Skip to main content

Yorkshire og «Aidensfield» fra «Med hjartet på rette staden»

Bli med til Yorkshire og «Aidensfield» fra «Med hjartet på rette staden»

Er du en av de mange svorne tilhengerne av NRKs TV-serie "Med hjartet på rette staden"? Da er dette helt klart reisen for deg!

🧡 Se fullt program lenger ned på siden.

Opplev naturskjønne Yorkshire

Innbyggerne i Yorkshire kaller fylket sitt for «God’s own country», og det er ikke uten grunn. Yorkshire er et av de mest naturskjønne områder i England, med daler og lyngheier i vakre grønnfarger. Et landskap som på mange kan virke kjent fordi det har vært bakgrunn i så mange populære TV-serier og filmer, og har inspirert forfattere som Jane Austen og Agatha Christie.

Noen vil glede seg litt ekstra til denne reisen da vi skal besøke «Aidensfield», kjent fra NRKs «Med hjartet på rette staden». 18 sesonger og 372 episoder av serien ble spilt inn i den fiktive byen.

Chatsworth – Slottet som inspirerte Jane Austin

På denne eventyrreisen vil du i tillegg få oppleve det ærverdige England og det herskapelige slottet Chatsworth som er omkranset av en vakker hage med skulpturer. Det var her Jane Austin fikk inspirasjon til å skrive romanen «Pride and Prejudice» (Stolthet og Fordom), som senere ble spilt inn her med Keira Knightley i rollen som Elisabeth Bennet.

Vi må også få med oss den Idylliske fiskelandsbyen Withby hvor oppdagelsesreisende James Cook seilte ifra, og vakre York med vindskjeve hus i bindingsverk, og den mektige katedralen York Minster. 

Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en reiseleder med til enhver tid det er program, og vi opplever de ulike reisemålene sammen. Vi møter fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke, noe som gjør reisen interessant og uforglemmelig.

En gruppereise passer like godt for deg som reiser alene og deg som tar med deg partner eller en venn. På våre hyggelige, felles samlinger er det lett å bli kjent med andre. Det er også satt av tid til egentid, slik at du får nyte din ferie akkurat slik det passer for deg.

🧡 Klikk her for å se alle våre temareiser

Fulltekstsøk

Om hotellet

Om hotellet

Crowne Plaza Harrogate

Hotellet ligger i sentrum av Harrogate og har restaurant, bar og utendørs terrasse. Rommene er innredet i duse farger, har klimaanlegg, kaffe- og tekoker. Restauranter og butikker finner du i gangavstand fra hotellet.

Adresse:
King's Rd, Harrogate HG1 1XX, Storbritannia

Om reiseleder

Om reiseleder

Reiseleder Michele Thomson

Guiden vår på denne herlige reisen heter Michele, er engelsk og møter dere på flyplassen i Manchester. Hun er med under hele oppholdet og bor på samme hotellet.

Til daglig bor hun i Yorkshire, og er en sprudlende dame som er genuint opptatt av historie og som tar godt vare på våre gjester. Hun er utdannet fra universitetet og har autorisasjon til å guide på stedene vi skal besøke. 

Michele Thomsom guider på engelsk.

🧡 Klikk her for å se alle våre temareiser

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Guiden vår på denne turen heter Michele, er engelsk og møter dere på flyplassen i Manchester. Hun er med under hele oppholdet og bor på samme hotellet.

  Det tar ca 1.5 time å kjøre til Harrogate fra flyplassen i Manchester. Byen ligger geografisk fint til i forhold til ukens program.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Harrogate

  Etter frokost blir det sightseeing til fots i Harrogate.

  Harrogate er en vakker viktoriansk spa-by som ligger i hjertet av Yorkshire, der herskapelige hus ligger side om side, og kjent for sine varme kilder, butikker og tesalonger. Vi anbefaler «afternoon tea» på berømte Betty’s Tea Rooms.

  Viste du at man siden 2013 har jevnlig stemt frem byen som «det lykkeligste stedet å bo»? Samtidig ble Harrogate i 2013 erklært som det tredje mest romantiske stedet i verden, og den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix fant sted her i 1982!

  Lunsj på egen hånd etter sightseeing, og vi har felles middag på hotellet på kvelden.

  ❗ Frokost og middag inkludert

  Harrogate
 • Dag 3: «Aidensfield» og Withby

  I dag går turen til vakre «Aidensfield», eller Goathland som byen i dag heter. Det er ca 1,5 time å kjøre.

  Hvem husker ikke TV serien « Med hjartet på rette staden», en av de mest populære TV serier på NRK. I dag kan man ta seg en «pint» på puben uten av «politibetjent Ventress» arresterer deg eller du får tilsnakk av den godhjertede skurken «Greengrass». Byens innbyggere var statister i serien så det kan hende vi støter på noen av dem. Jernbanestasjonen «Goathland» ble benyttet når man spilte inn serien, og er stasjonen hvor Harry Potter gikk av toget for å komme til Galtvort-skolen.

  Vi fortsetter deretter til fiskelandsbyen Withby. Her skal vi innta dagens lunsj og «fish and chips» står på menyen. De som har lyst kan bli med guiden opp trappene som fører oss til et utsiktspunkt hvor man ser hele kysten. Her ligger ruiner av den gotiske katedralen som sies å være stedet hvor forfatteren Bram Stoker skrev romanen om grev Dracula. Han kom til Withby for over 100 år siden og hørte historien om en russisk båt som hadde forlist på mystisk vis utenfor kysten. Dette inspirerte til en smågrøssende roman som man i dag kan føle på ved stormfulle dager i Withby. Men når været er fint er stedet et yndet sted å være. Man finner også en statue av eventyreren James Cook som seilte fra byen. Han var den første som seilte jorda rundt i begge retninger og satte Australia på kartet.

  Vi er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen. Middag på egen hånd.

  ❗ Frokost og lunsj inkludert

  «Aidensfield» og Withby
 • Dag 4: York

  York star på programmet i dag, eller «Jorvik» som byen het i vikingtiden.

  Våre forfedre gjorde byen til et handelssenter, og den rikeste i England for tusen år siden. I dag er York en sjarmerende by som står på listen over verneverdige byer i England.

  Vi skal spasere gjennom sentrum og innom York Minster - katedralen og den idylliske gaten «Shamles» med vindskjeve hus i bindingsverk så smal at man kan hilse på naboen på den andre siden! Tidligere var det byens håndverksstrøk, hvor bakere, smeder og slaktere tjente til livets opphold. I dag består gaten av butikker og puber.

  Vi skal også besøke vikingmuseet Jorvik Viking Centre. Her har man basert utstillingen på de store utgravningene i byen fra vikingtiden. Nærmere en viking er det vanskelig å komme, der vi blir tatt med tilbake i tid og vandrer 5 meter under gatenivå og kjenner lukten av skinn og bakervarer, med barn som leker og hunder som jager katter. Slik dagliglivet var den gang.

  Lunsj og middag på egen hånd i York og Harrogate.

  York
 • Dag 5: Chatsworth House og Bakewell

  I dag går turen til nasjonalparken Peak District.

  Vakkert landskap som består av morener, daler, grønne enger og elver. Første stopp på turen er Bakewell i Derbyshire, med små, trange brosteinsbelagte gater og steinhus. Byen er berømt for sin «Bakewell Pudding» som er en deilig dessert. Det er mange som sier de har den originale oppskriften, men den tilhører gjestgiveriet Rutland Arms, der Jane Austin bodde da hun skrev «Stolthet og Fordom».

  Vi spiser lunsj før vi skal videre til Chatsworth House som eies av hertugen av Devonshire og har vært i familien i 500 år, og ligger nydelig til i Peak District. Slottet er omkranset av en vakker hage med skulpturer. Det var her Jane Austin fikk inspirasjon til å skrive romanen «Pride and Prejudice» (Stolthet og Fordom) som senere ble spilt inn her med Keira Knightley i rollen som Elisabeth Bennet. Felles avskjedsmiddag på hotellet

  Frokost, lunsj og middag inkludert

  Chatsworth House og Bakewell
 • Dag 6: Hjemreise

  Frokost og utsjekk.

  Du får formiddagen til fri disposisjon, før vi kjører til Manchester og reiser hjem med mange gode minner i bagasjen.


  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
4/9-2024OsloAidensfieldMer enn 818 750,-Bestill