Skip to main content

Vin og Velvære i Ribera del Duero

Vakre Ribera del Duero er et spansk vindistrikt som ligger langs elva Dueros øvre løp, rett nord for Madrid. Distriktets viner kommer nesten utelukkende fra røde druer, og det meste av produksjonen er viet tinto fino, det lokale navnet på tempranillo.  

Tempranillo er en blå vindrue som er utbredt over hele Spania. Druen kalles ofte for «Spanias svar på cabernet sauvignon» og den har høy anseelse blant internasjonale vinkjennere. Druene har tykt skall og modner tidlig; druesortens navn er avledet av ordet «temprano» som betyr «tidlig» på spansk. 

Her skal vi besøke noen av de mest kjente vingårdene og bruke tid på å lære mer om området og tempranillodruen.


Bli også med Story Travel på rundreise i Andalucia i Sør-Spania, og nyt andalusisk landskap og historiske byer

Fulltekstsøk

Om hotellet

Hotel Bodega Torremolinos er mye mer enn et hotell på en hundre år gammel vingård i Ribera del Duero. Her vil du finne en komplett opplevelse der vinturisme blander seg med tradisjon, gastronomi og kultur som gir den unike opplevelsen.

Dette vingårdshotellet i Aranda de Duero, har store klassiske rom med bd/WC, telefon, TV, radio, aircondition, håtørrer, minibar og internett. Hotellet har videre en restaurant, bar og for ikke å glemme en stor vinkjeller...

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Vi reiser tidlig fra Oslo og etter ankomst i Madrid reiser vi i egen buss til Aranda de Duero og vår bodega og overnattingsted - Hotel Bodega Torremilanos.

  Reiselederen som møter oss på flyplassen vil underveis informere om ukens program og praktiske opplysninger, og vil også fortelle litt om spanske skikker og ikke minst om vin- og mattradisjonene. Vel fremme sjekker vi inn og slapper av, før vi møtes til lunsj på bodegaen vi skal bo på disse dagene.

  På ettermiddagen får vi omvisning og selvfølgelig også testing av bodegaens vinproduksjon.

  Middag blir servert tidlig kveld, siden det har vært en lang dag.

 • Dag 2: Vestover i distriktet

  I dag reiser vi vestover og skal besøke tre flotte vingårder som er lokalisert rundt den kjente vinbyen Pesquera. Vi starter med Bodega Condado de Haza, der en av vinene ble kåret til en av de beste Crianza-vinene i verden i 2008. Her får vi også en liten omvisning før vi reiser videre til Bodega Emilio Moro. Denne bodegaen har en over 100 år lang tradisjon, og her har de også begynt med hvitviner de siste årene.
  Vi reiser inn til middelalderbyen Penafiel for litt fritid og lunsj på egenhånd, før vi setter kursen mot den siste vingården denne dagen og i dette vestlige området av Ribera del Duero – nemlig Bodega Tinto Pesquera. Denne familiedrevne vingården har hatt 50-årsjubileum og flere kritikere nevner deres vin som en av Spanias beste.

  På ettermiddagen reiser vil tilbake til hotellet vårt og spiser middag på kvelden

 • Dag 3: Penaranda de Duoro

  Etter frokost reiser vi nordover til provinsen Burgos og middelalderbyen Penaranda de Duero. Det historiske sentrum er meget vakkert og interessant, og vi skal bruke tiden til å gå rundt og beundre renessanse- og barokkhusene – for ikke å glemme det vakre hovedtorget – Plaza Mayor.
  Vi skal selvfølgelig besøke det vakre renessansepalasset Palacio de los Cindes de Miranda og selve slottet/borgen i byen, i tillegg til en bodega her også - som faktisk ligger under bakken.

  Det blir god tid til lunsj på egenhånd i byen, før vi på ettermiddagen stopper ved en moderne bodega på vei tilbake til hotellet vårt – Bodega Portia.

  Middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 4: Penafiel

  I dag skal vi på tur til nok en middelalderby – Penafiel. Byen som en gang var et kommersielt og historisk sentrum, er blitt erklært som et sted av kulturell interesse. På sitt største hadde byen over 19 kirker, og byens berømte slott ble nasjonalmonument allerede i 1917.

  Slottets nåværende utseende er et resultat av en kombinasjon av flere byggeskikker fra 900- til 1400-tallet. Det er en meget godt bevart festning, som er mer enn 200 meter lang og er bygget i form av et skip. Det er flankert av to gårdsrom: Et mot nord, som inneholder de underjordiske reservoarene og lagerrommene, og et mot sør, som for tiden huser Provincial Wine Museum, og var der stallen var før. Vi skal selvfølgelig besøke dette vinmuseet. Det runde torget skal vi også besøke – her var tidligere den lokale tyrefekterarenaen.
  Vi rekker en bodega og litt vinsmaking før det blir tid på egenhånd til lunsj.

  På ettermiddagen skal vi besøke to bodegas før vi avslutter på herlige restaurant Meson el Pastor i byen Aranda de Duero for en hyggelig avskjedsmiddag.

  Sent på kvelden reiser vi tilbake til hotellet.

 • Dag 5: Segovia og hjemreise

  Etter frokost setter vi kursen sørover mot Segovia. Det første som møter oss i Segovia er selve landemerket i byen, den 28 meter høye akvedukten som ruver som en slags port inn til gamlebyen. Dette er en av de best bevarte romerske akveduktene i verden — et ufattelig byggverk som har sin opprinnelse helt tilbake til det første århundre.
  Akvedukten var i bruk helt fram til 1950-tallet, men er i dag en populær turistattraksjon. Før vi ser oss rundt i denne flott byen, skal vi selvfølgelig besøke slottet El Álcazar de Segovia, som er Spanias mest berømte slott, og som på utsiden kan beskrives som noe du forventer å finne i Disneyland. Slottet ble ferdigstilt på 1200-tallet og har huset mange kongelige berømtheter. I dag fungerer det som museum og turistattraksjon.

  Etter slottet står byen for tur med en liten rundtur. Så blir det fritid og lunsj på egenhånd.

  På ettermiddagen setter vi kurs for flyplassen i Madrid og flyr hjem til Norge.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
31/10OsloVin og Velvære i Ribera del DuoroFullt13 900,-Fullt