Vi ankommer flyplassen Malpensa i Milano, og kjører i ca. to timer til Alba. Etter innsjekking og litt tid til å slappe av, blir det velkomstmiddag på byens historiske vinbar. Her får vi servert lokale oster og skinker.
❗Velkomstmiddag inkludert
Vi starter dagen med å besøke slottet i Grinzane Cavour, en av Barolo-områdets elleve kommuner. Det var her ideen om lokal kvalitetsvin oppsto på 1800-tallet. I dag er slottet et regionalt landbruks- og vinmuseum.
Etter slottsbesøket fortsetter vi til selve Barolo. Også der besøker vi slottet, som blant annet huser det regionale enonteket, eller vinoteket. Her får vi lære hvordan Barolo-vinen produseres og blant annet hva jordsmonnet betyr for utviklingen av smaken. Deretter får vi smaksprøver på vin som er laget utfra tre forskjellige grunnforhold.
Det blir tid til en god lunsj på egen hånd på en av Barolos mange koselige restauranter. Deretter går turen videre til vinhuset som oppfant Barolo-vinen. Vi får se både de moderne og de historiske kjellerne. Vi får også smake på en Barbaresco, og en tradisjonell og en moderne Barolo.
Om kvelden kan du selv utforske Albas mange trivelige restauranter, der du kan innta en bedre middag.
❗Frokost og vinsmaking inkludert
I dag reiser vi til Barolos nabodistrikt Barbaresco. Vinen herfra kalles ofte Barolos lillebror, men det kan være litt misvisende, siden Barbaresco i seg selv er en utmerket vin. Vi besøker en av de anerkjente produsentene og smaker litt på vin før vi reiser videre til den koselige lille byen Neive, hvor vi får god tid til lunsj på egen hånd.
Tilbake i Alba blir det tid til å kjøpe noen delikatesser til å ta med hjem og slappe av en liten stund før vi skal ut og spise på favorittrestauranten vår. Her skal vi nyte en åtte retters middag akkompagnert av en rekke ulike viner og lokal grappa.
❗Frokost, vinsmaking og middag inkludert
Vi starter dagen på en nøtteplantasje, der vi møter en trøffeljeger og hunden hans. Vi lærer om jordens gull før vi hjelper jegeren og hunden med å finne og grave opp de eksklusive soppene. Det blir også smaksprøver med litt lokal vin.
Deretter besøker vi en liten familieprodusent av Barolo. Her kommer vi ut i felten og lærer om alt det manuelle og praktiske arbeidet som skal til for å produsere en god flaske Barolo. Vi får også smake på noen av vinene sammen med noe å bite i.
På vei tilbake mot Alba tar vi en liten avstikker til en av områdets beste grappaprodusenter. Vi lærer hvordan Italias edleste konjakk produseres, og også hvordan man smaker på sterke drikker på riktig måte.
I Alba er resten av dagen fri til egen disposisjon
❗Frokost, vinsmaking og lunsj inkludert
Morgenen er til egen disposisjon, og vi spiser lunsj hver for oss.
Ettermiddagen og kvelden blir helt spesiell, lærerik og koselig. Vi besøker nemlig en familiedrevet Barolo-produsent, og under kyndig veiledning av kokken deres lærer vi å tilberede piemontesiske spesialiteter. Det blir mange små pauser med smaking av nye viner, før en hyggelig fellesmiddag, der vi roser oss selv for de deilige rettene vi har tilberedt i løpet av ettermiddagen.
❗Frokost, matlagingskurs og middag inkludert
Etter frokost reiser vi mot flyplassen og videre hjem til Norge.
❗Frokost inkludert