Dagsprogram

  • Dag 1: Avreise fra Norge

    Ankomst til flyplassen i Milano - Malpensa, og ca to timers transport til Alba. Innsjekking og litt tid til avslapning. Vår velkomstmiddag vil være på byens historiske vinbar. Her får vi servert lokale oster og skinker.

  • Dag 2: Barolo

    Vi starter dagen med å besøke slottet i Grinzane Cavour, en av Barolo-områdets 11 kommuner. Her oppsto ideen om kvalitetsvin i området på 1800-tallet. I dag fungerer slottet som et regionalt, landbruks- og vinmuseum, og huser også Ridderordenen for trøfler og viner fra Alba.

    Vi fortsetter til Barolo, hvor vi besøker det regionale enonteket, eller vinoteket, i selve slottet i Barolo. Her lærer vi først om betingelsene for produksjonen av Barolo og hører om hva jordsmonnet betyr for vinen. Til slutt smaker vi tre Barolo fra de tre ulike grunnforholdene i området.

    Det blir tid til en god lunsj på egen hånd på en av Barolos mange koselige restauranter.
    Herfra går turen videre til vinhuset som oppfant Barolo. Vi besøker både deres moderne og historiske kjellere og smaker til slutt en Barbaresco og både en tradisjonell og en moderne Barolo. På kvelden kan man selv utforske Albas mange koselige restauranter og hvor man kan innta en bedre middag.

    Barolo
  • Dag 3: Barbaresco

    Vår reise i dag går til Barolos nabodistrikt, Barbaresco! Barbaresco kalles ofte Barolos lillebror, men dette kan være litt misvisende, da Barbaresco i seg selv er en utmerket vin.
    Vi besøker en av de anerkjente produsentene og smaker litt før vi reiser videre til den koselige lille byen Neive, hvor vi får god tid til lunsj på egen hånd.

    Tilbake i Alba blir det tid til å gjøre noen innkjøp av delikatesser til å ta med hjem, slappe av, og kle seg om til det som blir vår hovedmiddag på vår absolutte favorittrestaurant. Vi har fin utsikt over området og nyter 8 retter og 5 viner, for ikke å nevne en espresso med den lokale grappa....

  • Dag 4: Trøfler og grappa

    Vi starter dagen på en nøtteplantasje, hvor vi møter en trøffeljeger og hunden hans. Først må vi lære om dette jordens gull før vi hjelper jeger og hund med å grave ut de mye hyllede soppene. Og til slutt blir det også smaksprøver med litt lokal vin. Litt senere på morgenen fortsetter vi dagen med å besøke en fantastisk liten familieprodusent av Barolo. Her kommer vi ut i felten og lærer om det enorme manuelle arbeidet som går inn i produksjonen av en god flaske Barolo. Til slutt smaker vi på noen av vinene deres akkompagnert av noe å bite i.

    På vei tilbake mot Alba tar vi en liten avstikker for å besøke en av områdets beste grappaprodusenter. Ikke bare vil vi lære om hvordan vi produserer denne Itlias edleste konjakk, men under flere smaksprøver vil vi også lære teknikken for å smake på sterke drikker riktig.
    Tilbake i Alba resten av dgen fri til egen disposisjon

    Trøfler og grappa
  • Dag 5: Matlagingskurs

    Morgenen til egen disposisjon.

    I dag spiser vi lunch hver for oss. Vi har en helt spesiell, lærerik og koselig ettermiddag og kveld foran oss: Vi besøker en familiedrevet Barolo-produsent, og under kyndig veiledning lærer vi sammen med kokken deres å tilberede piemontesiske spesialiteter. Det blir mange små pauser med smaking av nye viner, før en spesielt hyggelig fellesmiddag, hvor vi roser oss selv for de deilige rettene vi har tilberedt i løpet av ettermiddagen.

  • Dag 6: Avreise

    Etter frokost reiser vi mot flyplassen og videre hjem til Norge.