Skip to main content

Vandretur på Den franske riviera

Bli med oss på vandring gjennom Côte d'Azurs fantastiske byer og naturområder.

Velkommen til en herlig reise som kombinerer deilige vandreturer med kulturelle besøk på Den franske rivieraen. Her skal du få oppleve flotte landsbyer og se flere av områdets vakre hager og villaer.

Nice, Antibes, Cannes, Monaco og Menton er bare noen av stedene som får oss til å drømme om Den franske rivieraen, eller Côte d'Azur, som franskmennene selv kaller det. Gled deg til vakkert hav og sol som varmer, og overdådige middelhavshager og fantastiske villaer i belle epoque-stilen. 
 
Vi starter å gå fra den fargerike kystbyen Menton, og reisen slutter med en siste overnatting og byopplevelse i riveraens hovedstad, Nice.

🧡Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen.

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.Den Franske Rivieraen, en fest for sansene

Den franske rivieraen, også kalt Côte d'Azur, er en solfylt kyststrekning ved Middelhavet i det sørøstlige hjørnet av Frankrike. Mellom den steinete kystlinjen finner du viker med vakre sandstrender, og i det glitrende havet kan du se hvite yachter som dupper i takt med bølgene. 

Byene er preget av arkitekturstilen «la belle époque», og flere hundre år gamle landsbyer kroner toppene av det robuste landskapet, hvor innbyggere pleier oliventrær og drueranker. Fra museer til slott, villaer og hager, skjønnheten i både natur og kultur på Den franske rivieraen er rundt deg hvor enn du ser.

Området omfatter berømte byer som St. Tropez, Cannes, Nice og Monaco, samt roligere steder som Grasse og Menton. Naturområdene mellom Grasse og Menton har bevart sin autentisitet og gir de hundre år gamle stiene vi skal gå på en fantastisk utsikt.

Det er mye mer enn gåturer å nyte på Côte d'Azur! Vi skal også innom restauranter, kafeer og koselige markeder som florerer av kortreiste råvarer og lokal mat.

🧡Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇


Hvem passer denne vandreturen for?

Denne reisen passer for deg som er glad i å kombinere lette vandreturer i flott natur med flere kulturelle besøk. Turen passer både for enslige, par og alle aldersgrupper, men det er ikke anledning til å medbringe barn. 

Fotturene er ganske lette, med korte dagsetapper og mye tid til disposisjon for bading, shopping eller bare avslapping - det er opp til deg! Etappene på denne turen passer for alle med god helse og en helt normal grunnkondisjon. Vandringene går i relativt lett terreng, uten mye stigning. Dagsetappene er ikke lange, men kan varierer mellom 2-4 timer.

🧡 Denne vandreturen har vanskelighetsgrad 1.
Les om de ulike vanskelighetsgradene og hva de innebærer her.

Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en norsktalende reiseleder med til enhver tid, og vi opplever de ulike reisemålene i samlet flokk. Reiseleder er med på alle turer, og spiser også sammen med gruppen på alle de inkluderte måltidene. Vi møter fantastiske, lokale guider som sitter inne med imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke.

Det blir også et par dager til egen disposisjon og hvile, slik at du kan nyte din ferie akkurat slik du ønsker.

Turen passer like godt for deg som reiser alene, som for deg som reiser med partner eller venner. Reiser passer for alle aldersgrupper, men det er ikke anledning til å medbringe barn. Siden dette er en gruppereise, er det lett å bli kjent med andre. På vandringene kommer man lett i snakk, og siden vi skal nyte flere måltider sammen, blir vi fort en hyggelig gjeng.

🧡 Lenger ned på siden finner du fullt program for reisen, samt informasjon om hotellet. 👇

Fulltekstsøk

Om hotellene

Best Western Hotel Méditerranée i Menton

Best Western Hotel Méditerranée, med sine 89 rom i moderne og varme omgivelser, ligger i hjertet av den søte byen Menton i umiddelbar nærhet av gamlebyen og strandpromenaden.                         

Hotellet har en flott terrasse med panoramautsikt, solsenger, restaurant og bar.                                                                                                   
Alle rommene har minibar og TV, klimaanlegg og eget bad med hårføner.

Restauranten Le 5 i brasseriestil tilbyr en tradisjonell meny med middelhavsretter med en smak av Provence. Kokken tilbereder balanserte måltider og hjemmelagde desserter, ofte med sitrusfrukter fra Menton.

Adresse:
5 rue de la République 
06500 Menton


Hotel Monsigny i Nice

Hotel Monsigny Nice ligger i hjertet av en rolig, delvis gågate i sentrum av Nice.

Et steinkast fra et typisk provençalsk marked, nær Avenue Jean Médecin og dens mange butikker, ligger Hotel Monsigny, kun noen få minutter fra den berømte Promenade des Anglais.

De lydisolerte rommene er utstyrt med flatskjerm-TV, air condition, gratis WIFI, telefon, safe, hårføner og svært komfortabelt sengetøy.

Hotellet har restaurant, og en herlig, solfylt terrasse. Du kan nyte noe å drikke i baren på terrasse i 7. etasje og få en vakker utsikt på kjøpet.

Restaurant La Verrière tilbyr tradisjonell regional mat og middelhavsmat.

Adresse:
17 Avenue Malaussena
06000 Nice

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Avreise fra Norge til Nice.

  Busstransport fra Nice flyplass til Menton og innsjekking på hotellet.

  Middag og overnatting på hotell i Menton.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Vandring i Le Cap Ferrat

  Frokost på hotellet.

  Dagen begynner med tog fra hotellet til Beaulieu-sur-Mer.

  Dagens etappe går langs kyststien til Le Cap Ferrat, en sjarmerende halvøy på den franske rivierae, som skiller Beaulieu-sur-Mer fra Villefranche-sur-Mer.

  Mange kunstnere er blitt inspirert av landskapene her, og flere av dem bodde her på halvøya. Vi kan nevne storheter som Henri Matisse, Chagall, Picasso, Odysséas Elýtis og Charlotte Salomon.

  Vi passerer byen Saint Jean Cap Ferrat med sine fargerike hus og trange gater. Under turen besøker vi også Villa Ephrussi de Rotschild, bygget i 1912 og inspirert av italiensk klassisisme med store tematiske hager.

  Togtransport fra Villefranche-sur-mer til Menton.

  Overnatting på hotell i Menton.

  ❗ Vandring i Le Cap Ferrat | 4 t | 9 km | +71 m / -85 | Frokost og pikniklunsj

  Vandring i Le Cap Ferrat
 • Dag 3: Vandring fra Èze til Èze Bord de mer

  Frokost på hotellet.

  I dag starter vi med busstransport fra Menton til den middelalderske landsbyen Èze.

  Vandreturen i dag er nedstigningen fra Eze til Eze Bord de mer, via Nietzsche-stien, som har fått navnet sitt fra den tyske filosofen, Friedrich Nietzsche, som visstnok klatret denne stien daglig da han bodde på Rivieraen på slutten av det nittende århundre. Herfra nyter vi en fantakstisk utsikt over havet og den franske kysten. Stien er ganske bratt så pass på knær når du går ned!

  Vel nede besøker vi den eksotiske hagen til Eze, som ligger 429 meter over havet, en vidunderlig hage og stedet hvor skulpturer av Jean-Philippe Richard og eksotiske planter sameksisterer harmonisk med utsikt over Middelhavet.

  Vi rekker også et tur innom parfymefabrikken Fragonard, som har holdt åpent siden 1926, og er vel verdt et besøk.

  På vei tilbake til Menton får vi med oss Monaco, et lite, men glamorøst fyrstedømme på den franske rivieraen, hvor de rike og berømte går side om side med lokalbefolkningen og turister.

  Middag og overnatting på hotell i Menton.

  ❗ Vandring Èze – Eze Bord de mer | 1 t | 2,4 km | +14 m / -300 m | Frokost, piknklunsj, middag

  Vandring fra Èze til Èze Bord de mer
 • Dag 4: Fridag

  Frokost på hotellet.

  I dag er det satt av tid for deg å feriere litt på egen hånd. Slapp av med soling og svømming, eller utforsk gatene i Mentons gamleby. Det historiske sentrumet består av en labyrint av trange gater og torg, og kanskje finner du noe fint å kjøpe med deg til de hjemme?

  Reiseleder gir deg nyttige tips, om du ønsker det.

  Overnatting på hotell i Menton

  Fridag
 • Dag 5: Panoramisk vandretur fra Castellar til Menton

  Frokost på hotellet.

  Dagen begynner med en kort busstransport til landsbyen Castellar, på høyden av Menton.

  Deretter følger en vakker nedstigning fra Castellar til Menton, med panoramautsikt over Mentonbukten, Cap Martin og det vakre Middelhavet.

  Nedstigning via Baousset og den vakre ortodokse kirkegården i Menton.
  På slutten av turen skal vi besøke Villa Serena i Menton, nær grensen til Italia. Bygget i 1886 for familien til Ferdinand de Lesseps, står denne Belle Epoque-konstruksjonen med klokketårnutkikk i grønne omgivelser som vender mot havet. Vi er nå i utkanten av byen, i et distrikt som heter "La Petite Afrique", og hagen viser fram en viktig samling av palmer, cycader og eksotiske planter. Dette blir en flott opplevelse!

  Overnatting på et hotell i Menton.

  ❗ Vandring Castellar - Menton | 3,5 - 4 t | 8 km | +150 m / -450 m | Frokost og piknklunsj

  Panoramisk vandretur fra Castellar til Menton
 • Dag 6: Vandring fra Villefranche-sur-Mer til Nice

  Frokost på hotellet.

  Etter en kort togtur til Villefranche-sur-Mer, tar vi den vakre kyststien til Nice. Den storslåtte panoramautsikten over Nice-bukten og det turkise vannet vil følge oss gjennom hele vandringen.

  Middag og overnatting på hotell i Nice.

  ❗ Vandring Villefranche sur mer – Nice | 2-3 t | 11 km | +150 m / -120 m | Frokost og middag

  Vandring fra Villefranche-sur-Mer til Nice
 • Dag 7: Fridag

  Frokost på hotellet.

  I dag får du tid på egen hånd i fabelaktige Nice.

  Du vil ha tid til å besøke byen, handle litt, bare eller gå en rusletur på Promenade des Anglais, ved siden av stranden.

  Reiseleder gir deg nyttige tips, om du ønsker det.

  Overnatting på hotell i Nice.

  Fridag
 • Dag 8: Hjemreise

  Frokost på hotellet.

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet i Nice og tar felles buss til Nice flyplass, og så bærer det hjem til Norge igjen.

  Hjemreise