Skip to main content

Vandretur på Ischia

Bli med oss på vandring gjennom Ischias vakre og varierte landskap

Denne turen kombinerer natur, kultur og avslappende velvære i termiske vannbassenger. Ischia blir av italienerne kalt Isola Verde –  "den grønne øya". Den vulkanske jorda og det milde klimaet gjør hele øya til en botanisk hage.

Vi har plukket ut noen av de beste og mest maleriske vandrerutene, med utsikt som tar pusten fra oss! 

Gamle eseltråkk og stier snor seg gjennom koselige landsbyer, vinmarker, duftende pinje-og kastanjeskoger – perfekt for vandringer. Her kan vi skru tempoet helt ned, nyte de velgjørende kildene i et romersk spa, bade i maleriske små bukter, og spise verdens beste pizza!

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1+.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.Allerede de gamle romere visste at den mineralrike, varme sanden på vulkanøya var helsebringende. Hit kom selveste keiser Augustus for å pleie sin gikt, og på 1800-tallet kom Europas kongelige og aristokrater for å bade i de velgjørende kilder og bli vakrere i den vulkanske leira.

Våre kunstneriske forfedre, ledet av selveste Henrik Ibsen, lot seg også begeistre. I sitt første møte med Italia skriver han om "det forunderlige lyset, skinnende som hvit marmor”. Han var fascinert av den rike historien, landskapet og det frodige folkelivet, og brukte ofte metaforer fra Italias kultur i sine store skuespill. På Ischia bodde han mest i den lille landsbyen Casamicciola, hvor hans skuespill ofte ligger framme i byens bokhandlere, og en minneplakett til ære for dikterhøvdingen pryder havnepromenaden.

Vi runder av turen med en overnatting i Napoli, Syd-Italias fargerike hovedstad.

Hvem passer denne vandreturen for?

Denne reisen passer for deg som er glad i vakker natur og det å gå tur.

Vandringene er ganske lette, med korte dagsetapper og mye tid til disposisjon for avslapning, enten du foretrekker spa eller de fine strendene.

Etappene på denne turen passer for alle med god helse og en helt normal grunnkondisjon. Turene går i relativt lett terreng, uten mye stigning.

Dagsetappene er ikke lange, men kan variere mellom 2-4 timer. Da rutene ofte følger grusveier med en del kalkstein, er det anbefalt å bruke gode tursko.

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1+.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.

Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid, og vi opplever de ulike reisemålene i samlet flokk. Reiseleder er med på alle turer og spiser også sammen med gruppen ved alle de inkluderte måltidene. Vi møter også fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke.

Det er også satt av plass i programmet for egentid, slik at du får kost deg på ferien slik du ønsker selv.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn.

🧡 Lenger ned på siden finner du informasjon om hotellene. 👇🙂

Fulltekstsøk

Om hotellene

Hotel Solemar Beach & Beauty SPA på Ischia

Hotel Solemar er et innbydende firestjerners hotell med utsikt over havet, kun ett minutts gange fra stranden og nær øyas viktigste turistmål blant annet det aragonske slottet.

Hotellet ligger i hjertet av det historiske sentrum, nær de vakreste handlegatene hvor du finner sofistikerte kafeer, dyrebare gullsmeder og elegante butikker.

Hotel Solemar har et 400 m2 velværesenter med fire varmtvannsbassenger – to utendørs og to innendørs med boblebad. Alle hotellommene er utstyrt med telefon, TV, minibar, hårføner, safe, oppvarming, air condition. 

Her finnes også en terrasse, som ligger på taket av hotellet. Her kan du slappe av i boblebadet eller på en solstol.

Restauranten på hotellet tilbyr et svært raffinert kjøkken preget av Ischias mattradisjoner.

Adresse: 
Via Battistessa 43 
80077 Ischia
Italia

Hotel Schilizzi - Napoli

Hotel Schilizzi ligger i i et rolig og sentralt område av Napoli, i et nabolag mellom det historiske sentrum og strandpromenaden, på hjørnet av Piazza Bovio og byens havn.

Rommene har lyse farger og er utstyrt med de mest moderne fasiliteter, for eksempel: LCD-TV, individuelt kontrollert air condition og oppvarming, minibar, internettforbindelse, telefon og lydisolerte vinduer.

Hotellet tilbyr sine gjester en tradisjonell frokost beriket med autentisk, ferskt napolitansk bakst.

Adresse: 
Via Matteo Schilizzi, 16
80133 Napoli
Italia

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst Ischia

  Vi ankommer Napoli flyplass og en kort transfer med privat buss tar oss til Molo Beverello. Her går vi ombord i hydrofoilen, overfarten til Ischia tar om lag 1 time.

  Vi ankommer Porto d'Ischia, den største byen på øya. Den sirkelrunde havnen er en gammel kraterinnsjø. Her ligger små duvende fiskerbåter ved siden av lystyachter i millionærklassen.

  På den palmekledte havnepromenaden ligger mange utendørsrestauranter og barer med et yrende folkeliv. Herfra er der også båtforbindelser til Capri og de andre små øyene. Fra havnen går den livlige shoppinggaten Via Roma, som etterhvert skifter navn til Corso Vittoria Colonna.

  Bagasjen vår blir tatt hånd om og sendt direkte til hotellet, slik at vi kan spasere til vårt hotell, en tur på om lag 1,3 kilometer.

  Etter at vi har sjekket inn, møtes vi for å bli bedre kjent med hverandre og turens program, før vi møtes til felles middag om kvelden.

  Overnatting og middag på Ischia.

  ❗ Middag inkludert.

  Avreise fra Norge og ankomst Ischia
 • Dag 2: Vandring til Piano Liguori, besøk på Ischia Ponte og Aragonese-slottet

  På turens første vandring skal vi utforske sydøstkysten på Ischia. Turen byr på flott utsikt mot Napoli og Vesuv.
  Etter en kort transfer med privat buss, starter vi vandringen fra Vatoliere – et gammelt utdødd krater. Dette er et fascinerende geologisk landskap, med tuffstein, pimpstein, størknet lava i alle nyanser og en overveldende frodighet. Mange hus og murer er bygget i den lokale lavasteinen, og føyer seg vakkert inn i kulturlandskapet.
  Turen går gjennom kastanjeskoger, forbi vinmarker og sitruslunder til Scarrupata, en høy tuffklippe med utsikt over havet til Capri og Sorrento-halvøya.

  Vi vandrer videre over høysletten Piano Liguori, et område kjent for sin naturskjønnhet. Stien er omgitt av vindruer og oliven, mens fikentrærne danner grønne baldakiner. Underlaget er for det meste grus og små steiner.

  I Piano Liguori blir det en kaffepause på en terrasse med utsikt over Napoli-bukten, Italias fastland og Vesuv.
  Stien fortsetter til et hyggelig utkikkspunkt hvor vi får forfriskninger og inntar dagens lunsj.

  Etter lunsj ankommer vi Campagnano, hvor vår private buss venter.

  Neste stopp er den koselige landsbyen Ischia Ponte med den mektige festningen Castello Aragonese. En gammel bro forbinder byen med fastlandet, og slottet som kneiser på klippeøya er som tatt ut av et eventyr. Det ble bygget på 1400-tallet på restene av en festning som kan dateres helt tilbake til 474 f.Kr. Her får vi høre den spennende historien, som inkluderer pirater og militære angrep, berømte fanger og makabre nonner.

  Heldigvis kan vi trekke pusten i "de hengende hagene" og kanskje nyte en forfriskning eller et glass med grappa - italiensk druebrennevin?

  Hele øya er som en teaterkulisse, og ikke uventet er utallige filmer og tv-serier spilt inn her. Både ”Cleopatra” med Elizabeth Taylor, "Den talentfulle mr. Ripley", hvor Jude Law lever det søte liv, Postmannen, og HBO-suksessen "Min briljante venninne" basert på Elena Ferrantes bok.

  Overnatting på Ischia.

  ❗ Dagens vandring | 3,5 t | 7 km |+210 m /-220 m| Frokost og lunsj

  Vandring til Piano Liguori, besøk på Ischia Ponte og Aragonese-slottet
 • Dag 3: Vandring til Bosco della Maddalena og Monte Rotaro

  Dagens fottur tar oss gjennom den skyggefulle og grønne pinjeskogen Bosco della Maddalena til Monte Rotaro. Her kan vi beundre de fortsatt aktive fumaroler, sprekker hvor den vulkanske dampen siver opp gjennom jordskorpen. Her finner vi et helt spesielt økosystem med temperaturer opp mot 40 grader, og her vokser en sjelden papyrusplante som vanligvis hører hjemme i tropiske områder.

  Stien fortsetter til Fondo d'Oglio, et utdødd krater, 127 meter dypt og fylt med vegetasjon. Her går stien langs det gamle krateret, circa 300 meter over havet.

  På turen hjemover kan vi nyte utsikten mot havnen i Ischia Porto og naboøyene Procida og Vivara.

  Det er lunsj på egen hånd idag, kanskje vil du prøve en av de mange hyggelige restaurantene i byen? Det lokale kjøkken på Ischia er preget av havets frukter, pastarettene inkluderer ofte de lokale, avlange og supersøte piennolo tomatene.

  På de familiedrevne restaturantene får man ofte en liten smaksprøve mens man venter, hvitløksbrød, bruschetta med mozzarella eller grønnsaker.

  På ettermiddagen har vi fritid for litt avslapning. Kanskje frister et besøk på spaet eller stranden, før vi møtes vi til felles middag på kvelden?

  Overnatting og middag på Ischia.

  ❗ Dagens vandring | 3 t | 6 km |+250 m /-120 m| Frokost og middag

  Vandring til Bosco della Maddalena og Monte Rotaro
 • Dag 4: Besøk av La Mortella-hagen og deretter hydrofoil til Napoli

  Vi kjører med privat buss til 'La Mortella', en av Ischias gjemte perler. Den vakre middelhavs- og subtropiske hagen ble skapt av Lady Susanna Walton, som var gift med den engelske komponisten Sir William Walton. I 1956 kjøpte paret en ubeboelig øy med et steinbrudd som de brukte 50 år på å forvandle til et fargesprakende blomsterhav.

  Det var først etter mannens bortgang at Lady Susanna åpnet parken for allmenheten. Hun ville dele den kjærligheten og kunnskapen de begge hadde for hagebruk og musikk med andre likesinnede. I hagen på hele 16 000 kvadratmeter finner vi mer enn 500 arter av eksotiske planter.

  Etter besøket drar vi tilbake til Ischia havn, hvor vi tar hydrofoilen til Napoli. Storbyen Napoli er fylt av kontraster, preget av urgammel rikdom og fattigdom. Napoletanerne, som alltid har sett med mistro til landets autoriteter, ser på fotballspillere som halvguder! Ikke rart at byens største ”katedral” er San Paolo fotballstadion!

  På ettermiddagen har vi fritid for å besøke Napoli med sine karakteristiske nabolag. Da kan du velge å besøke det historiske sentrum som har fått tilnavnet "Italias Paris” på grunn av sine praktfulle slott, kirker, operahus og salonger, og det herlig brokete og sjarmerende nabolaget Spaccanapoli hvor vi finner byens sjel.

  I bakgatene her finner vi bittesmå "hull-i-veggen-bedrifter" som ofte flytter ut i gaten, skopussere, barberere og rare butikker under rader av fargerik klesvask. Veskene som selges her er kanskje ikke helt ekte, men pizzaen er definitivt ekte! Den napoletanske pizzaen er faktisk på UNESCOS verdensarvliste. Den ble til som en dyd av nødvendighet da man ikke alltid hadde råd til kjøtt eller tallerkener. Man skapte derfor en matrett av det man hadde; olivenolje, mozzarella, sardiner og verdens beste tomater!

  Alternativet er en tur som går opp i høydene rundt sentrum til de elegante forstedene hvor praktfulle villaer med palmehager klatrer oppover fjellsidene. Bydelen Chiaia strekker seg fra havnepromenaden og fortsetter opp mot Vomero, "Napolis tak", med spektakulær utsikt over Napoligolfen, byen og den travle havnen, med Capri og Vesuv i bakgrunnen.

  Overnatting på vårt hotell i Napoli.

  Besøk av La Mortella-hagen og deretter hydrofoil til Napoli
 • Dag 5: Avreise

  Transfer til Napoli flyplass med privat buss for hjemreise til Norge.

  Avreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
21/10-2024OsloVandretur på IschiaMer enn 817 950,-Bestill