Skip to main content

Smakfull mat- og vinreise til Piemonte

Nyt mat og vin i Piemonte

Italienske Piemonte, og ikke minst området rundt Alba og Barolo, er et paradis for mat- og vinelskere! Herfra får vi noen av verdens beste viner, som Barolo og Barbaresco. Området bugner dessuten av eksklusive matvarer. Hvem får ikke vann i munnen av å høre om hvite trøfler, lokale oster, entrecôte, fransk nougat og sjokolade? Alt dette og mer til skal vi smake på i løpet av seks innholdsrike dager!

🧡 Se fullt program lenger nede på siden 👇 

Høydepunkter på denne gruppereisen

🍷 Vinsmaking i verdensklasse: Opplev Barolo og Barbaresco – to av verdens mest anerkjente rødviner – samt flere andre lokale perler. Vi besøker både moderne og tradisjonelle vinhus og lærer om produksjonen fra drue til flaske.
🍽️ Gourmetopplevelser med lokale råvarer: Smak på hvite trøfler, piemontesiske oster og pølser, fransk nougat, hasselnøtter, sjokolade – og mye mer.
👩‍🍳 Matlagingskurs hos Barolo-produsent: Lær å lage ekte piemontesiske retter fra bunnen av sammen med lokal kokk, med vinsmaking underveis og festmiddag til slutt.
🏛️ Historiske og sjarmerende Alba: Bo midt i den livlige, gamle byen Alba med sine romerske røtter, middelaldergater, delikatessebutikker og trivelige vinbarer.
🧑‍🌾 Trøffeljakt med lokalkjent jeger og hund: Bli med ut i felt og let etter det «hvite gullet» – med smaksprøver og vin til.
🥃 Grappasmaking hos topp-produsent: Lær hvordan grappa lages, og hvordan man smaker seg frem til de edleste variantene.
🏰 Kulturelle besøk til historiske slott: Opplev Grinzane Cavour – både museum og sete for den lokale trøffelridderordenen – og Barolo-slottet med regionalt vinotek.
🍽️ 8-retters festmiddag med vinpakke: Nyt en overdådig middag med utsikt over vinmarkene, med nøye utvalgte viner til hver rett.

Kulinariske opplevelser i Piemonte 

I Piemonte blir gode, gamle italienske kjøkkentradisjoner og kortreiste kvalitesprodukter kombinert med fransk eleganse. Tar du det beste av det beste fra disse to mattradisjonene, kan resultatet bare bli velsmakende. Det kanskje aller beste kvalitetsstempelet er at mange franske turister kommer til Piemonte for å spise og drikke godt og kjøpe områdets viner, som de tar med seg hjem til Frankrike. 

Inkludert: Kurs i italiensk kokkekunst

Kanskje du har lyst til å briljere litt med italiensk kokkekunst etter å ha vært på denne reisen? Den siste dagen besøker vi en familiedrevet Barolo-produsent, og under kyndig veiledning av kokken deres lærer vi å tilberede piemontesiske spesialiteter. Det blir mange små pauser med vinsmaking av nye viner før fellesmiddagen, der vi får nyte de deilige rettene vi har laget.

🧡 Se fullt program lenger nede på siden 👇 

Opplev Alba – den vakre hovedstaden i Piemonte

Hotellet vårt ligger sentralt i områdets hovedstad Alba, som ble grunnlagt under romerne. Vi finner flere romerske utgravninger i byen, men den bærer også tydelig preg av middelalderen med sine trange gater. Alba har tett i tett med butikker som selger lokal vin og kortreiste delikatesser, og utvalget av gode restauranter og koselige vinbarer er også meget godt.

🧡 Les mer om hotellet lenger nede på siden 👇


Gruppereise med Story Travel

På denne reisen drar vi rundt i samlet flokk, og en skandinavisktalende reiseleder er med til enhver tid. Vi møter også fantastiske lokale guider som har imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke. En gruppereise med Story Travel passer godt både for deg som reiser alene og for dere som reiser sammen. På våre hyggelige felles samlinger er det lett å bli kjent med andre. Det er også satt av tid til egentid, slik at du får nyte ferien akkurat slik det passer for deg.

Fulltekstsøk

Om hotellet

Hotel Callissano

Et førsteklasses hotell som ligger i sentrum av Alba. Hotellet har bar, snackbar og treningsrom. Alle rom er store og har dusj/WC, telefon, TV/radio, wifi og aircondition.

Adresse:
Via Pola 8,
12051 Alba,
Italia

 

Dagsprogram

  • Dag 1: Ankomst Italia

    Vi ankommer flyplassen Malpensa i Milano, og kjører i ca. to timer til Alba. Etter innsjekking og litt tid til å slappe av, blir det velkomstmiddag på byens historiske vinbar. Her får vi servert lokale oster og skinker.

    ❗Velkomstmiddag inkludert

    Ankomst Italia
  • Dag 2: Vinsmaking i Barolo

    Vi starter dagen med å besøke slottet i Grinzane Cavour, en av Barolo-områdets elleve kommuner. Det var her ideen om lokal kvalitetsvin oppsto på 1800-tallet. I dag er slottet et regionalt landbruks- og vinmuseum.

    Etter slottsbesøket fortsetter vi til selve Barolo. Også der besøker vi slottet, som blant annet huser det regionale enonteket, eller vinoteket. Her får vi lære hvordan Barolo-vinen produseres og blant annet hva jordsmonnet betyr for utviklingen av smaken. Deretter får vi smaksprøver på vin som er laget utfra tre forskjellige grunnforhold.

    Det blir tid til en god lunsj på egen hånd på en av Barolos mange koselige restauranter. Deretter går turen videre til vinhuset som oppfant Barolo-vinen. Vi får se både de moderne og de historiske kjellerne. Vi får også smake på en Barbaresco, og en tradisjonell og en moderne Barolo.

    Om kvelden kan du selv utforske Albas mange trivelige restauranter, der du kan innta en bedre middag.

    ❗Frokost og vinsmaking inkludert

    Vinsmaking i Barolo
  • Dag 3: Besøk til Barbaresco

    I dag reiser vi til Barolos nabodistrikt Barbaresco. Vinen herfra kalles ofte Barolos lillebror, men det kan være litt misvisende, siden Barbaresco i seg selv er en utmerket vin. Vi besøker en av de anerkjente produsentene og smaker litt på vin før vi reiser videre til den koselige lille byen Neive, hvor vi får god tid til lunsj på egen hånd.

    Tilbake i Alba blir det tid til å kjøpe noen delikatesser til å ta med hjem og slappe av en liten stund før vi skal ut og spise på favorittrestauranten vår. Her skal vi nyte en åtte retters middag akkompagnert av en rekke ulike viner og lokal grappa.

    ❗Frokost, vinsmaking og middag inkludert

    Besøk til Barbaresco
  • Dag 4: Trøffeljakt og grappasmaking

    Vi starter dagen på en nøtteplantasje, der vi møter en trøffeljeger og hunden hans. Vi lærer om jordens gull før vi hjelper jegeren og hunden med å finne og grave opp de eksklusive soppene. Det blir også smaksprøver med litt lokal vin.

    Deretter besøker vi en liten familieprodusent av Barolo. Her kommer vi ut i felten og lærer om alt det manuelle og praktiske arbeidet som skal til for å produsere en god flaske Barolo. Vi får også smake på noen av vinene sammen med noe å bite i.

    På vei tilbake mot Alba tar vi en liten avstikker til en av områdets beste grappaprodusenter. Vi lærer hvordan Italias edleste konjakk produseres, og også hvordan man smaker på sterke drikker på riktig måte.

    I Alba er resten av dagen fri til egen disposisjon

    ❗Frokost, vinsmaking og lunsj inkludert

    Trøffeljakt og grappasmaking
  • Dag 5: Eksklusivt matlagingskurs

    Morgenen er til egen disposisjon, og vi spiser lunsj hver for oss.

    Ettermiddagen og kvelden blir helt spesiell, lærerik og koselig. Vi besøker nemlig en familiedrevet Barolo-produsent, og under kyndig veiledning av kokken deres lærer vi å tilberede piemontesiske spesialiteter. Det blir mange små pauser med smaking av nye viner, før en hyggelig fellesmiddag, der vi roser oss selv for de deilige rettene vi har tilberedt i løpet av ettermiddagen.

    ❗Frokost, matlagingskurs og middag inkludert

    Eksklusivt matlagingskurs
  • Dag 6: Frokost og hjemreise

    Etter frokost reiser vi mot flyplassen og videre hjem til Norge.

    ❗Frokost inkludert

    Frokost og hjemreise

Tilvalg og tillegg

Rumsval

  • Dobbeltrom
    Dobbeltrom
    Pris: 0,-
  • Enkeltrom
    Enkeltrom
    Pris: 4 200,-

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
10/9-2025OsloVin og mattur i Piemonte Få plasser!19 950,-Bestill