun vil gi deg et innblikk i historie, levemåte og det gode italienske kjøkken, og er tilgjengelig om det skulle være noe du lurer på eller trenger hjelp til.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Sant'Agata

  🧡 Kl. 07.00 Avreise fra Gardermoen
  🧡 Kl. 10.15 Ankomst Napoli

  Når vi kommer til Napoli flyplass blir vi hentet med buss og kjørt til hotellet vårt i Sant'Agata. Det tar cirka en time gjennom vakkert kystlandskap langs Napoli-golfen.

  Sant'Agata sui Due Golfi - de to golfer - ligger ytterst på Sorrento-halvøya og om lag 11 kilometer fra Sorrento og 9 kilometer fra Positano. Landsbylivet utspiller seg rundt en liten "piazzetta", med små butikker og iskrembarer, hvor de lokale samler seg for en aldri så liten forfriskning og litt sladder når kvelden senker seg.

  Bakgrunnen er som en teaterkulisse, med den nydelige kirken tilegnet Sant'Agata. Vi skal oppleve noen uforglemmelige solnedganger med vulkanen Vesuv i bakgrunnen og Capri i horisonten.

  Byen er omgitt av høye terrasser som klatrer oppover fjellsidene, hvor man dyrker den lokale frukten sfusato amalfitano, ganske sikkert verdens mest aromatiske sitron. Fruktene brukes i alt fra kaker og likører til marmelade og pastaretter. Innbyggerne er stolte av sine tradisjoner, og byr gjerne på smaksprøver av sitronbaserte delikatesser.

  Det unike kjøkkenet i denne delen av Italia, har tiltrukket mange berømte kokker, blant andre vår egen Eivind Hellstrøm, som har laget et tv-program fra Sant'Agata. Men du behøver slett ikke spise på Michelin-restauranter for å oppleve god mat, kanskje tvert imot er det de mange familiedrevne spisestedene som kan gi deg de store matopplevelsene du sent vil glemme.

  ❗ Middag inkludert.

  Ankomst Sant'Agata
 • Dag 2: Vi besøker vakre Sorrento

  Etter frokost på hotellet, tar vi en kort kjøretur inn til Sorrento sentrum. Byen som hviler dramatisk på en tuffstensklippe 50 meter over havnen og stranden. Det som kun var en liten, idyllisk fiskerlandsby, ble gjenoppdaget av Europas aristokrater og kongelige på 1800-tallet. I kjølvannet av dem, kom kunstnere og bemidlede bohemer. Her kunne de slappe av etter en "Grand Tour", den store dannelsesreisen som var obligatorisk for overklassen.

  Over stranden kneiser i dag praktfulle hoteller fra denne epoken. Kanskje det mest berømte er Hotel Tramontano, hvor Henrik Ibsen bodde da han skrev "Gjengangere". Mellom skrivingen tok han seg tid til en tur på stranden, og ble observert iført stripete, fotsid badedrakt og flosshatt. Flere plaketter rundt i byen forteller om steder som ble besøkt av vår store dikter.

  Byens storstue er Piazza Tasso, plassen har en fornem eleganse med et lettere britisk preg. Her finner vi butikker med viktorianske gullbokstaver, hvor man tilbyr vakre broderier og kniplinger. Nedenfor denne livlige plassen finner vi «gamlebyen», en labyrint av hyggelige gågater med spennende butikker. Her blir man ofte tilbudt smaksprøver; limoncello, valnøtter i balsamico, follarelli - bittesmå druer trukket i vin, pakket inn i sitronblad og ristet i ovnen - og naturligvis ligger det iskrembarer på hvert hjørne. Selv om du skulle prøve åtte smaker hver dag, vil det ta hele ferien å prøve alle.

  Vi blir i Sorrento til etter lunsj så buss tilbake. Reiseleder kan anbefale lunsj sted.

  ❗ Frokost og middag på hotellet inkludert.

  Vi besøker vakre Sorrento
 • Dag 3: Dagstur til Capri

  Etter frokost kjører vi med minibuss fra hotellet ned til havnen i Sorrento, hvor vi går ombord i hydrofoil-båten til Capri, en tur som vil ta om lag 20 minutter. I horisonten ser vi Capris berømte profil, øya er en kalksteinsklippe som skyter dramatisk opp fra havet. Vi ankommer den lille båthavnen Marina Grande og minibussen tar oss opp til hovedbyen Capri.

  Hjertet i byen er Piazza Umberto, med sitt blå klokketårn drapert bougainvillea og hvelv som åpner seg mot små stier med brolegning. I den mest kjente gaten, Via Camerelle, finner vi designerbutikker på rekke og rad.

  Vi skal også besøke den mindre byen Anacapri, som ligger som et fuglerede mot himmelen. På den spektakulære veien opp kan vi se hele øya. "Ana" er gresk og betyr "over", og byen ligger 125 meter høyere enn hovedstaden Capri. Her bygde keiser Tiberius sitt myteomspunnede ørnerede, omgitt av skoger, soldater, livvakter og harem. Den svenske forfatter og motelege Axel Munthe kjøpte stedet, og bygde Villa San Michele vakkert inn i terrenget. Vi skal besøke den vakre villaen.

  Tilbake i Capri by, tar vi en liten spasertur til Augustus’ Hager. Capri ble "oppdaget” av keiser Augustus 27 f.Kr. Han ville her skape sitt ”Apragopolis” lediggangens paradis, og bygget 12 villaer viet Olympens guder. Her kunne han hvile ut etter tunge verv som verdens hersker.

  Capri ble på 60-tallet synonymt med ”la dolce vita", og mange kjendiser valgte å feriere her.

  Her produserer man parfyme av urter og blomster og sitrusoljer, og man blir gjerne generøst overrislet hvis man ønsker. Vi skal beundre utsikten til Faraglioni-klippene, selve symbolet på Capri.

  Vi skal spise lunsj på Capri.

  Sent på ettermiddagen tar vi hydrofoilen tilbake til Sorrento, og en kort busstur tilbake til vårt hotell.

  Middag på egenhånd i Santa’Agata.

  ❗ Frokost og lunsj inkludert.

  Dagstur til Capri
 • Dag 4: Besøk på en lokal bondegård og lett lunsj

  Etter frokost går turen til en lokal bondegård hvor vi får smake på mange lokale spesialiteter, mozzarella, tomater, olivenolje, og limoncello-likør laget av det som sannsynligvis er verdens prestisjefulle og kostbare sitroner – sfusato amalfitano.

  Mikroklimaet her er ideelt for sitroner, solrikt, men ikke for varmt, og med moderat regnfall. Økologiske, usprøytede sitroner vaskes og tilsettes kornsprit, man bruker både skall, kjerner, blader, så man kan si at limoncello er "10 sitroner på flaske".

  Tidlig på ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet vårt. Vi har litt tid på egen hånd før vi møtes til felles middag på hotellet.

  ❗ Frokost, lunsj og middag inkludert.

  Besøk på en lokal bondegård og lett lunsj
 • Dag 5: Halvdagstur til Pompeii

  Etter frokost er det avreise til Pompeii. Her stoppet historien den 24.august år 79 e.Kr. da vulkanen Vesuv avslørte sin fryktelige hemmelighet. Byen har aner tilbake til ca 600 år før Kristus, den fruktbare jorda og trygge havnen gjorde stedet attraktivt, og både fønikere og grekere bosatte seg her før romerne.

  Den livlige havnebyen var en av 9 byer som ble helt eller delvis begravet av vulkanen Vesuv. Men Pompeii lå så langt unna vulkanen at lavabølgen ikke nådde fram, og byen ble begravet under om lag 6 meter med pimpstein og aske. Øyeblikket ble frosset ned i historien, da innbyggerne forlot byen i all hast, og etterlot seg et situasjonsbilde av dagliglivet i en romersk by. Ved å fylle hulrom med gips, fikk man et unikt innblikk i landsbylivet i minuttene før katastrofen rammet.

  Vi skal også se flotte villaer med 2000 år gamle veggmalerier, templer, amfiteatre og badehus, alt fantastisk godt bevart. Vi reiser tilbake til hotellet vårt ved lunsjtider. Reiseleder kan anbefale lunsjsted i Santa’Agata.

  ❗ Frokost og middag på hotellet inkludert.

  Halvdagstur til Pompeii
 • Dag 6: Båttur til Positano, Grotta dello Smeraldo og Amalfi

  I dag skal vi oppleve Amalfikysten fra sjøsiden. Første stopp er i Positano. Hele byen er som et postkort, med hus som klatrer oppover fjellsiden, malt i pastellfarger, peppermynte, jordbær, pistasje, sitron... Kirken Santa Maria Assunta med sin flotte majolikakuppel lyser i gull og grønt. Denne kysten kalles ofte for "Costa della diva" på grunn av alle kjendiser som til alle tider har flokket seg hit, balettdansere som Nurejev, Fonteyn og Carla Fracci, regissører som Fellini, skuespillere som Bergman, Garbo og Bardot.

  Vi har om lag én time i Positano, før båtturen fortsetter sydover til Amalfi. Vi skal besøke den den berømte Smaragdgrotten, en kalksteinsgrotte som er delvis fylt av havet. Den har fått sitt navn da det krystallklare vannet farges i alle tenkelige nyanser av smaragdgrønt pga stalagmittene inne i grotten.

  Neste stopp er Amalfi. Innbyggerne beskriver byen sin slik:
  ”Den dagen amalfitanerne dør og kommer til himmelen, er en dag som alle andre, for de har levd i Paradiset hele sitt liv”. På en klippe over den lille stranden, ligger hotell La Luna, hvor Henrik Ibsen bodde under sitt frivillige eksil. Etter oppholdet i Amalfi, går båtturen tilbake til Sorrento og vårt hotell i Sant'Agata. Reiseleder kan anbefale lunsjrestaurant underveis på turen.

  NB: Hvis båtene ikke går grunnet været, blir det endringer i programmet og busstur i stedet langs Amalfikysten, hvor vi besøker bla. vakre Ravello hvor den mystiske og billedskjønne Greta Garbo skal ha blitt observert. Hun bodde i Villa Cimbrone i byen Ravello, og gjemte seg for mediene.

  ❗ Frokost og middag inkludert.

  Båttur til Positano, Grotta dello Smeraldo og Amalfi
 • Dag 7: Fridag

  Dagen er fri til egne opplevelser.

  Kanskje en tur tilbake til Sorrento frister eller vil du nyte dagen i Santa’Agata? Reiseleder kan komme med tips!

  Siste kvelden spiser vi middag på lokal restaurant i Santa’Agata.

  ❗ Frokost og middag inkludert.

  Fridag
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter frokost er det tid for å si «Arrivederci» til Amalfikysten for denne gang.

  🧡 Kl. 11.15 Fly med Norwegian fra Napoli
  🧡 Kl. 14.30 Ankomst Gardermoen

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
18/10-2024OsloAmalfikysten (Lesertur med Lokalavisen)718 900,-Bestill