Dagsprogram

  • Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst Ischia

    Vi ankommer Napoli flyplass og en kort transfer med privat buss tar oss til Molo Beverello. Her går vi ombord i hydrofoilen, overfarten til Ischia tar om lag 1 time.

    Vi ankommer Porto d'Ischia, den største byen på øya. Den sirkelrunde havnen er en gammel kraterinnsjø. Her ligger små duvende fiskerbåter ved siden av lystyachter i millionærklassen.

    På den palmekledte havnepromenaden ligger mange utendørsrestauranter og barer med et yrende folkeliv. Herfra er der også båtforbindelser til Capri og de andre små øyene. Fra havnen går den livlige shoppinggaten Via Roma, som etterhvert skifter navn til Corso Vittoria Colonna.

    Bagasjen vår blir tatt hånd om og sendt direkte til hotellet, slik at vi kan spasere til vårt hotell, en tur på om lag 1,3 kilometer.

    Etter at vi har sjekket inn, møtes vi for å bli bedre kjent med hverandre og turens program, før vi møtes til felles middag om kvelden.

    Overnatting og middag på Ischia.

    ❗ Middag inkludert.

    Avreise fra Norge og ankomst Ischia
  • Dag 2: Vandring til Piano Liguori, besøk på Ischia Ponte og Aragonese-slottet

    På turens første vandring skal vi utforske sydøstkysten på Ischia. Turen byr på flott utsikt mot Napoli og Vesuv.
    Etter en kort transfer med privat buss, starter vi vandringen fra Vatoliere – et gammelt utdødd krater. Dette er et fascinerende geologisk landskap, med tuffstein, pimpstein, størknet lava i alle nyanser og en overveldende frodighet. Mange hus og murer er bygget i den lokale lavasteinen, og føyer seg vakkert inn i kulturlandskapet.
    Turen går gjennom kastanjeskoger, forbi vinmarker og sitruslunder til Scarrupata, en høy tuffklippe med utsikt over havet til Capri og Sorrento-halvøya.

    Vi vandrer videre over høysletten Piano Liguori, et område kjent for sin naturskjønnhet. Stien er omgitt av vindruer og oliven, mens fikentrærne danner grønne baldakiner. Underlaget er for det meste grus og små steiner.

    I Piano Liguori blir det en kaffepause på en terrasse med utsikt over Napoli-bukten, Italias fastland og Vesuv.
    Stien fortsetter til et hyggelig utkikkspunkt hvor vi får forfriskninger og inntar dagens lunsj.

    Etter lunsj ankommer vi Campagnano, hvor vår private buss venter.

    Neste stopp er den koselige landsbyen Ischia Ponte med den mektige festningen Castello Aragonese. En gammel bro forbinder byen med fastlandet, og slottet som kneiser på klippeøya er som tatt ut av et eventyr. Det ble bygget på 1400-tallet på restene av en festning som kan dateres helt tilbake til 474 f.Kr. Her får vi høre den spennende historien, som inkluderer pirater og militære angrep, berømte fanger og makabre nonner.

    Heldigvis kan vi trekke pusten i "de hengende hagene" og kanskje nyte en forfriskning eller et glass med grappa - italiensk druebrennevin?

    Hele øya er som en teaterkulisse, og ikke uventet er utallige filmer og tv-serier spilt inn her. Både ”Cleopatra” med Elizabeth Taylor, "Den talentfulle mr. Ripley", hvor Jude Law lever det søte liv, Postmannen, og HBO-suksessen "Min briljante venninne" basert på Elena Ferrantes bok.

    Overnatting på Ischia.

    ❗ Dagens vandring | 3,5 t | 7 km |+210 m /-220 m| Frokost og lunsj

    Vandring til Piano Liguori, besøk på Ischia Ponte og Aragonese-slottet
  • Dag 3: Vandring til Bosco della Maddalena og Monte Rotaro

    Dagens fottur tar oss gjennom den skyggefulle og grønne pinjeskogen Bosco della Maddalena til Monte Rotaro. Her kan vi beundre de fortsatt aktive fumaroler, sprekker hvor den vulkanske dampen siver opp gjennom jordskorpen. Her finner vi et helt spesielt økosystem med temperaturer opp mot 40 grader, og her vokser en sjelden papyrusplante som vanligvis hører hjemme i tropiske områder.

    Stien fortsetter til Fondo d'Oglio, et utdødd krater, 127 meter dypt og fylt med vegetasjon. Her går stien langs det gamle krateret, circa 300 meter over havet.

    På turen hjemover kan vi nyte utsikten mot havnen i Ischia Porto og naboøyene Procida og Vivara.

    Det er lunsj på egen hånd idag, kanskje vil du prøve en av de mange hyggelige restaurantene i byen? Det lokale kjøkken på Ischia er preget av havets frukter, pastarettene inkluderer ofte de lokale, avlange og supersøte piennolo tomatene.

    På de familiedrevne restaturantene får man ofte en liten smaksprøve mens man venter, hvitløksbrød, bruschetta med mozzarella eller grønnsaker.

    På ettermiddagen har vi fritid for litt avslapning. Kanskje frister et besøk på spaet eller stranden, før vi møtes vi til felles middag på kvelden?

    Overnatting og middag på Ischia.

    ❗ Dagens vandring | 3 t | 6 km |+250 m /-120 m| Frokost og middag

    Vandring til Bosco della Maddalena og Monte Rotaro
  • Dag 4: Besøk av La Mortella-hagen og deretter hydrofoil til Napoli

    Vi kjører med privat buss til 'La Mortella', en av Ischias gjemte perler. Den vakre middelhavs- og subtropiske hagen ble skapt av Lady Susanna Walton, som var gift med den engelske komponisten Sir William Walton. I 1956 kjøpte paret en ubeboelig øy med et steinbrudd som de brukte 50 år på å forvandle til et fargesprakende blomsterhav.

    Det var først etter mannens bortgang at Lady Susanna åpnet parken for allmenheten. Hun ville dele den kjærligheten og kunnskapen de begge hadde for hagebruk og musikk med andre likesinnede. I hagen på hele 16 000 kvadratmeter finner vi mer enn 500 arter av eksotiske planter.

    Etter besøket drar vi tilbake til Ischia havn, hvor vi tar hydrofoilen til Napoli. Storbyen Napoli er fylt av kontraster, preget av urgammel rikdom og fattigdom. Napoletanerne, som alltid har sett med mistro til landets autoriteter, ser på fotballspillere som halvguder! Ikke rart at byens største ”katedral” er San Paolo fotballstadion!

    På ettermiddagen har vi fritid for å besøke Napoli med sine karakteristiske nabolag. Da kan du velge å besøke det historiske sentrum som har fått tilnavnet "Italias Paris” på grunn av sine praktfulle slott, kirker, operahus og salonger, og det herlig brokete og sjarmerende nabolaget Spaccanapoli hvor vi finner byens sjel.

    I bakgatene her finner vi bittesmå "hull-i-veggen-bedrifter" som ofte flytter ut i gaten, skopussere, barberere og rare butikker under rader av fargerik klesvask. Veskene som selges her er kanskje ikke helt ekte, men pizzaen er definitivt ekte! Den napoletanske pizzaen er faktisk på UNESCOS verdensarvliste. Den ble til som en dyd av nødvendighet da man ikke alltid hadde råd til kjøtt eller tallerkener. Man skapte derfor en matrett av det man hadde; olivenolje, mozzarella, sardiner og verdens beste tomater!

    Alternativet er en tur som går opp i høydene rundt sentrum til de elegante forstedene hvor praktfulle villaer med palmehager klatrer oppover fjellsidene. Bydelen Chiaia strekker seg fra havnepromenaden og fortsetter opp mot Vomero, "Napolis tak", med spektakulær utsikt over Napoligolfen, byen og den travle havnen, med Capri og Vesuv i bakgrunnen.

    Overnatting på vårt hotell i Napoli.

    Besøk av La Mortella-hagen og deretter hydrofoil til Napoli
  • Dag 5: Avreise

    Transfer til Napoli flyplass med privat buss for hjemreise til Norge.

    Avreise