Skip to main content

Kulturreise til Krakow

Historie, kunst og arkitektur i Krakow, Polens sjarmerende gamle hovedstad 

I den gamle kulturbyen Krakow opplever vi den gamle bydelen, kongeslottet og vakre kirker. Vi overnatter på et sentralt hotell i gamlebyen. Sammen skal vi utforske Krakows stemningsfulle renessansegater og Wieliczka-saltgruvens hemmelighetsfulle ganger og kapeller. Vi skal også besøke konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau og den gamle jødiske bydelen i Krakow – denne reisen er et funn for den historieinteresserte. 

Fulltekstsøk

Om hotellet

INX Design Hotel Krakow

Her skal vi bo på vår Krakow-reise. Hotellet ligger i det kjente Kazimierz området som er kjent for sine mange kafeer, brosteinsbelagte gater, historiske hus og synagoger – et veldig sjarmerende område. Det er kort gangavstand til gamlebyen og til markedsplassen i sentrum av gamlebyen tar det 15-20 minutters gange. Hotellet er et førsteklasses hotell med mye kunst. Alle rom er store og har eget bad med dusj, hårføner, air condition (også varme), wifi, TV og telefon.

INX Design Hotel

Starowiślna 91

31-052 Krakow

Polen

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Vi reiser fra Norge på ettermiddagen og ankommer Krakow på kvelden. Der sjekker vi inn på hotellet vårt, som ligger sentralt i Krakow.

  Avreise fra Norge
 • Dag 2: Byvandring

  Krakow, som er Polens gamle hovedstad og landets eldste universitetsby, ligger ved bredden av Vistula-elva og er en av landets vakreste byer. Byen ble forskånet for store ødeleggelser under andre verdenskrig, og den flotte gamlebyen, Stare Miasto, står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du oppleve kunst og arkitektur fra barokken til 1920-tallets art nouveau med bygninger i både renessanse- og gotisk stil. Midt i gamlebyen ligger Europas største middelaldertorg, Rynek Glowny. Midt på torget kan du se de gamle torghallene fra 1500-tallet, som summer av livlig handel den dag i dag.

  Vi fortsetter turen vår rundt i gamlebyen nedover den gamle kongeveien, Grodzka, som fører til Wawel-høyden, der Polen ble styrt fra under middelalderen. På Wawel-høyden besøker vi katedralen der de fleste polske kongene ble kronet, og ser nærmere på både katedralen og det gamle kongeslottet.

  Neste punkt på programmet er den gamle jødiske bydelen Kazimierz. I dag er Kazimierz en livlig og hyggelig bydel med kafeer, gode restauranter og spennende butikker. Da Tyskland invaderte Polen i 1939 bodde det 65 000 jøder i Krakow, og bare 6 000 av dem overlevde. På vår tur rundt i bydelen ser vi både det gamle og det nye Krakow, og vi besøker blant annet en av de gamle synagogene og den jødiske gravlunden.

  Vi spiser middag på hotellet om kvelden.

  Byvandring
 • Dag 3: Saltgruvene

  I Wieliczka, 1,5 mil fra Krakow, venter en underjordisk opplevelse i en 700 år gammel saltgruve. Gruven er en labyrint av tuneller med omkring 30 mil med ganger og sjakter fordelt over 9 etasjer. På vårt besøk i de tre øverste nivåene ser vi uthugde kammere, sjakter og kapeller med altere og helgener, alt hugd ut i salt. St. Kinga-kapellet er det mest imponerende av dem alle, og det tok en mann og broren hans over tretti år å hugge det ut. Underveis hører vi også om arbeidet i gruven og legendene som knytter seg til området.

  Turen tar omtrent to timer, og vi anbefaler at man tar på seg gode sko og en varm genser. Vi skal gå ca. 2 km, og det kan være litt kaldt nede i gruven.

  Middag på hotellet om kvelden.

  Saltgruvene
 • Dag 4: Auschwitz

  Sju mil fra Krakow ved byen Oswiecim ligger den gamle konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau, som har blitt et symbol på det mørkeste kapitlet i Europas historie der en million jøder mistet livet. Egentlig var det et stort kompleks av leirer. De to største – Auschwitz I og Auschwitz II – er gjort om til museum og minnesmerke for ofrene. Mer enn 1 million jøder og omkring 150 000 andre fanger endte sine dager her. Da nazistene forlot stedet brente de det meste av Auschwitz II-Birkenau ned, så Auschwitz I er den best bevarte av leirene. Vi besøker både Auschwitz og Auschwitz-Birkenau og blir på området i omtrent tre timer. Det er en tøff opplevelse å se stedet for så mye grusomhet og lidelse, og de fleste vil være berørt av besøket lenge.

  Vi kjører tilbake til Krakow, der du har resten av dagen fri til å fordøye inntrykkene og til å se mer av byen på egenhånd. Vi møtes igjen om kvelden til en hyggelig felles middag på hotellet.

  Auschwitz
 • Dag 5: Hjemreise

  Etter frokost er det avreise til flyplassen og retur hjem til Norge.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
6/11-2023OsloKulturreise til KrakowMer enn 88 450,-Bestill
13/11-2023OsloKulturreise til KrakowMer enn 87 950,-Bestill