Skip to main content

Vin og Velvære i Ribera del Duero

Vakre Ribera del Duero er et spansk vindistrikt som ligger langs elva Dueros øvre løp, rett nord for Madrid. Distriktets viner kommer nesten utelukkende fra røde druer, og det meste av produksjonen er viet tinto fino, det lokale navnet på tempranillo.  

Tempranillo er en blå vindrue som er utbredt over hele Spania. Druen kalles ofte for «Spanias svar på cabernet sauvignon» og den har høy anseelse blant internasjonale vinkjennere. Druene har tykt skall og modner tidlig; druesortens navn er avledet av ordet «temprano» som betyr «tidlig» på spansk. 

Her skal vi besøke noen av de mest kjente vingårdene og bruke tid på å lære mer om området og tempranillodruen.


Bli også med Story Travel på rundreise i Andalucia i Sør-Spania, og nyt andalusisk landskap og historiske byer

Fulltekstsøk

Om hotellet

Hotel Bodega Torremolinos er mye mer enn et hotell på en hundre år gammel vingård i Ribera del Duero. Her vil du finne en komplett opplevelse der vinturisme blander seg med tradisjon, gastronomi og kultur som gir den unike opplevelsen.

Dette vingårdshotellet i Aranda de Duero, har store klassiske rom med bd/WC, telefon, TV, radio, aircondition, håtørrer, minibar og internett. Hotellet har videre en restaurant, bar og for ikke å glemme en stor vinkjeller...

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Vi reiser sen ettermiddag fra Oslo og etter ankomst i Madrid reiser vi i egen buss til Aranda de Duero og vår bodega og overnattingsted - Hotel Bodega Torremilanos.

  Reiselederen som møter oss på flyplassen vil underveis informere om program og praktiske opplysninger, og vil også fortelle litt om spanske skikker og ikke minst om vin- og mattradisjonene. Vel fremme sjekker vi inn og spiser en enkel middag.

 • Dag 2: Vestover i distriktet

  I dag reiser vi vestover og skal besøke to vakre vingårder som er lokalisert rundt den kjente vinbyen Pesquera. Vi starter med Bodega Emilio Moro. Denne bodegaen har en over 100 år lang tradisjon, og her har de også begynt med hvitviner de siste årene.
  Lunsjen i dag inntas på restaurant El Ambigu de La Posada de Pesquera, før vi setter kursen mot den siste vingården denne dagen og i dette vestlige området av Ribera del Duero – nemlig Bodega Tinto Pesquera. Denne familiedrevne vingården har hatt 50-årsjubileum og flere kritikere nevner deres vin som en av Spanias beste.

  På ettermiddagen reiser vil tilbake til hotellet vårt og spiser middag på kvelden

 • Dag 3: Penaranda de Duoro

  Etter frokost reiser vi nordover til provinsen Burgos og middelalderbyen Penaranda de Duero. Det historiske sentrum er meget vakkert og interessant, og vi skal bruke tiden til å gå rundt og beundre renessanse- og barokkhusene – for ikke å glemme det vakre hovedtorget – Plaza Mayor.
  Vi skal selvfølgelig besøke det vakre renessansepalasset Palacio de los Cindes de Miranda og selve slottet/borgen i byen, i tillegg til en bodega her - som faktisk ligger under bakken.

  Det blir god tid til lunsj på egenhånd i byen, før vi på ettermiddagen stopper ved en moderne bodega på vei tilbake til hotellet vårt – Bodega Portia.

  Middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 4: Penafiel

  I dag skal vi på tur til nok en middelalderby – Penafiel. Byen som en gang var et kommersielt og historisk sentrum, er blitt erklært som et sted av kulturell interesse. På sitt største hadde byen over 19 kirker, og byens berømte slott ble nasjonalmonument allerede i 1917.

  Slottets nåværende utseende er et resultat av en kombinasjon av flere byggeskikker fra 900- til 1400-tallet. Det er en meget godt bevart festning, som er mer enn 200 meter lang og er bygget i form av et skip. Det er flankert av to gårdsrom: Et mot nord, som inneholder de underjordiske reservoarene og lagerrommene, og et mot sør, som for tiden huser Provincial Wine Museum, og var der stallen var før. Vi skal selvfølgelig besøke dette vinmuseet. Det runde torget skal vi også besøke – her var tidligere den lokale tyrefekterarenaen.
  Vi rekker en bodega og litt vinsmaking før det blir tid på egenhånd til lunsj.

  På ettermiddagen skal vi besøke to bodegas før vi avslutter med avskjedsmiddag på hotellet vårt om kvelden.

 • Dag 5: Hjemreise

  Etter frokost setter vi kursen sørover mot flyplassen og videre flyreise hjem til Norge.