Skip to main content

Vin og Velvære i Verona og Valpolicella

Dette er en tur for deg som både vil spise og drikke godt, og som også vil lære og oppdage mer om nord-italiensk mat og lokale viner - inkludert den berømte Amarone-vinen.

Du vil også få store opplevelser innen kultur og natur. Vi skal bo i fantastiske Verona, en av Europas vakreste byer, og selve kjærlighetsbyen til Romeo og Julie. Verona er også en av Europas viktigste vinbyer, og er omkranset av flere kjente vindistrikter som Valpolicella, Bardolino, Lugana, Soave og Franciacorta. En av de største vinmessene, Vinitaly finner sted i Verona hvert år.

Vi skal få med oss den vakre naturen i området, med besøk til Gardasjøen, innsjøen Iseo, og få et lite inntrykk av den verdensberømte fjellkjeden Dolomittene.


Vi har også tur til spanske Ribera del Duero, hvor vi besøker vingårder og lærer mer om tempranillo-vinen

Fulltekstsøk

Om hotellet

Hotel Mastino er et veldig bra turistklassehotell som ligger meget sentralt til, rett utenfor Veronas historiske sentrum, kun få minutters gange til den kjente Arena di Verona. Alle rom er renoverte og har dusj/WC, telefon, TV, aircondition, safe, minibar, hårføner og internett-tilgang.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise fra Norge

  Ankomst til flyplassen og transfer til Hotel Mastino i sentrum av Verona.
  Underveis vil reiselederen informere deg mer om dagene som kommer.

 • Dag 2: Verona

  I dag reiser vi til den lille vinbyen Bardolino, som ligger ved bredden av Gardasjøen. Det blir litt tid til en morgenespresso før vi besøker det lokale olivenoljemuseet. Olivenoljen fra Gardasjøen er den nordligste produserte oljen i verden og regnes av mange for å være en av de beste oljene som finnes. I tillegg til den teoretiske informasjonen, avslutter vi også med det praktiske i form av små smaksprøver. Det blir lunsj på en vingård i Valpolicella, og et lite glass av den lokale rosévinen «Il Chiaretto». Herfra går turen tilbake til Verona og byens kulinariske tilbud. Vi går til fots rundt i byen, og underveis vil det være noen stopp, hvor vi blir introdusert for noen av Veronas gastronomiske hemmeligheter - deriblant Italias aperitifftradisjon. Dagen avslutter vi med en aperitiff sent på ettermiddagen, og så på kvelden en velkomstmiddag, siden vi landet så sent på ankomstdagen.

 • Dag 3: Monte Isola

  Vi er nå på vei vestover mot relativt ukjente trakter, og vi gjør vårt første stopp ved innsjøen Iseo, som er kjent for å være hjem til Sør-Europas største øy i en innsjø, Monte Isola. I dag er området imidlertid blitt bedre kjent for Franciacorta DOCG, Italias seriøse svar på den franske champagnen. Vi besøker en velrenommert produsent og vil bruke god tid på vår felles lunsj, ledsaget av produsentens egne viner.

  På veien tilbake stopper vi ved tårnet i San Martino della Battaglia, et minnesmerke over at det var her tanken om Røde Kors oppsto. Og med utsikt til dette imponerende tårnet besøker vi en produsent av Lugana hvitvinen og får smaksprøver. Tilbake i Verona er middagen på egenhånd.

 • Dag 4: Dolomittene og Trento

  På vår siste dag skal vi gjøre noe riktig så spennende. Vi kjører nordover langs Brenner-motorveien opp til de sørligste avleggerne av den verdensberømte fjellkjeden Dolomittene. I regionen Trentino-Alto Adiges hovedstad Trento, finner vi en av Italias største og beste Spumante-produsenter. Etter et spennende og lærerikt besøk, avslutter vi med å smake på disse strålende boblene. Ved lunsjtider har vi ankommet Trento sentrum, en veldig sjarmerende og annerledes by. Trento har kultur og arkitektur fra både Italia og Østerrike, noe som skyldes at den har tilhørt begge land gjennom historien. På slutten av middelalderen var Trento hjemmet til biskopene, som ikke bare var religiøse ledere, men også politiske ledere i området. Her ble store kirkemøter avholdt, som var den katolske kirkes reaksjon på Martin Luthers nye protestantiske reform. Det blir tid til litt lunsj på egenhånd, før vi på vei hjem stopper hos en veldig spennende grappa-produsent.

  Tilbake i Verona vil det være litt tid til å forberede seg til avskjedsmiddagen, som vil være på en lokal restaurant i kort gangavstand fra hotellet.

 • Dag 5: Verona og hjemreise

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og har hele dagen til egen disposisjon i Verona, med mange shoppingmuligheter og nye smaker å oppdage. På sen ettermiddag reiser vi til flyplassen for videre retur til Norge, etter mange nye inntrykk i smak, form, farger og duft.

  Verona og hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
15/10OsloVin og velvære i Verona og ValpolicellaFullt11 900,-Fullt