!(function () { var o = (window.tdl = window.tdl || []); if (o.invoked) window.console && console.error && console.error("Tune snippet has been included more than once."); else { (o.invoked = !0), (o.methods = ["init", "identify", "convert"]), (o.factory = function (n) { return function () { var e = Array.prototype.slice.call(arguments); return e.unshift(n), o.push(e), o; }; }); for (var e = 0; e < o.methods.length; e++) { var n = o.methods[e]; o[n] = o.factory(n); } o.init = function (e) { var n = document.createElement("script"); (n.type = "text/javascript"), (n.async = !0), (n.src = "https://js.go2sdk.com/v2/tune.js"); var t = document.getElementsByTagName("script")[0]; t.parentNode.insertBefore(n, t), (o.domain = e); }; } })(); tdl.init("https://tracking.noraff.com"); tdl.identify();

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Etter ankomst i Malaga møter vi Story Travels erfarne reiseleder som sørger for transport til hotellet. Vi skal bo på et hyggelig hotell 20 minutter fra flyplassen, i Fuengirola, som vil være vår base denne uken. På ettermiddagen gjør vi oss litt kjent i Fuengirola før det blir hyggelig middag på hotellet.

 • Dag 2: Besøk på Alhambra

  Etter frokost setter vi kursen mot Granada, maurernes siste bastion, med det nesten evig snøkledde Sierra Nevada i bakgrunnen. Granada domineres av den «røde borgen» Alhambra, som skjuler eventyrlige slottsgemakker og intime patios. Høyere oppe i åsen ligger «den himmelske hagen» Generalife, de mauriske herskernes tidligere sommerpalass med sypressalléer, velstelte blomsterbed og vakre fontener. Vi besøker selvfølgelig Alhambra og etterpå spiser vi autentisk tapas til lunsj på en lokal restaurant. Det blir tid til litt fritid før vi setter kursen tilbake til hotellet.

 • Dag 3: Cordoba og besøk i La Mezquita

  Etter frokost går turen gjennom et tiltalende, nesten eksotisk andalucisk landskap og oliventrær så langt øyet kan se. I Cordoba under den mauriske glansperioden på 800- til 1100-tallet ble et av datidens mest imponerende byggverk skapt – moské-katedralen La Mezquita.
  Moskéens indre, som i størrelse kun overgås av moskéen i Mekka, er tilsynelatende en endeløs skog av søyler. Ved siden av moskéen ligger de gamle mauriske og jødiske kvartalene. På en tur i de trange gatene, mellom hvitkalkede hus med blomsterdekorerte patios, gjenskapes stemningen fra maurernes tid. Vi spiser deilig lunsj på en lokal restaurant.
  Middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 4: Fridag

  Vår dyktige reiseleder hjelper til med gode forslag til lokale turer, eller kanskje bare en shoppingdag? Området er kjent for sin nydelige geitost og flere gater dufter av lokale karamelliserte mandler, så hva med en tur innom et marked for noen spiselige suvenirer å ta med hjem?
  Middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 5: Frigiliane og Nerja

  Etter frokost kjører vi nordøstover langs kysten. Frigiliana er en klassisk hvit landsby som er blitt kåret til Spanias vakreste i flere kåringer, og det er godt mulig at den er det. Hvitkalkede hus og smale gater der blomster i alle regnbuens farger duver utover veggene gjør sitt til at svært mange turister forelsker seg i den lille fjellandsbyen.
  Landsbyen var opprinnelig maurisk og arven henger fremdeles igjen i både kunst og arkitektur. Etter litt tid på egenhånd går turen vår videre nedover til kysten og til en annen hvit by. Fra Europas balkong midt i Nerja sentrum kan man speide utover Middelhavet. Hit trekkes tusenvis av turister hvert år for å få en smak av den hvite lille byen, det blå havet og strendene som ligger mellom berg og steiner. Vi skal selvfølgelig også besøke den berømte Grotten i Nerja. Lunsj på en lokal restaurant.
  Middag på hotellet om kvelden

 • Dag 6: Malaga

  Etter frokost blir det en halvdags utflukt til Malaga – fødebyen til Picasso. Byen er en av verdens eldste byer og har derfor en mengde historie å by på. Vi tar oss en tur gjennom det historiske sentrum som har blitt smakfullt restaurert i nyere tid, hvor man også kan nyte ypperlig tapas og gode shoppingmuligheter. Det blir tid på egenhånd før vi reiser tilbake til hotellet (lunsj er ikke inkludert i dag).

 • Dag 7: Drømmebyen

  Vi setter kursen for magiske Ronda etter frokost denne siste turdagen. Byen er viden kjent for sin vakre beliggenhet 723 meter over havet, ved en dyp ravine som deler byen i to. Mange forfattere har lovprist Rondas spesielle skjønnhet, blant annet østerrikeren Rainer Maria Rilke som ga den tilnavnet «drømmebyen». Med sin flere hundre år gamle historie er Ronda en perle blant de andalusiske byene. De to hovedattraksjonene her er Puente Nuevo, den nye broen, som forbinder La Ciudad med den nyere bydelen El Mercadillo. Så veldig ny er broen riktignok ikke, for den ble ferdigstilt allerede i 1793.
  Ronda spilte en viktig rolle i utviklingen av tradisjonell tyrefekting i Spania, og har tyrefekterarenaen Plaza de Toros som en av Spanias eldste. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant.
  Middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 8: Hjemreise

  Etter frokost har vi dagen til egen disposisjon, ettersom vi først reiser til flyplassen sent på ettermiddagen og flyr hjem til Norge.
  Vi tar forbehold om at rekkefølgen i programmet kan endres.