Skip to main content

Vandretur på Algarvekysten

Algarve-provinsen i det sørlige Portugal, er påvirket av Middelhavets livsstil. Her vil man raskt omfavne det langsomme tempoet og den avslappede atmosfæren – og det passer perfekt til vandreturer langs en av de mest naturskjønne kyststrekninger i Europa.

De daglige vandringene er på 6-11 kilometer og tar omtrent 4 timer. Vi vandrer delvis langs vannkanaler, og delvis på mindre stier som gir oss fine opplevelser utenfor allfarvei. Med gode vandresko skal vi nyte flora, fugleliv og kystlandskap. Det blir også et par dager til egen disposisjon og hvile.

Hele Algarvekysten er 250 km lang og her avløses dramatiske klippelandskap med små bukter med beskyttede sandstrender. Det er ikke bare naturen som frister, men også det lokale kjøkkenet. Algarve er kjent for sunne og velsmakende retter med fersk fisk og lokale råvarer. I byene langs kysten er det mange gode lokale restauranter som byr på retter av ypperste klasse – så etter vandringen er mange muligheter for kulinariske opplevelser.

Alvor og HOTEL PESTANA DOM JOÃO II, er vårt utgangspunkt for vandringene. Hotellet ligger 10 minutters gange fra sentrum av denne lille byen. Hotellet ligger idyllisk til på stranden, er nyrenovert og har store rom. På vandredagene er det inkludert at du smører din egen niste fra frokost-buffeten.

Fulltekstsøk

Om hotellet

HOTEL PESTANA DOM JOÃO II, er et førsteklasses hotell som ligger 10 minutters gange fra byen Alvor. Hotellet ligger ved stranden og har restaurant, bar, utendørs og innendørs svømmebasseng, spa avdeling og treningsrom. Alle rom er store og har dusj/WC, telefon, TV/radio, wifi og aircondition.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Avreise fra Norge til Algarve. Transport til hotellet.
  Buffet-middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 2: Vandretur Burgau – Praia da Luz – Porto Mós

  Frokost. Vi starter vandringen i Burgau og går i dag til Praia da Luz, - begge opprinnelig små fiskelandsbyer. Praia da Luz har bevart sin sjarm, og er beskyttet av klippen Rocha Negra, som ble formet av lavastrøm fra en vulkan for 150 mill. år siden. Byen har trange gater og et fort som skulle avverge piratangrep. Vi går videre langs den vakre kysten til Porto Mós. Her kan vi beundre fargerike klipper, sjøfugler og blomster - og vi kan finne roen på den vakre stranden i Porto Mós.

  Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

  Middag på egenhånd.

  Vandretur Burgau – Praia da Luz – Porto Mós
 • Dag 3: Vandring på Monchique Trail

  Frokost. Vi kjører i dag en liten time til Serra de Monchique. Her er frodig grønn vegetasjon, svingete veier, små hvitkalkede hus og fuglesang. Fjellene er dekket av eukalyptustrær, korkeik og furutrær. Om våren er det også en overflod av lavendel, rosmarin og andre ville urter og blomster. Monchique-fjellene er også ett av stedene i Portugal hvor truede arter som hauk, ørn og øgler har funnet tilflukt.

  Distanse: 7 km. Varighet: 2,5 timer.

  Middag på egenhånd.

  Vandring på Monchique Trail
 • Dag 4: Dagen til egen disposisjon

  Frokost. Dagen til avslapping ved bassenget, på stranden eller til å nyte Alvor (10 min gange fra hotellet).

  Middag på en lokal restaurant (inkludert)

  Dagen til egen disposisjon
 • Dag 5: Vandring St. Vincent-kysten – Amoreira – Monte Clerigo – Arrifana

  Frokost. Vi følger i dag deler av kysten fra Cape St. Vincent med sanddyner og røft kystlandskap. Sterk vind, intens sol og hav har ført til tørt jordsmonn med saltbelegg. Her er det kun de tøffeste i planteverdenen som overlever - som rosmarin, timian og fjellroser. Vi fortsetter til elvemunningen av Amoreira – et paradis for fugleinteresserte (ta med kikkert!) – og til strendene Monte Clerigo og Arrifana.

  Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

  Middag på egenhånd.

 • Dag 6: Vandretur «Senhora da Rocha» til «Farol de Alfazina».

  Frokost. Vandringen starter ved kapellet Nossa Senhora da Rocha som ligger vakkert til på en klippe. Vi fortsetter til den lille kystbyen Benagil og til den vakre stranden, Carvalho, som ligger usjenert til. Vandringen avsluttes ved fyret Alfanzina.

  Distanse: 10 km. Varighet: 4 timer.

  Middag på egenhånd.

 • Dag7: Dagen til egen disposisjon

  Frokost. Dagen til avslapping ved bassenget, på stranden eller til å nyte Alvor (10 min gange fra hotellet).

  Avskjedsmiddag på en lokal restaurant (inkludert)

 • Dag 8: Avreise

  Etter frokost reiser vi til flyplassen for fly hjem til Norge